Indul a magyar Stack Overflow

forrás: Prím Online, 2016. július 8. 13:01

Hardver, szoftver, speciális IT-eszközök és persze egyéni problémák kerülnek górcső alá a Sysadmin Forumon, amely a két évvel ezelőtt megszűnt Technetfórum helyét veszi át.

A fórum 2016. július 1-jétől várja elsősorban a rendszergazdákat, valamint IT-szakembereket és –vezetőket, de az üzemeltetők bárkit szívesen fogadnak, aki a fenti témák iránt érdeklődik.

 

Új fórum várja azokat az IT-szakembereket, akik a mindennapi munkájuk során felmerült kihívásokat, megtalált megoldásokat szívesen megosztanák szakmájuk további képviselőivel. A Sysadmin Forum regisztrált tagjai a megjelenített – kötött – témákban tehetik fel kérdéseiket, és adhatnak segítséget másoknak. A fórum elsőszámú célja, hogy a nemzetközi Stack Overflow-hoz hasonlóan gyűjtőhelyként szolgáljon a hazai szakma képviselői számára, ennek megfelelően az informatika és az IT olyan neves, magyar képviselői lesznek a témavezetők, mint Gál Tamás, Deme Tamás, Király István vagy épp Berke János MVP-k.

 

A Sysadmin Forum létrehozásának hátterét Schneck Zsolt, a projekt megálmodója, ötletgazdája, az oldal tulajdonosa mutatja be: „Két évvel ezelőtt megszűnt az a fórum, amely hasonló tematikára építve segítette az IT-ben dolgozó szakemberek munkáját. Az újraindított fórum több, mint a régi volt. Továbbfejlesztettük, kibővítettük a témacsoportokat, és megújítottuk a motorját.” A mintegy fél éves fejlesztési munkát a gyártókkal – például a Microsofttal – és támogatókkal folytatott egyeztetés előzte meg, ennek eredménye, hogy a Sysadmin Forum olyan teret és felületet biztosít a magyar szakembereknek, amely Magyarországon jelenleg hiánycikk. „Egyik legnagyobb eredményünk, hogy a szakmai színvonal bizonyítását követően a magyar szakma legjobbjai vállaltak témavezetést. Minden gyártó a legjobb mérnökeit delegálja a fórumra, a Microsoft szekcióban szinte mindenki MVP.” – folytatja…

 

És hogy miért éri meg csatlakozni? „Olyan szakmai kérdésekben kaphatnak választ a felhasználók, amiket egymaguk nem, vagy csak nehezen tudnának megoldani. Olyan közösségbe nyernek bebocsátást, amely segítőkész, szakmailag felkészült, és tudja a jó megfejtéseket az informatikai problémák többségére.” – zárja gondolatait a Sysadmin Forum alapítója.

 

A Sysadmin Forumán a regisztrált felhasználók kérdéseire nemcsak a témavezetők válaszolhatnak, hanem a többiek is. Érdemes teljes mértékben részt venni a beszélgetésekben és a megoldási folyamatokban, mert év végén a legtöbb jó választ adó, és a ranglétrán legfeljebb jutó felhasználókat ajándékokkal lepik meg az üzemeltetők.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17