Az LG OLED televíziói nyáron is elhozzák a sarki fényt

forrás: Prím Online, 2016. június 27. 13:46

Az LG Electronics (LG) legújabb kezdeményezése a világ egyik legkivételesebb természeti jelenségét, az északi fényt (aurora borealis) igazán különleges módon kelti életre a HDR-képes, LG 4K OLED televíziók segítségével Reykjavíkban.

A különleges kezdeményezés apropója, hogy az északi fény áprilistól augusztusig nem látható Izlandon; az éjféli nap miatt ilyenkor közel 24 órán át fényárba borul a szigetország. Az LG „OLED sarki fény” kampánya azonban a nyár közepén hozza el a sarki fényt Izland fővárosába. 

 

A több díjat elnyert reykjavíki Harpa koncertteremben ugyanis egyetlen estére, július 20-án 40 darab, hatalmas, a tökéletes mélyfekete megjelenítésére képes LG OLED televíziót szerelnek fel, amelyeken igazán élethű módon tudnak érvényesülni a sarki fény színei. Az eseményre, amelyen a nemzetközileg is ismert izlandi Of Monsters and Men együttes is fellép, belépőket és egy reykjavíki utazási csomagot is lehet nyerni a vállalat jóvoltából a kampány Facebook oldalán: www.facebook.com/lgtv.

 

 

A július 20-i rendezvényt egy négyhónapos fotókiállítás is követi: a festői izlandi tájakat, és a látványos éjszakai égboltról készült fotókat július 20. és november 20. között, LG OLED televíziókon tekinthetik meg az érdeklődők a Harpában. Az izlandi fotósok képein korábban nem látott módon jelennek meg a magukban is különleges természeti csodák. 

 

A programsorozat szervezésében az LG együttműködött Andri Magnason izlandi író-aktivistával és Sean Parker, nemzetközi hírű asztrofotóssal – akinek az izlandi sarki fényről készült fotók eredetijét köszönhetjük. A kampány kreatív igazgatója a Youtube-on közel ötmillió követővel rendelkező Unbox Therapy vloggere, Lewis Hilsenteger.

 

Az LG OLED kampányának ötletét gyakorlatilag már egy évtizeddel ezelőtt megfogalmazta Andri Magnason, aki 2006-ban, a sarki fények időszakában azt javasolta, hogy Reykjavik városa fogjon össze, és a közvilágítás teljes lekapcsolásával, az éjszakai égbolt mélyfekete, nem fényszennyezett hátterével tegye láthatóvá az északi fényt és csillagokat a lakosság számára.

 

 

Míg a természetben a fényszennyezés hiánya teszi lehetővé, hogy teljes pompájában élvezzük a sarki fényt, a nyári hónapokban az LG OLED televízióinak tökéletes feketéje, végtelen kontrasztaránya, élénk és élethű képei képesek teljes valójában megmutatni a jelenséget. Az LG OLED TV technológiájának lényege, hogy az egyes képpontok önállóan is képesek fénykibocsátásra, LED háttérvilágítás nélkül is, így a televízió meg tudja jeleníteni a tökéletes mélyfeketét, ami mellett kiválóan érvényesülnek az élénk színek.

 

„Az LG a televíziós technológia megújítója volt az elmúlt 50 évben, a tökéletes képminőség létrehozására irányuló eddigi törekvéseink az OLED-ben teljesedtek ki” – mondta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnöke. „Az izlandi sarki fény megjelenítésével a nyáron idelátogatók is megtapasztalhatják a természet varázslatát – mindezt olyan minőségben, ami csak az LG OLED televízióira jellemző” – tette hozzá.

 

A koncertre jegyek vásárolhatók: www.tix.is/en/event/2973/lights-out-stars-on 

 

Előzetes videó:

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

2021. május 13. 11:09

A Facebook új fejlesztése: karszalag az AR eszközök vezérléséhez

Amikor egy olyan technológiában, mint a kibővített valóság ilyen mértékű növekedés tapasztalható, akkor egyértelművé válik, hogy óriási változást hoz majd életünkben és mindennapjaink részévé válik. 

2021. május 10. 11:38

Szabadszájú, őszinte könyvet írt az ország vadállatbefogója, Both Zoltán

Könyvet írt Both Zoltán, az ország egyetlen hivatásos vadállatbefogója. Több mint 20 éve ezzel a titulussal ismeri őt mindenki. Az egykori szegény kisfiú most ’A Vadállatbefogó - Cenzúra nélkül’ című könyvében felfedi, hogy milyen is az „igazi bothzoli”, aki küzdött az alkohollal, a drogokkal és, aki minden pénzét egzotikus hüllőkre költötte.

2021. február 18. 20:22

Vb 2022: volt magyar válogatott labdarúgó vizsgája az I. csoportot, két favoritot lát

Többek között Anglia és Magyaroszág lesz a lengyel csapat ellenfele a 2022-es vébé selejtezőin. Volt magyar válogatott labdarúgó szerint Lengyelországnak és Angliának van legtöbb esélye kijutásra.

2021. február 15. 10:02

22 Bet – széleskörű sportfogadási kínálat egy helyen

Magyarul is elérhető a Bet-Fogadás oldala, mely a legjobb fogadóirodákat gyűjti egybe. Minden sportágban nagy kínálattal rendelkezik.

2021. február 11. 20:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35