A Samsung felvásárolja a Vivet, az új generációs mesterséges intelligencia platformot

forrás: Prím Online, 2016. október 10. 10:04

A Samsung Electronics bejelentette, hogy megállapodott a mindenhez intelligens felületet biztosító Viv Labs felvásárlásáról. A Viv egy nyílt mesterséges intelligencia (AI) platformot fejlesztett, amely lehetővé teszi harmadik felek számára, hogy beszédalapú asszisztenseket hozzanak létre és használjanak, és az emberi beszédre alapuló felületet építsenek be ismert alkalmazásokba és szolgáltatásokba. A tranzakcióra az ilyenkor szokásos zárási feltételek vonatkoznak.

A megállapodás jelzi a Samsung virtuális személyi asszisztensek iránti elkötelezettségét, és része a vállalat tágabb jövőképének, melyben az összes eszköze és szolgáltatása számára biztosított az AI-alapú nyílt ökoszisztéma. A Viv segítségével a Samsung szolgáltatásai új élményeket nyújthatnak az ügyfeleknek, így például a felhasználó környezetének felismerését, vagy akár a legmegfelelőbb és legalkalmasabb ajánlatok és javaslatok felkínálását. 

 

A Viv alapítója a mesterséges intelligenciával foglalkozó Dag Kittlaus, Adam Cheyer és Chris Brigham. A felvásárlás részeként az alapító tagok ezután is szorosan együttműködnek a Samsung Mobilkommunikációs üzletágával, de megtartva vezető pozíciójukat, függetlenül folytatják tevékenységüket. 

 

„A többi meglévő AI-alapú szolgáltatással ellentétben a Viv kifinomult módon értelmezi az emberi beszédet, gépi tanulási funkciókat kínál, és olyan stratégiai partneri kapcsolatokkal rendelkezik, amelyek szélesebb körű szolgáltatási ökoszisztéma biztosítását teszik lehetővé” – jelentette ki Injong Rhee, a Samsung Electronics Mpbilkommunikációs üzletágának technológiai igazgatója. –  „A Vivet a felhasználókat és a fejlesztőket egyaránt figyelembe véve hozták létre. Ez a kettősség volt az egyik szempont, amely kiemelte a Vivet, és ideálissá tette a Samsung otthoni készülékeivel, viselhető termékeivel és egyéb eszközeivel való integrálásra, miközben a technológiával való kommunikációnk módszere egyre inkább az intelligens felületek és a hangvezérlés felé tolódik el.”

 

 

A mesterséges intelligencia megjelenésével és elterjedésével a fogyasztók beszéddel vezérelt, személyre szabott és környezetfüggő módon kívánnak kommunikálni a technológiával, vagyis olyan élményt szeretnének kapni, amely zökkenőmentesen beépül a mindennapi életükbe. Ennek eléréséhez a Viv olyan új saját platformot fejlesztett ki, amellyel ez lehetővé válik. 

 

A Viv platformja emellett lehetővé teszi, hogy a fejlesztők megtanítsák a rendszernek, hogyan lehet új alkalmazásokat létrehozni vagy épp használni a meglévő applikációkat, kiépítve az intelligencia olyan nyílt ökoszisztémáját, amely nagyobb, mint csupán a részeinek összege, és amely napról napra okosabb lesz. A Viv kiváló platformja és a Samsung vezető eszközei, szolgáltatásai és globális erőforrásai együttesen elősegítik a mesterséges intelligenciát alkalmazó megoldások új generációjának kifejlesztését.

 

„A Vivnél a legegyszerűbb módszert alkotjuk meg arra, hogy a felhasználók mindenhol beszéddel irányíthassák az eszközöket és a szolgáltatásokat. Olyan jövőt képzelünk el, amely határozottan túlmutat az alkalmazásokon, amelyben az ügyfelek gyorsan és könnyen elérhetnek mindent, amire szükségük van, függetlenül attól, hogy éppen hol tartózkodnak vagy milyen eszköz van a kezük ügyében” – fejtette ki Dag Kittlaus, a Viv társalapítója és ügyvezető igazgatója. – „A Samsung egyedülálló lehetőséget kínál számunkra, hogy globálisan, a termékek széles választékában egységes beszédalapú felületet biztosítsunk a világ alkalmazásai és szolgáltatásai számára".

 

A Samsung Globális Innovációs Központja (Global Innovation Center, GIC) a Samsung Mobilkommunikációs üzletágába kívánja integrálni a céget. „A GIC mindig olyan kecsegtető elképzelésekkel és áttörést jelentő tapasztalatokkal rendelkező startupokat keres, amelyeknek segíthet a kiépülésben, a növekedésben és terjeszkedésben” – fogalmazott Jacopo Lenzi, az üzleti fejlesztés és a stratégiai felvásárlás részlegének ügyvezető alelnöke. – „Komoly lehetőségeket látunk a Viv AI-szoftverében és -platformjában, és izgatottan várjuk, hogy a Viv a Samsung globális jelenlétének és forgalmazásának köszönhezően a felhasználók millióihoz jusson el.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59