Lehetetlen elbújni az interneten

MTI Sajtóadatbank, 2015. november 24. 09:22

Az ISIS egy rendkívül jól kommunikáló, a digitális, online kommunikációs formákat is nagyon jól használó szervezet, a kibertérben is jól felkészült - mondta egy internet-szakjogász az M1 aktuális csatornának hétfőn. Ormós Zoltán véleménye szerint azonban a titkosszolgálatok minden eszközzel rendelkeznek, nem lehet százszázalékosan elbújni előlük az interneten.

Lehet, hogy nem véletlenül hagyják a terrorszervezeteket abban a tévhitben, hogy el tudnak bújni - vélekedett. Az Anonymusról szólva megjegyezte, a Twitter-fiókokat és Youtube-videókat maguk a szolgáltatók is elérhetetlenné tehetnének, ha akarnák, vagy odafigyelnének erre.

Csak akkor lehet elbújni az állam elől, ha vak és néma kecskepásztorok hordják papírcetliken az üzeneteket, amelyeket azonnal tűzbe dobnak az üzenet megkapói - idézte fel a szakjogász szicíliai maffiózók régi mondását. Bárki, aki modern távközlési eszközt használ, lehallgatható - fűzte hozzá.

Arra az állításra, hogy a Sony egyik játékalkalmazása a legveszélyesebb, mert teljesen titkosított csatornákon tudnak kommunikálni a dzsihadisták, úgy vélekedett, nem a csatorna lehallgathatatlan, hanem a kommunikáció kódolt.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53