Nővekvő profittal számolhat a Samsung

Czipperer Dia, 2015. október 30. 14:31

A Samsung közzétette harmadik negyedéves (Q3) pénzügyi eredményeit. A vállalat sikeres időszakot tudhat maga mögött, ugyanis az elmúlt két évet tekintve most először számolhatnak növekvő profittal. A telefoneladások terén azonban csak az árbevételek gyarapodtak.

A Samsung hivatalos pénzügyi eredményei szerint jól áll a vállalat szénája. A legfrissebb mutatók növekvő profitről tanúskodnak, ez az elmúlt két évet tekintve jó eredménynek tűnik.

 

A jelentés szerint a vállalat működési profitja elérte a 6,4 milliárd dollárt, amely jelentős növekedésnek számít a tavalyi év azonos időszakához képest, amikor is ez az összes 3,6 milliárdra rúgott.

 

A tavalyi Q3-as időszakhoz viszonyítva a bevételek is szépen gyarapodtak, 41,7 milliárdról 45,6 milliárdra nőttek. A jelentés szerint a Samsung félvezető és kijelző üzletága hozta a legtöbb pénzt a vállalatnak. Előbbi tekintetében érdemes megjegyezni, hogy a vállalat számos saját gyártású komponenst épít mobiljaiba, valamint más gyártóknak is szállít.

 

A mobilszegmens profitját tekintve is jobb a helyzet. Az előző negydévhez képest javultak a mutatók, ami nagyban köszönhető az új modellek megjelenésének a piacon – vagyis a Galaxy Note 5, a Galaxy S6 edge+, valamint a Galaxy A és J széria modelljeinek.

 

Galaxy Note 5

 

A profit azonban ezen a téren csökkenést mutat, ugyanis a vállalat a Galaxy S6 és az S6 edge modell árát is csökkentette, valamint az eladások jelentős részét a középkategóriás mobilok tették ki, melyek árcédulája is alacsonyabb.

 

Összességében a negyedéves árbevétel növekedés 6%-os volt, azonban a vállalat csökkenéssel számol az utolsó negyedéves tekintve. A dollár egyre erősödik, amely nem kedvez most a dél-koreai vállalatnak, ha a saját valutájukkal, a koreai wonnal számolnak.

 

Forrás: GSMArena.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megbízható Munkaadó 2024-26 címet kapott az SAP

Az SAP Hungary Kft. elnyerte a "Megbízható Munkaadó 2024-26" címet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) éves taggyűlésén. A díjat olyan cégek kapják, amelyek kiemelkedő HR-gyakorlatot folytatnak, és példaértékű módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről.

2024. május 28. 13:07

Megjelent az első magyar kiberbiztonsági labor az IECEE CB séma alatt

A CCLab Kft. sikeresen teljesített a CBTL auditon és a nemzetközi IECEE CB Rendszerben CB Testing Laboratory (CBTL) jogosultságot szerzett. A magyarországi székhelyű CCLab hivatalosan 2024. május 24-én sikeresen kiterjesztette kiberbiztonsági tesztelői, értékelői és tanúsítási képességét a fogyasztói IoT eszközökre készült ETSI EN 303 645 és az ipari automatizálási és vezérlőrendszerekre szakosodott IEC 62443-4-1 / -4-2 szabványokra az IECEE CB séma keretén belül. A CB séma alatt kiadott tanúsítványokat jelenleg több mint 50 országban fogadják el. 

2024. május 28. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52