Az Ericssoné az amerikai Envivio

forrás: Prím Online, 2015. október 19. 17:32

Az Ericsson bejelentette, hogy felvásárolja az amerikai Enviviot; a vállalat 4,10 dolláros részvényenkénti árat ajánlott, így a teljes ár 125 millió dollárt tesz ki. A felvásárlás megerősíti az Ericsson globális a TV és média innovátori pozícióját, a cég ügyfelei számára új technológiákat és hatékony, agilis videófeldolgozási módszereket tesz elérhetővé.

Az akvizíció megerősíti az Ericsson pozícióját a videotömörítés területén, ötvözve a cég vezető pozícióját a műsorszórás és kontribúció valamint a többképernyős telekom és kábel disztribúció szegmensekben. Az Envivio felhőcentrikus és szoftveralapú videotechnológiája fontos kiegészítése lesz az Ericsson széleskörűen alkalmazott média, feldolgozási, megjelenítési, műsorszórási és TV platformjainak.

Az Envivio globális vezető a szoftveralapú videokódolás területén, több mint 400 televíziós szolgáltató és tartalomtulajdonos ügyféllel világszerte. A vállalat 43 millió dollár bevételt ért el 2014-ben, központja a kaliforniai San Franciscóban található. A céget 2000-ben alapították, és 200 alkalmazottat foglalkoztat világszerte.

A legnagyobb Envivio-ügyfelek a Comcast, Cox Communications, Liberty Global, Sky, Telstra és Time Warner Cable. Az Envivio korszerű szoftvermegoldásai fizetős TV és TV Anywhere alkalmazások körében végeznek szoftveralapú videókódolást/transzkódolást, feldolgozást, csomagolást és hirdetésbeillesztést. A vállalat felhőcentrikus szoftveres videófeldolgozási eljárása Intel-alapú környezetben érhetőek el.

A felvásárlás után a vállalat a Szegmenstámogatási megoldások üzletágon belül kerül nyilvántartásra.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09