Idén is táncolhatunk a Tévé Macival a Múzeumok Éjszakáján

forrás: Prím Online, 2016. június 25. 20:38

Bár az iskolai év lezárult, az MTVA Kiállítóhely Samsung SMART Schooljában szombaton újra nagy lesz az élet, hiszen a Múzeumok Éjszakáján idén is digitális oktatásra specializálódott tanárok tartanak rendhagyó, szórakoztató irodalom és történelem órát. 

A krétát, szöveggyűjteményt és a történelmi atlaszt tabletekre, okostáblára, interaktív tananyagra, és oktató applikációkra cserélhetik a látogatók, hiszen a Múzeumok Éjszakájára egy különleges, interaktív tananyaggal készülnek a Samsung SMART School digitális oktatásra specializálódott tanárai. Az órák 16 és 21 óra között kezdődnek és 30 percesek lesznek. A történelemóra múltbéli kalandozásainak témája Hunyadi János és a középkori Magyarország. A tananyag izgalmas applikációk, játékok, térképek, animációs filmrészletek segítségével elevenedik meg. A kor jeles személyiségei, fegyverei, csatái pedig a tableteken keresztül a látogatók kezében irányíthatóvá válnak. A történelemi barangolás után irodalom órán is részt vehetnek a látogatók Bűntény a Rádióban címmel, ahol egy izgalmas krimi részesei lehetnek: nyomozhatnak, kutathatnak, gondolkodhatnak, s a nyomozás végére talán az is kiderül: hová tűnt Miss Hattock. Az irodalmi szerepjáték során a résztvevők megismerhetik a történetek újraalkotásában rejlő lehetőségeket, átélhetik azt, hogy az irodalom nekik, róluk és általuk szól. Az óra nem titkolt szándéka, hogy a krimi műfaji kereteit felhasználva kedvet csináljon az olvasáshoz, melyben interaktív tábla, tabletek és több játékos applikáció is segíti.

 

„A Samsung SMART School 2014-óta van jelen a magyar oktatásban. A Múzeumok Éjszakáján kiváló alkalom, hogy még több kisdiáknak, szülőnek és tanárnak csináljunk kedvet a digitális eszközök iskolai szintű felhasználásához, és meg tudjuk mutatni, hogy az interaktív tanórák teljesen új megvilágításba helyezhetik a tanulást és a tanítást” – mondta el Nyilas Orsolya, a Samsung Electronics Magyar Zrt. vállalati kommunikációs vezetője.

 

A Kiállítóhelyen egy interaktív, tabletekkel körbejárható kiállítást is megnézhetnek a látogatók, ahol régi televíziókhoz és rádiókhoz kapcsolódóan archív képi- és hanganyagokat is megtekinthetnek a televíziózás és rádiózás múltjából. A belépők a látogatás idejére Samsung tabletet kapnak, azon keresztül pedig információhoz juthatnak a kiállítási tárgyakról a mellettük elhelyezett QR-kódot leolvasva. Ez persze nemcsak a történeti leírásokat tartalmazza, de vonatkozó hang- és képanyagokat is, például egy rádióközvetítést az 1936-os berlini olimpiáról vagy épp Szent-Györgyi Albert beszédét a Nobel-díj átvételekor. 

 

A Samsung 2014 elején nyitotta meg első SMART Schoolját a helyi önkormányzattal együttműködve Jászfényszarun. Ezt követően a vállalat három további intézményt szerelt fel digitális eszközökkel. 2014 szeptemberében a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium osztálytermében, 2015 januárjában az MTVA által működtetett Rádió- és TV-történeti Kiállítóhely épületében, majd a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületében alakított ki SMART Schoolt.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50