Az Eurovision és a SES közösen sugározzák a 2016-os riói olimpiai játékokat

forrás: Prím Online, 2016. május 2. 11:56

A SES, a világ vezető műholdüzemeltetője  bejelentette, hogy kapacitás-megállapodást kötött az Eurovision műsorszóróval, amelynek értelmében a cég közvetítheti a 2016-os riói olimpiai játékokat a sportrajongóknak világszerte.

A megállapodás részeként az Eurovision 2016 júliusában és augusztusában bérbe veszi az NSS-806 jelű műhold transzpondereinek egy részét, hogy a műsorszolgáltatók a világ minden táján átfogóan tudósíthassanak a riói olimpiáról és más, nagyobb sporteseményekről.

 

A nyugati 47,5°-os föld körüli pozícióban levő NSS-806 - amely remek lefedettséggel rendelkezik Brazíliában - egyike volt azon kiemelt műholdaknak, amelyek segítségével a 2014-es FIFA labdarúgó világbajnokságot Észak-Amerikában, Latin-Amerikában, Európában és Ázsiában sugározták.

 

“Évek óta dolgozunk a SES-sel közösen; mindig számíthatunk a szakértelmükre és rugalmasságukra a közvetítési igényeink előzetes felmérésében. A legutóbbi labdarúgó világbajnokság alatt a mérkőzések közvetítése Brazíliából a világ többi részébe ismét zökkenőmentesen zajlott, köszönhetően a SES ügyfelek iránti elkötelezettségének” – fejtette ki az Eurovision hálózati igazgatója, Graham Warren.

 

“A mai világban elvárás, hogy az emberek élő, egyenes adásban nézhessék a sportközvetítéseket. Büszkék vagyunk arra, hogy a műholdjaink a világ lakosságának legalább egyharmadát képesek kiszolgálni kiváló képminőségben, mindössze egyetlen sugárral. Ezzel a költséghatékonysággal egyetlen más infrastruktúra sem vetélkedhet"- tette hozzá Richard Lamb, a SES Alkalmi Használat részlegének vezetője.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59