Már a Samsung SMART kijelzőin is a Tizen operációs rendszer fut

forrás: Prím Online, 2016. június 13. 15:22

A Samsung Electronics az InfoComm 2016 kiállításon mutatta be piacvezető digitális információs kijelző- és képernyőmegoldás-portfóliójának legújabb fejlesztéseit.

A 2016. június 4–10. között a Las Vegas Convention Centerben megrendezett InfoComm a professzionális audiovizuális iparág legnagyobb, évente megtartott globális konferenciája, amelyen csaknem 110 ország több mint 40 000 látogatója jelenik meg.

 

A „Collaborate. Attract. Engage. (Együttműködés. Figyelemfelkeltés. Elköteleződés.)” tematika keretében a Samsung kiállítóstandján számos következő generációs technológia kapott helyet, amelyek célja a még hatékonyabb tartalomközlés és megjelenítés-kezelés a többi között a vállalati, vendéglátóipari, köztéri, kiskereskedelmi és háztartási környezetben. A Samsung számos új digitális információs kijelzőjébe integrálta a Tizen operációs rendszert. A széles termékkínálat kitűnően szemléltette a stand látogatói számára, hogy a világos és költséghatékony üzenetmegjelenítéssel miként ragadható meg jobban a vásárlók figyelme, és fokozható ezzel az értékesítés.

 

„A digitális információs kijelző-technológia vezető szolgáltatójaként folyamatosan új megoldásokat keresünk arra, hogy segítsük partnereinket a figyelemfelhívó tartalmak elhelyezésében és a differenciált élmény biztosításában a vásárlás bármely fázisában” – mondta Seog-gi Kim, a Samsung Electronics Vizuális Kijelzők Üzletágának alelnöke. – „Örömünkre szolgál, hogy az InfoComm 2016 kiállításon bemutathattuk csúcsmodern vizuális megjelenítési termékkínálatunk legújabb tagjait, és szemléltethettük, hogy ezek az új technológiák miként adnak választ a fő kihívásokra, és hogyan szolgálják a növekedést a mai felgyorsult üzleti környezetben.”

 

 

Hatékony, negyedik generációs információs kijelző platform: A Tizen ereje

2016-tól a Samsung új P sorozatú digitális információs kijelzőiben a fejlett, negyedik generációs Samsung SMART Signage Platform (SSSP 4.0) kap majd helyet, amely a Tizen operációs rendszerre épül. A Tizen segítségével az SSSP nagyobb grafikai teljesítményre és gördülékeny tartalomlejátszásra lesz képes, így bővítve az ügyfelek vizuális megjelenítési lehetőségeit, miközben élénkebb, megjegyezhetőbb élményt nyújt a célközönségnek. 

 

A Tizen-alapú, negyedik generációs SSSP a rövidebb válaszidő, valamint a gyorsabb interakciók és betöltési sebességek érdekében továbbfejlesztett grafikus motort kapott. Ráadásul a platform lehetővé teszi, hogy a felhasználók a megjelenítendő tartalmat gyorsabban, számítógép nélkül, opcionális multifunkciós képernyőn kezeljék.

 

A továbbfejlesztett SSSP 4.0 platformmal a HTML5 támogatásnak és a széles körű eszközkészletnek, így a Web Simulatornak és a Tizen Emulatornak köszönhetően a felhasználók webalapú alkalmazásokat is fejleszthetnek és futtathatnak. Az új platform sokoldalúsága kibővíti a felhasználók tartalomfejlesztési lehetőségeit, miközben csökkenti az aktiválási időt.

 

Széleskörű vállalati megjelenítés-kezelés

A továbbfejlesztett SSSP 4.0 platform egyik fő alkotóeleme, a Samsung MagicInfo Server 4.0 program lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy központi kiszolgálón keresztül bármely helyszínről kezelhessék a teljes megjelenítési hálózatukat. A megbízható és könnyen használható MagicInfo Server 4.0 magában foglal egy külön Backup Playert és DataLink tartalom-adatfolyam funkciókat is, hogy minél kevesebb manuális lépés legyen szükséges az alapvető információk megosztásához. 

 

Ezen felül a továbbfejlesztett MagicInfo Server 4.0 program a vállalati felhasználók számára még hatékonyabb tartalomkészítő, ütemező és telepítő eszközöket kínál. A tartalomkezelők jól kihasználhatják az intuitív felület előnyeit, amelyen a frissítések gyors azonosítása és megvalósítása érdekében a „fogd és vidd” (drag-and-drop) típusú tartalomkezelés is helyet kapott. A MagicInfo Server 4.0 még könnyebbé teszi a tartalomprogramozást, segítségével értékes idő takarítható meg: működéséhez nincs szükség JavaScript-re vagy további bővítményekre, így kevesebb lépésre van szükség.  

 

Strapabíró, önállóan használható információs kijelzők

A Samsung új különálló kijelzői (PHF és PMF sorozat) vékony, erős és egyszerű információs megjelenítési megoldást kínálnak olyan környezetben, ahol szűk a hely vagy szabálytalan formájú a rendelkezésre álló tér. A kis mélységű (29,9 mm) és vékony peremű (6,9 mm) kialakításnak köszönhetően a PHF és PMF kijelzők a piacon kapható legvékonyabbak közé tartoznak, és számos üzleti környezethez jól illeszkednek. A Tizen-támogatott önálló kijelzőket a folyamatos éjjel-nappali tartalommegjelenítésre tervezték, integrált, központi infravörös-vevő (IR) biztosítja a folyamatos működést bármely környezetben.

