Extra biztonságos mentési megoldás a Fujitsu kínálatában

forrás: Prím Online, 2016. július 16. 13:16

A hiperkonvergens infrastruktúrákhoz (HCI) ideális ETERNUS CS200c S2 mentési megoldás bevezetésével a Fujitsu új adatbiztonsági szemléletet honosít meg a virtuális adatközpontban.

Az integrált, új mentési célgép egyszerűen és gazdaságosan óvja meg a komplex fizikai és virtuális IT-környezetek adatait. Tovább bővíti a Fujitsu kulcsrakész ETERNUS CS célgép-családjának kínálatát, amelynek tagjai mérséklik az elmulasztott biztonsági mentés, a katasztrófa utáni visszaállítási hibák és a kényes adatokat érintő sérülések kockázatát.

 

A fizikai, virtuális és felhőalapú adatközpontok korlátlan számú szerveréhez teljesen integrált mentési, archiválási és visszaállítási megoldást biztosító ETERNUS CS200c S3 „all in one” jellegű adatbiztonsági koncepciót valósít meg a konvergens és hiperkonvergens rendszereknél. Ezt azt jelenti, hogy a szervezetek úgy tudják virtualizálni kritikus alkalmazásaikat, hogy közben a szolgáltatási szerződések szigorú adatbiztonsági követelményeinek is eleget tesznek.

 

Uwe Neumeier, a Fujitsu alelnöke és EMEIA-régióbeli terméküzletágának adatközponti megoldásokért felelős vezetője elmondta: „A hiperkonvergens és a szoftveresen definiált rendszerek valós idejű digitális üzletvitelt tesznek lehetővé, és bár rendelkeznek bizonyos beépített adatbiztonsági képességekkel, gyakran ugyanazon a platformon tárolják a biztonsági másolatokat. Így a kritikus adatok nincsenek védve a sérülés és a törlés ellen. Új célgépünk ezt a hiányosságot megszüntetve, megbízható mentési és visszaállítási megoldást biztosít az egyes virtuális gépek életciklusának minden szakaszában, még a hiperkonvergens megoldáson belül is. Ezáltal az üzletileg kritikus adatok folyamatosan védettek, és még katasztrófa esetén is fenntartható a folyamatos üzletmenet.” 

 

 

Az ETERNUS CS200c S3 előkonfigurált, kulcsrakész megoldás. Napok helyett órák alatt üzembe állítható. Az ismétlődő illetve rendkívül komplex feladatok automatizálásával ésszerűsíti a folyamatos üzemeltetést és a katasztrófa utáni visszaállítás folyamatát. Az ügyfelek gyorsan aktivizálható snapshotokat készíthetnek a hardverekről a szinte azonnali visszaállításhoz, és platformon kívülre is menthetik virtuális gépek százainak biztonsági másolatait. A szabályalapú koncepció gondoskodik róla, hogy egyetlen virtuális gép se maradjon védelem nélkül, és ezzel együtt optimális erőforrás-gazdálkodást biztosít. 

 

Az iparágvezető Commvault szoftverrel dolgozó ETERNUS CS200c S3 mélyen beépül a virtuális infrastruktúrákba, minden elterjedt hypervisor programot (pl. Microsoft Hyper-V és VMware vSphere) támogat, és a Commvault fejlett adatkezelési képességeivel radikálisan leegyszerűsíti az adatkezelési feladatok végrehajtását. 

 

Sangram Dange, a Commvault Adatbiztonsági és visszaállítási üzletágának ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: „A Commvault a Fujitsuval közösen egyszerűsíti a hiperkonvergens infrastruktúrák biztonsági mentési és adatkezelési folyamatait. A Commvault adatbiztonsági szoftverének Fujitsu ETERNUS CS200c célgépbe integrálása egyszerű, ’kulcsrakész’ módszert kínál a virtuális infrastruktúrák adatainak kezeléséhez és a hiperkonvergens infrastruktúrák adatainak biztonsági mentéséhez. Azzal, hogy beillesztettük a Commvault virtuális környezeteket védő, ütőképes jellemzőit a könnyen beszerezhető, telepíthető, támogatható és skálázható ETERNUS CS200c célgépbe, segítséget nyújtunk a hiperkonvergens infrastruktúrák felhasználóinak a végponttól végpontig terjedő adatkezelési műveletek egyszerű és biztonságos végrehajtásához.”

 

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu ETERNUS CS200c S3 célgép 2016 augusztus1-től lesz kapható Európa, a Közel-Kelet, India és Afrika területén, közvetlenül a Fujitsutól és disztribúciós partnereitől. Ára és specifikációja konfigurációtól és országtól függ.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50