Az LG tette légkondicionálttá a Magyar Vöröskereszt országjáró véradókamionját

forrás: Prím Online, 2016. június 26. 12:59

Az LG Electronics (LG) légkondicionálókkal szerelte fel a Magyar Vöröskereszt első és egyetlen országjáró véradókamionját. 

A beszerelt eszközök egyaránt hűtenek és fűtenek is — így az egész évben úton lévő kamion ezentúl minden évszakban megfelelő körülményeket tud biztosítani a kényelmes és biztonságos véradáshoz.

 

A Magyar Vöröskereszt véradókamionja immáron 10 éve járja az év minden szakában az országot. Évente több ezer kilométert tesz meg, üzembe helyezése óta pedig több mint 40 ezer ember közreműködésével segített a hazai egészségügyi intézményeknek. A kamion kialakítása kellemes környezetet nyújt a véradáshoz: orvosi szoba, négy vérvételi ágy és egy adminisztrációs helyiség is helyet kapott az egyedi járműben.

 

A nyári hónapokban fontos a helyiségek hatékony légkondicionálása: a nagy hőségben ugyanis igen megterhelő az emberi szervezet számára a véradás. Ez sokszor okozott gondot a Magyar Vöröskereszt számára — és ebben segített most az LG magyarországi képviselete. Az együttműködés keretén belül a véradókamion különböző helyiségeibe összesen hat légkondicionáló egységet — egy monosplit és egy multisplit rendszert — szereltek be. Ezek mindegyike egyaránt alkalmas hűtésre és fűtésre is, így a gépek mostantól nagy segítséget nyújtanak majd a véradók és az ott dolgozók számára is. 

 

„Megtiszteltetés számunkra, hogy Magyarország egyetlen véradókamionja ezentúl a mi klímaberendezéseinkkel közlekedik. A vállalat minden munkatársa nevében elmondhatom, hogy nagyon örülünk annak, hogy ismét egy ilyen jó ügyet támogathatunk, amelynek köszönhetően a véradás helyszíne nemcsak mobilis, de korszerű, kellemes és kényelmes is lesz” — mondta az átadóünnepségen Youngnam Roh, az LG Electronics Magyar Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Az adományként beszerelt kül- és beltéri egységek energiahatékonysága és üzemi megbízhatósága kiváló, továbbá rendkívül alacsony zajszinttel működnek. A távirányítású készülékeket automatikus öntisztító funkcióval látták el. A berendezések felszerelését — szintén adományként — a GpE Klímatechnika végezte el, amely régóta az LG Electronics Magyar Kft. partnere. A két cég már korábban is számos társadalmi felelősségvállalási projektben dolgozott együtt, többek között a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Koraszülött-Újszülöttpathológiai osztályának klimatizálásában 2014-ben.

 

„A Magyar Vöröskereszt nagy örömmel fogadta az LG adományát. A nyár a legmozgalmasabb időszak a véradókamion számára, ilyenkor az összes nagyobb fesztiválra ellátogatunk. A rendkívül hasznos felajánlásnak hála, véradóinkat mostantól klimatizált környezet fogadja, így még komfortosabban érezhetik magukat, miközben másokon segítenek” — mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

 

Az LG Electronics Magyar Kft. számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, melynek keretében az elmúlt években több gyermek-egészségügyi intézményt is támogatott légkondicionáló készülékeivel. A vállalat 2014 őszén 15 millió forint értékű adomány keretében szereltette fel légkondicionáló rendszerekkel a Bethesda Gyermekkórház kórtermeit és kezelő-helyiségeit, amelyek 70 százaléka jelenleg a kórtermekben felel az optimális hőmérsékletért, a fennmaradó beltéri egységek pedig a rendelőkbe, a foglalkoztatóba, a gyógytornaterembe és a könyvtárba kaptak helyet.  

 

 

 

Az LG Electronics ezekkel a kül- és beltéri egységekkel támogatta a Magyar Vöröskeresztet

A Magyar Vöröskereszt véradókamionja összesen hat LG légkondicionáló berendezést kapott az LG magyarországi képviseletétől: egy monosplit, valamint egy kültéri és három beltéri egységből álló multisplit rendszer készülékeit. 

 

Nagy Sándor József, az LG hazai klímaüzletágának értékesítési vezetője elmondta: a multisplit rendszer beszerelt egységei között van az LG Art Cool Gallery (MA09AH1.NF1) beltéri típus, amely pontosan úgy néz ki, mint egy dekoratív képkeret: cserélhető képeivel egyszerre hasznos és szép kiegészítője a Vöröskereszt különleges járművének. A CV09.NE2 mennyezeti klíma nem foglal helyet a falakon, ezzel is elősegítve a helytakarékosságot. Az MS07AQ Deluxe oldalfali beltéri egység első osztályú, infrás távvezérlővel irányítható, JetCool funkcióval bíró berendezés, mely 5-6 perc leforgása alatt lehűti a helyiséget — emelte ki a szakember. Ezt a három beltéri egységet az MU3M19.UE3 kültéri egység „szolgálja ki”.

 

A kamionban helyet kapott még az egy-egy LG E09EM Comfort bel- és kültéri egységből álló monosplit rendszer, ahol az inverteres és távirányítású berendezés halkan és gyorsan hűti le vagy fűti fel a kamion helyiségeit.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Utazási konferencia az Angyalok városában

A dinamizmust tükrözte az idei utazási világkiállítás, az IPW2024, és ezt sugározza a helyszín is: Los Angeles, Kalifornia.
 

2024. május 17. 18:51

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52