Az intelligens antenna a kulcs a „Wi-Fi kihívás” teljesítéséhez

A ZyXEL okos antennával felszerelt hozzáférési pontja érte el a legjobb eredményt a Bresciai Egyetem kutatásán

forrás: Prím Online, 2016. július 14. 15:25

A gyorsan fejlődő 802.11ac technológia vezeték nélküli csatornák közötti interferenciáit vizsgálta meg a Bresciai Egyetem szakértő kutatócsoportja. 

A vizsgálat eredménye szerint a ZyXEL WAC6503D-S okos antennával felszerelt Wi-Fi hozzáférési pontja 75%-kal jobb teljesítményre képes a versenytársak modelljeinél, egyszerre biztosítva a magas teljesítményt és a széles lefedettséget a vezeték nélküli hálózatokban.

 

A kutatási projekt keretein belül létrehozott Wireless Hálózati Csoport vezetői szakértői a Bresciai Egyetemen hasonlították össze négy hálózati márka (Aruba, Cisco, Ruckus, ZyXEL) okos antennával felszerelt és okos antennával nem rendelkező AP eszközeit. A közös csatorna interferencia (co-channel interference) a gyorsan fejlődő 802.11ac technológia egyik égető problémája: habár a hálózati csatornák egyre szélesebbek, az elérhető sávok száma folyamatosan csökken. Mivel egyre több Wi-Fi hozzáférési pont működik ugyanazon a csatornán, az eszközök egymás teljesítményét akadályozzák. Az adatforgalmi erő csökkentése rövidtávon mérsékeli a problémát, ugyanakkor rosszabb lefedettséget és vakfoltokat is eredményez a hálózatban. Az egyetem csapata négy márka hozzáférési pontjainak összehasonlítása után a teszt győztesének a ZyXEL WAC6503 eszközét hirdette ki, mely átlagosan 75%-kal nyújtott magasabb teljesítményt versenytársainál. 

 

 

“A Bresciai Egyetem kutatása az egész iparág szempontjából fontos volt, hiszen rávilágított arra, hogy a közös csatorna interferencia a jelen talán egyik legnagyobb megoldásra váró problémája a kiváló Wi-Fi szolgáltatás biztosításában”- mondta Treso Tamás, a ZyXEL regionális értékesítési menedzsere. Hozzátette: „Technikai áttörés szükséges ahhoz, hogy az interferenciával való küzdelemben egyúttal a lefedettség is növekedjen. A WAC6503D-S eszközünkbe integráltuk az okosantenna technológiáját, mely hozzásegített minket ahhoz, hogy a komplex kihívások -mint a teljesítmény, a lefedettség és a gyorsaság maximalizálása az interferencia csökkentése közben- áthidalásával megnyerjük ezt a tesztet.”

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59