 

Emellett számos további funkció teszi a PHF és PMF sorozatot képessé arra, hogy helyszíntől függetlenül valóban tiszta, ragyogó tartalmat jelenítsen meg. A tükröződésmentes első panel csökkenti a természetes és mesterséges fények visszaverődését, így gondoskodva a folyamatos olvashatóságról. 

 

Piacvezető nagyméretű kültéri kijelzők

Az InfoComm látogatói ugyancsak megtekinthették a Samsung új, nagy formátumú OHF sorozatú kültéri kijelzőit. A nagyméretű kültéri információs táblák között piacvezetőnek tartott OHF sorozat többféle méretben kapható (46, 55, 75 és 85 hüvelykes modellek), melyek mindegyike kis mélységgel rendelkezik a még hatásosabb tartalommegjelenítés érdekében.

 

Az OHF sorozatú kijelzők az SSSP 4.0 platformra és a Tizen operációs rendszerre épülnek, ezáltal gyorsabb és megbízhatóbb tartalomfejlesztést és -megjelenítést biztosítanak. Egy beágyazott műszaki doboz egyetlen rendszerbe sűríti a működéshez szükséges részegységeket, így helyet takarít meg és egyszerűbbé teszi a kezelést. A bármely kültéri környezetben használható OHF sorozatú kijelzők akár -30 és +50 oC közötti hőmérséklet-tartományban is képesek üzemelni anélkül, hogy romlana a tartalommegjelenítés minősége. Az OHF sorozatú kijelzők ráadásul 2500 nit fényerejű és 5000:1 kontrasztarányú külső Magic Glass üveggel vannak ellátva, ennek köszönhetően a tartalom bármikor, bárhonnan jól látszik.

 

Rendkívül keskeny kávájú videofalak

A beltéri kiskereskedelmi, vállalati és közterületi megjelenítési felhasználásra tervezett, keskeny kávájú (1,7 mm-es, kávától káváig tartó kialakítású) Samsung UHF-E videofalak ötvözik a fejlett színkezelési képességeket a nagy formátumú információs kijelzők vizuális fejlesztéseivel, így tiszta, egyenletes minőségű tartalmat biztosítanak. Az ultravékony kialakítás nem vonja el a figyelmet, hanem a tartalomra irányítja a néző tekintetét. A korábbi modellektől már megszokott tartósságot és színhűséget megőrizve az UHF-E videofalak karcsú, stílusos alternatívát jelentenek, amelyek folyamatos tartalommegjelenítésre képesek bármely beltéri környezetben.

 

Fine Pixel-Pitch LED információs kijelzők

A vállalati, irányítótermi és az ügyfelek számára kialakított beltéri környezethez készült Samsung SMART LED kijelzők alacsony teljes költség mellett is hatékony tartalommegjelenítést kínálnak. Ezek a kijelzők csúcsminőségű diódákkal és 1,5–2,5 mm közötti, testre szabható képpontsűrűséggel bírnak, így kiváló láthatóságot biztosítanak, és ezzel egyidejűleg igazodnak a felhasználók egyedi működési és márkamegjelenítési igényeihez is. A LED-es információs kijelzők olyan elemeket tartalmaznak, amelyek ugyanazt a mély kontrasztot, élethű képminőséget és színhűséget kínálják, amit a nézők a legújabb Samsung televízióktól is elvárnak, így ez a portfólió képes extra előnyökhöz juttatni a kereskedőket, hiszen hangsúlyos megjelenést nyújtanak a sokszor zsúfolt beltéri környezetben.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már Magyarországon is elérhető az eMAG Genius hűségprogram

Az eMAG elindította Magyarországon a Genius nevű előfizetéses hűségprogramját, amelyen keresztül többek között ingyenes szállítást és heti dedikált kedvezménykampányokat kínál. Az eMAG Genius előfizetői több mint hatmillió – Genius jelvénnyel ellátott – termékre vonatkozóan vehetik igénybe az előfizetést, amelyek az eMAG, és a Marketplace platformon működő partnerkereskedők kínálatában érhetők el.

2024. május 27. 19:05

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Eredményes évet zárt a CETIN Hungary

A CETIN Hungary Zrt. sikerrel zárta harmadik teljes üzleti évét. A független, integrált távközlési infrastruktúraszolgáltató beruházásait, árbevételét és nyereségét is jelentősen növelte. A vállalat idén közel 23 milliárd forintot tervez hálózatfejlesztési beruházásokra fordítani.

2024. május 27. 14:28

Sebészeti robot segíti a Széchenyi-egyetem kutatásait és a győri kórház gyógyító munkáját

Az egészségügyi kutatás-fejlesztéseket és közvetlenül a betegeket szolgálja a győri Széchenyi István Egyetem által a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházzal stratégiai együttműködésben vásárolt, hivatalosan május 25-én bemutatott sebészeti robot. A modern eszközzel már csaknem száz műtétet végeztek a kórház orvosai, s az eddigi tapasztalatok szerint csökkent a páciensek beavatkozások utáni fájdalma, felépülésük pedig gyorsabbá vált.

2024. május 27. 12:59

Az ABB bemutatja „Kőbe zárt zene” sorozatának legújabb részét

Az észak-európai faházakról elsőre egy fjord partján álló színes halászkunyhó vagy egy tóra néző erdei faház juthat az ember eszébe. A svédországi Skellefteå-ban épült Sara Kulturális Központ egy hipermodern technológiával felszerelt, 20 emeletes felhőkarcoló, amely új fenntarthatósági szinteket megcélzó, innovatív megoldásokra épít, ugyanakkor alapjaiban egy faszerkezetes toronyház.

2024. május 27. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52