Új üzleti nyomtatók az Epsontól

forrás: Prím Online, 2015. április 16. 16:32

Az Epson bejelentette az új Workforce Pro RIPS (Cserélhető Tintacsomag Rendszerű) termékcsaládot, amellyel jelentősen növelhető a vállalatok IT hatékonysága. A minimális karbantartási igényű, új üzleti tintasugaras nyomtatók egy feltöltéssel, akár 75000 oldal kinyomtatására képesek. 

Új üzleti nyomtatókat mutatott be az Epson. A cég új üzleti nyomtatócsaládja válasz az EU5 országok középes- és nagyvállalatai körében végzett kutatás eredményére, amely rámutatott: a nyomtatók meghibásodása évente 7 milliárd eurónyi veszteséggel jár.

 

A Coleman-Parkes által végzett kutatásban az EU5 országok (Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Spanyolország) 1250 közép- és nagyvállalatának döntéshozóit kérdezték informatikai eszközök, különösen a nyomtatók beszerzésével, használatával és karbantartásával kapcsolatban.  A felmérés szerint átlagosan egy munkavállaló egy teljes munkahetének megfelelő idő veszik el évente az informatikai rendszerek és hardver leállások miatt, amely 24 milliárd eurós termeléskiesést jelent a vizsgált országokban. Ebből az összegből körülbelül 7 milliárd eurónyi a nyomtatók hibás működésének tudható be.

 

Az IT hatékonyság problémái

 

A kutatásból kiderült, a megkérdezett vállalkozások több mint fele (55%) számol az informatikai költségvetésük növekedésével a következő években. Továbbá, 53% tervezi, hogy a következő 6-12 hónapban új termékeket vásárol, amelynek okaként legnagyobb arányban (48%) a jelenleg használt, funkcionálisan elavult informatikai eszközöket jelölték meg.

 

A felmérés arra is rávilágított, hogy a munkavállalói frusztráció nagyrészt az állásidőből és a karbantartásból eredeztethető. A megkérdezettek a nyomtatókkal kapcsolatban a karbantartás miatti frusztrációt (57%), valamint a központosított nyomtatási modellből (48%) eredő várakozási időt és a munkaállomás elhagyását jelölték meg legnagyobb arányban, amelyek mind hatással vannak a munkavégzés idejére.

 

Fábián Miklós, az Epson magyarországi fióktelepének vezetője szerint a központosított nyomtatási modell nem minden vállalkozás számára ideális, a modernebb munkahelyek és munkacsoportok számára inkább a nagyobb rugalmasságot biztosító decentralizált nyomtatási modell jelenti a megoldást. Itt ugyanis nincs várakozási idő és a kinyomtatott anyagok miatt nem kell elhagyni a munkavégzés helyét. Ezek a tényezők mind befolyásolják a munkavállalók motivációját és a termelékenységet, végső soron pedig a vállalat hatékonyságát is. Tehát egy kisebb változtatás a nyomtató típusában és a flotta szerkezetében látható eredményekkel jár.

 

Fejlődési irányok

 

A vállalatok tisztában vannak az IT hatékonyság problémáival. Arra a kérdésre, hogy milyen előnyei vannak az informatikai rendszerek frissítésének a megkérdezettek 80%-a válaszolta, hogy „növekszik a munkavállalók teljesítménye”, amelyet csak a „növekszik az IT biztonság” válasz előzött meg.

 

A megkérdezettek nagy része saját hardverrel és technológiai infrastruktúrával rendelkezik, saját nyomtatóval 72%-uk, amelyből 70% saját fenntartású. A menedzselt nyomtatási megoldást a megkérdezettek 60%-a választaná, ebből 44% a következő két évben már beruházna rá.

