Kelet-Közép-Európában több okostelefonos tranzakciót bonyolítanak Androiddal, mint iPhone-nal

forrás: Prím Online, 2016. június 24. 06:36

A teljesítményalapú hirdetési technológiai piac egyik vezető vállalata, a Criteo közzétette negyedéves mobilkereskedelmi jelentését, amely átfogó elemzést tartalmaz 2016 első három hónapjának online vásárlási trendjeiről és a fogyasztói viselkedésekről.

A jelentésből kiderül, hogy folytatódott a vásárlók növekvő mobileszköz használata: jelenleg globális szinten a tranzakciók 38%-át bonyolítják itt. Ez a szám várhatóan tovább nő majd a következő hónapokban és években. Egyes országokban, például Japánban és az Egyesült Királyságban, a mobil tranzakciók száma már ma is meghaladja az 50%-ot. A jelentést most első ízben egészítették ki a kelet-közép-európai régióra vonatkozó részletes adatokkal, amely tanulságos képet ad Európa leggyorsabban növekvő e-kereskedelmi piacairól.  

 

„Úgy látjuk, hogy a mobil platform egyre fontosabb szerepet tölt be minden piacon az online vásárlás terén” – nyilatkozta Alexander Gösswein, a Criteo közép-európai ügyvezető igazgatója. 

 

 

„Kelet-Európában jelenleg az összes digitális tranzakció 18%-a zajlik mobileszközön, és nagy lehetőséget látunk a növekedésre, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy globális szinten már az e-kereskedelmi ügyletek közel 40%-a mobileszközökön történik. A mobileszközök e-kereskedelmen belüli növekvő fontosságát bizonyítja az is, hogy a mobil tranzakciók átlagos rendelési értéke már Kelet-Európában is alig 15%-kal marad el az asztali gépes ügyletekétől”– tette hozzá. 

 

A kelet-közép-európai mobil fogyasztók többnyire Androidot használnak, és szívesebben vásárolnak okostelefonról 

Egyre többen intézik mobil vásárlásaikat okostelefonról – világszinten már többségben vannak a mobil vásárlások között az okostelefonos tranzakciók. Kelet-Közép-Európában ez az arány 57%, míg a táblagépek 43%-kal részesednek az összes mobil ügyletből. Az Android-alapú eszközök többségben vannak az iOS-hez képest: a vizsgált térség országaiban az okostelefonos tranzakciók 75%-a Androidon zajlik. Ezt figyelembe véve a helyi kereskedőknek érdemes az okostelefonokra, illetve az Androidra szánt alkalmazások fejlesztésére összpontosítaniuk, hiszen ebben a térségben iPhone alkalmazással nyilvánvalóan nem tudják elérni a potenciális ügyfelek többségét. 

 

Az alkalmazáskonverziók száma világszerte nő, és terjed a többeszközös vásárlás 

A jelentésből kiderül, hogy az alkalmazások a világon mindenütt jobban teljesítenek, mint a mobil internet: konverziós arányuk még az asztali gépekénél is 20%-kal magasabb.

 

Rendkívül népszerű a többeszközös vásárlás, amelynek során a laptop-tól a táblagépen át az okostelefonig, többféle eszközzel bonyolítják le az online tranzakciókat. A többeszközös ügyletek 46%-a mobileszközökhöz kapcsolódik, amely szintén a mobil platform fontosságát jelzi.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05