Cisco Tetration Analytics: időgép adatközpontokhoz

forrás: Prím Online, 2016. június 20. 10:58

A Cisco bemutatta Cisco Tetration Analytics platformját, amely teljes átláthatóságot és valós idejű elemzést biztosít az adatközpontokban. 

A megoldás összegyűjti a hardveres és szoftveres érzékelőkből érkező telemetria adatokat, és a fejlett gépi tanulási technikák segítségével elemzi a rendelkezésre álló információkat. A Tetration olyan kritikus pontokra is megoldást kínál, mint a szabályozásoknak való megfelelés, az alkalmazások elemzése és a fehérlistákon alapuló biztonsági modellek működése. A folyamatos monitorozás, elemzés és jelentés segítségével a Tetration Analytics platform egyszerűsíti a rendszerek működését, a zero trust műveleteket, valamint az alkalmazások migrálását az SDN és felhő alapú környezetekbe. 

 

A Cisco Tetration Analytics segítségével a szervezetek átláthatják az egymásra épülő alkalmazásokat az adatközpontokban és a felhőben, adatokkal alátámasztott, proaktív döntéseket hozhatnak az üzemeltetés során, valamint tesztelhetik az új vállalati szabályok hatását azok bevezetése előtt. A platform keresőmotorja és felhasználói felülete lehetővé teszi a munkafolyamatok milliárdjai közötti gyors keresést. Az alkalmazások viselkedése folyamatosan monitorozható, ami a kommunikációs mintákban megjelenő eltérések gyors azonosítását segíti. 

 

Az informatikai vezetőket jelentősen hátráltatja a tudás és az átláthatóság hiánya, amely megnehezíti az alkalmazások migrálását a felhőbe, illetve a kritikus információk és erőforrások hiányában a zero trust modellek bevezetését is akadályozza. Mindeddig nem létezett olyan egyedi megoldás, ami következetesen összegyűjti a telemetria adatokat az adatközpontokból, és valós időben elemzi a nagymennyiségű adatot.

 

 

A megoldás

A Tetration teljes átláthatóságot biztosít az adatközpontokban. A platform az alacsony üzemeltetési költséget igénylő szoftveres szenzorok mellett az adatcsomagok metaadatainak monitorozását végző hardveres érzékelőkkel, vagy a két megoldás kombinációjával nyújt teljes betekintést az adatközpontok működésébe. A Tetration valós idejű, fejlett elemzéseket végez, amelyek eredményeit könnyen átlátható, vizuális formában biztosítja a szakemberek számára. A platform betekintést ad az alkalmazások működésébe, ajánlásokat tesz az automatizált fehérlistákkal kapcsolatos szabályozásra, szimulációkat végez a bevezetni kívánt szabályokkal kapcsolatban és elemzi a várható hatásukat, valamint vizsgálja a hálózati forgalmat is.

 

A Tetration egyfajta időgépként is működik az adatközpontok esetében, így a szakemberek visszanézhetik a korábbi időszak történéseit és a jelen folyamatait, illetve előrejelzéseket kaphatnak arról, hogy milyen események várhatók a jövőben. 

 

Hogyan működik?

A szoftveres szenzorok a végponti hostokon kerültek telepítésre, amelyek virtuális gépek, vagy hagyományos szerverek is lehetnek. A Tetration első verziójában a szoftveres érzékelők a Linux és a Windows szervereket támogatják, a hardveres érzékelőket pedig integrálták a Cisco Nexus 9200-X and Nexus 9300-EX hálózati kapcsolókba, így minden portról összegyűjthetik a hálózati forgalommal kapcsolatos adatokat. Egyetlen Tetration eszköz másodpercenként akár egymillió egyedi munkafolyamatot képes monitorozni. Mind a szoftveres, mind a hardveres érzékelők valós időben továbbítják a munkafolyamatokhoz kapcsolódó adatokat a Tetration Analytics platform felé, amely bármilyen adatközpontba, szerverre és hálózati kapcsolóra telepíthető.

 

A Tetration platform telepítése könnyen megoldható: a szerverek és a kapcsolók előkábelezettek, a szoftver pedig előre telepített. A Tetration beállítása is egyszerű, az adatközponti környezetre vonatkozó néhány kérdés után a rendszer konfigurálható. A Cisco Tetration platformja 2016 júliusától lesz elérhető.

 

Cisco Advanced Services

A Tetration Analytics platform órák alatt telepíthető, de lehetőség van a Cisco Tetration Advanced Services szakembereinek bevonására is a megoldás optimálisabb beállításához, a platform teljesítményének növeléséhez, valamint a teljes adatközponti bevezetés támogatására. A Cisco Solution Support for Tetration szolgáltatása folyamatos hardveres és szoftveres támogatást nyújt a Cisco Tetration Analytics platformhoz és a Tetration platformhoz kapcsolódó megoldásokhoz.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

2021. május 13. 11:09

A Facebook új fejlesztése: karszalag az AR eszközök vezérléséhez

Amikor egy olyan technológiában, mint a kibővített valóság ilyen mértékű növekedés tapasztalható, akkor egyértelművé válik, hogy óriási változást hoz majd életünkben és mindennapjaink részévé válik. 

2021. május 10. 11:38

Szabadszájú, őszinte könyvet írt az ország vadállatbefogója, Both Zoltán

Könyvet írt Both Zoltán, az ország egyetlen hivatásos vadállatbefogója. Több mint 20 éve ezzel a titulussal ismeri őt mindenki. Az egykori szegény kisfiú most ’A Vadállatbefogó - Cenzúra nélkül’ című könyvében felfedi, hogy milyen is az „igazi bothzoli”, aki küzdött az alkohollal, a drogokkal és, aki minden pénzét egzotikus hüllőkre költötte.

2021. február 18. 20:22

Vb 2022: volt magyar válogatott labdarúgó vizsgája az I. csoportot, két favoritot lát

Többek között Anglia és Magyaroszág lesz a lengyel csapat ellenfele a 2022-es vébé selejtezőin. Volt magyar válogatott labdarúgó szerint Lengyelországnak és Angliának van legtöbb esélye kijutásra.

2021. február 15. 10:02

22 Bet – széleskörű sportfogadási kínálat egy helyen

Magyarul is elérhető a Bet-Fogadás oldala, mely a legjobb fogadóirodákat gyűjti egybe. Minden sportágban nagy kínálattal rendelkezik.

2021. február 11. 20:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15