A Robotok világa címmel tematikus év kezdődik a győri Mobilisben

MTI Sajtóadatbank, 2015. szeptember 24. 08:34

A Robotok világa címmel szeptember 25-én, a Kutatók éjszakáján indul a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ tematikus éve - jelentette be az intézmény rendezvény- és programmenedzsere sajtótájékoztatón.

Rákosi Szabolcs a tematikus évet részletezve elmondta, hogy szeptembertől júniusig havonta más-más témakört végigjárva mutatják be, hogyan szövi át a mindennapokat a robotok használata, legyen szó matematikáról, virtuális valóságról, az oktatásról, az egészségügyről, a közlekedésről vagy a művészetről.
 

Hozzátette: a Kutatók éjszakáján a mechanikai alapokkal, az ipari forradalommal és az egyszerűbb gépek világával ismerkedhetnek a látogatók. Délután hat órától éjfélig természettudományos kísérleti bemutatókat tartanak, az alumíniumöntést csokoládéöntéssel szimulálják, de lesz még fogaskerekes építőjáték, Lego-robotverseny és -bemutató, valamint golyópálya-építés is.
 

Szilasi Péter Tamás, a Mobilis ügyvezetője hozzátette: emellett pénteken mutatják be a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft.-nek az alumíniumöntést játékos módon bemutató eszközét, amely a vállalattal kötött három évre szóló együttműködés első "lépcsőfoka". Az eszköz a szoftveres előkészítő munkától az alapanyagon át a keletkezett termékekig mutatja be az előállítás folyamatát, így az szorosan kapcsolódik a tematikus évhez - tette hozzá.
 

David Toth, a Nemak Kft. ügyvezető igazgatója az intézménnyel való szakmai együttműködést részletezve elmondta, hogy a kiállítási eszközön túl támogatni fogják a Mobilis által szervezett Lego-robotszakkört, emellett az idei tanévtől a nyolcadik osztályos diákok számára közös pályaorientációs programokat szerveznek, hogy minél több fiatal érdeklődését keltsék fel a természettudományok, ezen belül is a műszaki pálya iránt.
 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59