A kedvezőtlen piaci körülmények ellenére tovább nőtt az árrés

forrás: Prím Online, 2016. október 29. 08:32

“Az üzleti folyamataink következetes végrehajtásának köszönhetően már nyolc egymást követő negyedévben tudtuk növelni az árrést” – mondta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója.

„A harmadik negyedévben a Brexit és az amerikai választások miatt jelentős makrogazdasági bizonytalanságok alakultak ki, amelyek kedvezőtlenül befolyásolták a megrendelési állományunk alakulását is.  Az energetikai hálózatok divízió rendelésállományának alakulására további negatív hatást gyakorolt az a tény, hogy a vevőink a „Tőkepiaci napok” („Capital Markets Day”) előtt elbizonytalanodtak.  A divízió átalakítása a tervek szerint halad, s a folyamat sikerességét az is jól jelzi, hogy az árrés 170 bázisponttal növekedett” – emelte ki a vezérigazgató. „A továbbfejlesztett készpénz-gazdálkodási kultúránknak köszönhetően a cashflow 30%-kal javult, így ebben az évben stabilabb a vállalat készpénztermelési képessége is.”   

 

„Folyatjuk a vállalat szigorú elvek szerinti, következetes irányítását, nagy hangsúlyt helyezünk a megnyíló növekedési lehetőségek kiaknázására, és törekszünk a nyereség és a készpénz-állomány növelésére.  Elköteleztük magunkat amellett, hogy az iparág vezető digitális termékkínálatára támaszkodó, a piaci igényekre még jobban fókuszáló, dinamikusabb vállalat kialakításával még több értéket termeljünk a részvényeseink számára.” 

 

 

 

Rövid távú kilátások

A makrogazdasági és geopolitikai fejlemények vegyes képet jeleznek előre folyamatos bizonytalansággal. Az USA-ban néhány makrogazdasági mutató pozitív marad, míg Kínában várhatóan folytatódik a növekedés, bár lassabb ütemben, mint 2015-ben. A piacra továbbra is negatívan hat a szerény gazdasági növekedés és a bizonytalanságok növekvő mértéke (pl. a Brexit hatása Európában és a világ különböző részeit érintő geopolitikai feszültségek). Az olaj ára és az árfolyamhatások várhatóan továbbra is befolyásolják a társaság eredményeit.

Kulcsszavak: +céginfo ABB

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59