 

Új termékcsalád

 

Az Epson az IT hatékonyság problémájára válaszul, az üzleti felhasználók számára kifejlesztette a Workforce Pro RIPS (Cserélhető Tintacsomag Rendszerű) termékcsaládot, amelynek tagjai egy feltöltéssel, akár 75000 oldal kinyomtatására elegendő tintával rendelkeznek. A WorkForce Pro RIPS sorozat tagjai (WF-R8590DTWF, WF-R5690DTWF, WF-R5190DTW) az ipari tintasugaras készülékekben már sikeresen alkalmazott PrecisionCore nyomtatófej technológiát használják és a vállalatok oldalanként átlagosan akár 50 százalékos megtakarítást is elérhetnek velük. A termékcsalád bevezetésével az Epson várhatóan felgyorsítja a lézernyomtatók leváltását tintasugaras készülékekre az üzleti nyomtatás piacán.

WF-R5690DTWF

 

Az A3+ és A4-es nyomtatók minimális karbantartást igényelnek, kiszámíthatóbb nyomtatási költséggel működnek, ráadásul akár 80%-kal kevesebb energiát használnak a versenytársak lézernyomtatóihoz képest.

 

Az új WorkForce Pro RIPS sorozat a kijelölt értékesítési partnereknél, nyomtatási menedzsment szolgáltatással (Managed Print Services) kapható 2015 május közepétől.

WF-R8590DTWF

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megfizethető 4K monitorok IPS panelekkel a fokozott termelékenységhez és szórakozáshoz

A kijelzőspecialista AOC izgalommal mutatja be két új, otthoni és irodai felhasználóknak szánt ultra-nagy felbontású (UHD) monitorát: a 27 hüvelykes (68,6 cm) AOC U27B3A és U27B3AF modelleket. Ezek a monitorok kivételes tisztaságot és élénk színeket kínálnak, így tökéletesen alkalmasak a napi feladatok széles skálájához, a táblázatkezeléstől és a webböngészéstől kezdve az egyszerűbb képszerkesztésig és bármilyen médiafelhasználásig. 

 

2024. június 16. 10:38

Az AS5402T elnyerte a PCMAG „Editor’s Choice” díját

Az ASUSTOR AS5402T modelljét a PCMAG ismét „Editor’s Choice” kitüntetéssel díjazta. Az ASUSTOR idén számos nagyra értékelt zászlóshajó NAS-modellt dobott piacra, beleértve – de nem kizárólagosan – az AS5402T is. 

2024. június 15. 13:24

A Philips Monitors bemutatja a legújabb QD OLED Evnia gaming monitort

Kiváló képminőséget és kiemelkedő játékélményt biztosít a nagyteljesítményű vizuális specifikációkkal büszkélkedő Philips Evnia 34M2C6500, amely 2024 június közepétől megvásárolható.

2024. június 13. 18:33

A Thermaltake új versenyszimulátor-pilótafülkét és monitorállványt mutat be

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bemutatta a GR500 versenyszimulátor-pilótafülkét és a Triple Racing monitorállványt, melyek már megvásárolhatóak. A hagyományos PC gaming setupokon túlmutatva a versenyszimulátorok újradefiniálják a gaming környezetet, így könnyen úgy érezheted, mintha egy igazi versenyautót vezetnél egy igazi versenypályán, miközben egy zárt, szórakozásra alkalmas helyen vagy. Hozd létre szimulátoraidat a Thermaltake verseny-ökoszisztémával vagy menj még messzebbre, és párosítsd őket egy VR-headsettel, mint a Meta Quest 3, teljesen elmerülve a gyors és ádáz versenyzés izgalmában!

2024. június 13. 13:45

Élénk érdeklődés mellett zajlott a második NEXT 3D konferencia

Ismét inspiráló alkalmazási gyakorlatokkal gazdagodtak a második budapesti NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia látogatói. A szakmai tudásmegosztásra fókuszáló program során két teremben 15 hazai szakember állt színpadra, hogy megosszák magas hozzáadott értékű 3D nyomtatási és 3D szkennelési eredményeiket a résztvevőkkel és egymással. Az egyik kiemelt téma a hazai fémnyomtatás volt.

2024. június 12. 19:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02