Internet Hungary: a közösségi média az Iszlám Állam titkos fegyvere?

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 22. 11:54

Teljes pályás letámadással érkezik a digitális forradalom: szakemberek azt jósolják, három-négy év múlva megrengető erejű változásokra kerül sor az élet minden területén. A szeptember végén megrendezendő Internet Hungary konferencia nemzetközi és hazai szakértők segítségével, összesen 10 téma köré fókuszálva járja körbe a digitális gazdaság legégetőbb kérdéseit.

Milyen szakmák forognak veszélyben a terjedő automatizáció miatt? Számítógéppel, telefonnal vagy tablettel vásárlunk-e gyakrabban az online boltokból? Tényleg eltörli-e a hagyományos televíziózást a netes tartalomfogyasztás? Hogyan használja virtuóz módon a közösségi médiát az Iszlám Állam háborús célokra? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ szeptember 29-30-án hazánk legjelentősebb digitális-fókuszú szakmai konferenciája, az Internet Hungary.

 

A hagyományosan hatalmas szakmai érdeklődést kiváltó esemény két nap alatt összesen 10 különböző tematikájú, egész napos szakmai fórumnak ad otthont. A kiváló nemzetközi és hazai szakértők a digitális társadalom kialakulásának hazai lehetőségeiről, az átalakuló reklámpiacról, a neuromarketingről, a digitális kereskedelemről, a hazai startupok külpiaci esélyeiről, a legfrissebb közösségi média trendekről, a programozott hirdetésekről, a tartalom marketingről, illetve a HR szakma aktuális kihívásairól tartanak előadásokat, kerekasztal beszélgetéseket.

 

Mi az Iszlám Állam közösségi média stratégiája?

 

Számos izgalmas téma kerül terítékre a „Közösségek diadala” nevet viselő program keretében. A résztvevők többek között egy elemzést hallhatnak az Iszlám Állam lehetséges közösségi média stratégiájáról és a szervezet által használt „dark web” kiskapukról. Arról is szó lesz továbbá, hogy vajon összetartóbbak és jobban szervezhetők-e a virtuális közösségek, mint a hagyományosak vagy csak a jelenlétük látványosabb.

 

Elsöpri-e a hagyományos tévézést az online tartalomfogyasztás?

 

Az utóbbi években drámai átalakuláson ment keresztül a zeneipar, hiszen szinte senki sem vásárol már fizikailag lemezt. Vajon ugyanez a sors vár a klasszikus televíziózásra is? Az ún. OTT megoldások, szolgáltatók gombamód szaporodnak és már most jelentős változásokat okoznak a piacon.

 

„Verziófrissítés” alatt a HR szakma

 

A digitalizáció a cégek, szervezetek hagyományos működési modelljeit is teljesen újraírja. A piramis-alakú hierarchikus rendszert egyre inkább felváltja a „lapos” szervezeti forma, melyben a munkavállalók hálózatban kapcsolódnak egymáshoz. Terjednek az atipikus munkavégzési formák, mint például a távmunka, vagy a „desk sharing”. Milyen cégek és milyen munkakörök esetében hatékonyak ezek? Mitől függ a bevezetésük, és mik az eddigi hazai tapasztalatok?

 

Mit kíván a magyar startup?

 

Kiemelt helyet kap a konferencia programjában a hazai startup ökoszisztéma is. Megrendezésre kerül egy több mint egymillió forint összdíjazású startup verseny: az előválogatáson 8 legjobbnak ígért induló vállalkozás bemutatkozhat az esemény résztvevőinek. Továbbá informatív előadásokra is sor kerül azzal kapcsolatban, hogy milyen külpiaci stratégiát érdemes követnie a hazai startupoknak, de szó lesz az amerikai K+F pályázatok működéséről, vagy a Szilícium Völgyben működő befektetők döntéseit befolyásoló szempontokról is.

 

Regisztráció és a konferencia részletes programja itt érhető el.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

Az első helyen végzett a Schneider Electric a TIME magazin és a Statista által összeállított, a világ legfenntarthatóbban működő vállalatait bemutató rangsorban. A társaság többek között saját fenntarthatósági programjával, illetve az ügyfelei és beszállítói energiahatékonysági és klímavédelmi törekvéseit támogató megoldásaival és kezdeményezéseivel érdemelte ki az elismerést.

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

Míg néhány éve elég volt kiváló oktatókkal és lelkes diákokkal megtölteni az oktatási tereket ahhoz, hogy nagyszerű legyen egy egyetem, addig ma már a digitalizáció is elengedhetetlen a kiválósághoz, a felsőoktatási intézmények közül való kitűnéshez. A Corvinus Egyetem Gellért Campusán a Delta Systems Kft. a legmodernebb oktatástechnikai rendszert valósította meg térmikrofonokkal, robotkamerákkal és hatalmas, egyedi ledfalakkal.

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

Játékos módon tanít programozást gyerekeknek a 18 éves vállalkozó robotika csomagja, a Megoldások a holnapért kihívás tavalyi díjazottja a népszerű televíziós műsorban is bizonyított. A Samsung és az EdisonKids közös programja a technológia iránt érdeklődő diákoknak kínál lehetőséget arra, hogy elismert szakemberekkel együttműködve gondolkodó közösséget, alkotóműhelyt hozzanak létre, ahol közösen dolgozhatnak ki jövőformáló megoldásokat. 

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

A kvantumtechnológia áttörést hozhat a járműiparban és az orvostudományban is. A kvantumos jelenségek elsősorban az anyag legkisebb építőköveinek viselkedésében jelentkeznek. Ezek a parányi részecskék teljesen máshogy viselkednek, mint ahogy azt a hétköznapi életben megszoktuk. A kvantumos jelenségekre épülő kvantumtechnológia forradalmi változásokat hozhat a környezetünk érzékelésében és az információfeldolgozásban. A Bosch jelenleg a kvantumtechnológián alapuló első termékeinek fejlesztésén dolgozik, melyek az orvosi és a mobilitási területeken lesznek alkalmazhatók.

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

Ikonikus sporteseményekből – mint például az olimpia vagy a foci bajnokságok – idén nyáron sem lesz hiány. A szurkolók alig várják ezeket az eseményeket – nincsenek ezzel másként a kiberbűnözők sem, bár őket a versenyszellem vagy a közösség érzése a legkevésbé sem érdekli. A Foci EB és a 2024-es párizsi olimpiai játékok közeledtével az ESET biztonsági szakértői mutatnak 9+1 olyan esetet, amelyekben a kibertámadások áldozatai sportegyesületek, -események vagy a szurkolók voltak.

2024. június 12. 11:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55