Csatlakoztatja az internethez karján növesztett fülét Stelarc

MTI Sajtóadatbank, 2015. augusztus 17. 08:37

Az egyetemi professzor egy interjúban beszélt arról, hogy így majd online hallható és követhető lesz minden mozdulata. A különleges művészeti projektjeiről híres, a robotika, a művégtagok és az emberi test ötvözésének határait feszegető Stelarca nyugat-ausztráliai Curtin Egyetem professzora.

"Az emberek ma egyre inkább az internetes portálokról szerzik tapasztalataikat. Képzeljék el, ha a fülemmel valakit New Yorkban hallanék, miközben ugyanakkor a szememmel Londonban néznék valakit" - magyarázta az ABC tévé műsorában.

Az új elképzeléséről elmesélte: vezeték nélküli internetes kapcsolattal rendelkező miniatűr mikrofont akar helyezni a karján lévő fülbe. A kis készülék egyúttal GPS-jelzéssel folyamatosan mutatná a tartózkodási helyét is.

 A készüléket nem lehet majd kikapcsolni, de amikor nincs wi-fi közelben vagy otthoni modemjét kikapcsolja, az adás megszűnik. Hangsúlyozta, valójában azért azt szeretné, ha folyamatosan, mindig működne.

Stelarc korábban létrehozott egy kitinvázat, a gyomrába illesztett egy szobrot és egy harmadik, robotkézzel írt is.

Felidézte, hogy a fül implantációjának és karjára növesztésének ötlete 1996-ban jutott eszébe. Mint mondta: a harmadik fület részben sebészeti úton, részben őssejtes növesztéssel hozta létre. Biopolimer vázat ültettek a karjába, és hat hónap alatt a sejtek belenőttek ebbe a vázba. A kifejlett fülnek saját vérellátása van, így nemcsak oda lett rögzítve, hanem egyenesen a teste részévé vált.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Utazási konferencia az Angyalok városában

A dinamizmust tükrözte az idei utazási világkiállítás, az IPW2024, és ezt sugározza a helyszín is: Los Angeles, Kalifornia.
 

2024. május 17. 18:51

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52