Színlelni boldog szeretőt

forrás: Prím Online, 2016. január 7. 16:14

A címet és az illusztrációt Miskolczi Miklós író-újságíró kollégánktól vettük kölcsön, aki már évtizedekkel ezelőtt felfedezte azt, amit ma már internetes társkereső oldalak adatai is megerősítenek: a magyarok - de továbbmenve: az emberiség - tekintélyes része hűtlenkedik, házasságon kívüli viszonyt keres vagy tart fenn.

Tudatos félrelépésről akkor beszélhetünk, ha előbb születik meg a megcsalás iránti vágy, minthogy megismernénk a konkrét személyt. Napjainkban ennek legtipikusabb formája, ha valaki az interneten próbál meg szeretői viszonyt kialakítani különféle társkereső oldalakon. Keresni sem kell sokáig ilyen oldalak után, hiszen néhány éve már nem csak a klasszikus társkereső oldalak adnak lehetőséget erre, vannak kifejezetten szeretőkeresők számára működtetett weboldalak, ahol mindenki anonimitás mögé bújva keresi azt a párját, akivel rendszeresen vagy alkalmanként félreléphet.

Az első ilyen hazai szeretőkereső oldalra december végén regisztrált be a százezredik hűtlenkedni vágyó társkereső, ami már a hazai lakosságszámhoz viszonyítva sem egy elhanyagolható számadat (Székesfehérvárnak például 98 ezer lakosa van). Hozzá kell tegyük: még ma is jelentős a száma azoknak, akik csak a házasságon kívüli kapcsolatot preferálják, de a netkapcsolatot nem, úgyhogy nem túlzás - csak Magyarország viszonylatában - több százezer megcsalásról és megcsalatásról beszélni. A legnagyobb nemzetközi megcsalós társkereső oldal tavaly nyilvánosságra került adataiból pedig arra lehet következtetni, hogy világszerte több tízmillió hűtlenkedő ismerkedik az interneten. Angliában például már 1,2 millió tagja van az oldalnak és úgy tűnik, hazánkban is egyre többen vesznek igénybe ilyen online szolgáltatást.

Idehaza a titkos viszonyt keresők tavaly több mint három millió üzenetet váltottak egymással, és ha mindegyiküknek összeadjuk a társkereső oldalon töltött idejét, akkor elmondható, hogy 2015-ben több mint harmincezer napot szántak az oldalra regisztráltak a hűtlenkedésre – derült ki a Viszony.hu adataiból (és ebben a személyes találkozókra fordított idő még nincs is benne).

A szeretői viszonyt keresőkre egyre inkább jellemző, hogy mobilról vagy táblagépről ismerkednek. A tavalyi év során már minden harmadikuk használta a mobilját arra, hogy párkapcsolata mellett vagy helyett hasonló motivációjú társát megtalálja az interneten – árulták el az oldal üzemeltetői.

Kulcsszavak: felmérés társkereső

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59