Nővekvő profittal számolhat a Samsung

Czipperer Dia, 2015. október 30. 14:31

A Samsung közzétette harmadik negyedéves (Q3) pénzügyi eredményeit. A vállalat sikeres időszakot tudhat maga mögött, ugyanis az elmúlt két évet tekintve most először számolhatnak növekvő profittal. A telefoneladások terén azonban csak az árbevételek gyarapodtak.

A Samsung hivatalos pénzügyi eredményei szerint jól áll a vállalat szénája. A legfrissebb mutatók növekvő profitről tanúskodnak, ez az elmúlt két évet tekintve jó eredménynek tűnik.

 

A jelentés szerint a vállalat működési profitja elérte a 6,4 milliárd dollárt, amely jelentős növekedésnek számít a tavalyi év azonos időszakához képest, amikor is ez az összes 3,6 milliárdra rúgott.

 

A tavalyi Q3-as időszakhoz viszonyítva a bevételek is szépen gyarapodtak, 41,7 milliárdról 45,6 milliárdra nőttek. A jelentés szerint a Samsung félvezető és kijelző üzletága hozta a legtöbb pénzt a vállalatnak. Előbbi tekintetében érdemes megjegyezni, hogy a vállalat számos saját gyártású komponenst épít mobiljaiba, valamint más gyártóknak is szállít.

 

A mobilszegmens profitját tekintve is jobb a helyzet. Az előző negydévhez képest javultak a mutatók, ami nagyban köszönhető az új modellek megjelenésének a piacon – vagyis a Galaxy Note 5, a Galaxy S6 edge+, valamint a Galaxy A és J széria modelljeinek.

 

Galaxy Note 5

 

A profit azonban ezen a téren csökkenést mutat, ugyanis a vállalat a Galaxy S6 és az S6 edge modell árát is csökkentette, valamint az eladások jelentős részét a középkategóriás mobilok tették ki, melyek árcédulája is alacsonyabb.

 

Összességében a negyedéves árbevétel növekedés 6%-os volt, azonban a vállalat csökkenéssel számol az utolsó negyedéves tekintve. A dollár egyre erősödik, amely nem kedvez most a dél-koreai vállalatnak, ha a saját valutájukkal, a koreai wonnal számolnak.

 

Forrás: GSMArena.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09