A Fujitsu új SURIENT megoldása kiberbiztonságot kínál felsőfokon

forrás: Prím Online, 2016. november 2. 11:26

A Fujitsu az EMEIA-régióban is elérhetővé teszi FUJITSU SURIENT menedzselt rack-megoldását, amellyel új módszert kínál az adatközpont fizikai biztonságának megteremtéséhez. 

A végponttól végpontig terjedő új Fujitsu SURIENT megoldáskészlet első eleme az adatközpont, az adatátvitel és a végfelhasználói eszközök biztonságát hivatott erősíteni. A SURIENT menedzselt rack-megoldás a Fujitsu PalmSecure biometrikus azonosító technológia, érzékelők és elektromechanikus zárak kombinálásával teszi biztonságosabbá a szerverek, az adatok, a tárolók és a hálózati komponensek elérését.

 

A rackeket, elektromechanikus zárakat, érzékelőket, rack-vezérlő szervereket, biometrikus azonosítást, valamint telepítési és konfigurációs szolgáltatásokat is tartalmazó Fujitsu SURIENT menedzselt rack-megoldás segítségével a szervezetek granuláris, felhasználóbarát hozzáférést tudnak biztosítani az adatközpont hardvereszközeihez. A SURIENT egyetlen hatékony megoldást kínál a hozzáférési jogok kezeléséhez, a hálózati, szerver- és tárolórackek monitorozásához, az ajtók nyitásának, csukásának észleléséhez, és minden hozzáférési művelet auditkonform naplózásához. A megoldás egyszerűen integrálható a meglévő adatközponti infrastruktúrába, elősegíti a szigorú fizikai biztonsági előírások teljesítését és az EU általános adatvédelmi rendeletében (GDPR) foglalt elszámoltathatósági szabályok betartását. 

 

 

A SURIENT menedzselt rack-megoldás a Fujitsu új SURIENT biztonsági portfóliójának része. A portfólió különféle technológiák és megoldások átfogó kínálatával segít a szervezeteknek végponttól végpontig megerősíteni a biztonságot. A SURIENT megoldások fejlesztésével a Fujitsu egy forrásból, egységes, felhasználóbarát szemlélettel kíván megoldást nyújtani a biztonsági igények kezeléséhez – a végpontoktól az adatközponton át az adatátviteli folyamatokig – minden területen. A SURIENT beépül a FUJITSU kiberbiztonsági megoldásainak átfogó kínálatába, amely a biztonsági szolgáltatások, megoldások és termékek mellett biztonsági tanácsadást is tartalmaz. 

 

„A SURIENT új típusú biztonsági rendszer, amely alulról felfelé építkezve kezeli a biztonsági szükségleteket. A hatékony biztonsági megoldások új portfóliójával a Fujitsu maximális átláthatóságot és praktikumot biztosítva helyezi új alapokra a hagyományos IT-biztonságot. Célunk, hogy a lehető legátfogóbb módon támogassuk az adatközpontok, az adatátvitel, a végpontok, és a dolgok internetjét alkotó sokféle érzékelő és eszköz biztonságát. A menedzselt rack-megoldás az első nemzetközileg elérhető SURIENT megoldás, amelyet a következő hónapokban további új biztonsági termékekkel, szolgáltatásokkal és megoldásokkal fogunk kiegészíteni” – nyilatkozta Rob Norris, a Fujitsu nagyvállalati és kiberbiztonsági megoldásokért felelős EMEIA-régióbeli vezetője. 

 

Az első SURIENT ügyfelek egyike a Németország erősen szabályozott iparágai (pl. pénzügyi szolgáltatások, egészségügy, jogi szektor) részére hosztolt adatközpont-szolgáltatásokat nyújtó Wilken Rechenzentrum GmbH. „A lehető legmagasabb szintű biztonság elérése nálunk alapkövetelmény. Ügyfeleink elvárják tőlünk, hogy megvédjük kritikus infrastruktúráikat és szigorúan bizalmas adataikat az illetéktelen hozzáféréssel szemben. A Fujitsu SURIENT menedzselt rack-megoldásával korábban elképzelhetetlen szintre javítottuk a biztonságot. Szigorú, felhasználóspecifikus hozzáférési szabályokat vezettünk be, és lehetővé tettük ügyfeleink számára, hogy teljes mértékben ellenőrizzék, ki férhet hozzá hardvereikhez, és ezen keresztül adataikhoz” – fejtette ki a Wilken Rechenzentrum ügyvezető igazgatója Hans-Günther Märkle.

 

Ár és piaci bevezetés

A FUJITSU SURIENT menedzselt rack-megoldás már jelenleg is rendelhető az EMEIA-régióban – közvetlenül a Fujitsutól és hivatalos viszonteladóitól. A megoldás ára 7000 eurótól indul. 

 

A SURIENT portfólió további moduljai a következő hónapokban kerülnek piacra. A Fujitsu 2017 elején tervezi a SURIENT Stealth Connect Solution (SCS) bevezetését, amely zártportos technológiával teszi rendkívüli biztonságossá az adatközpontok közötti kommunikációt, és a portok pásztázásának megakadályozásával elrejti a hackerek elől a lehetséges támadási pontokat. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Két évtizede az okosotthonok szolgálatában

Húsz évvel ezelőtt mutatta be az Eaton az xComfort RF vezeték nélküli otthonautomatizálási rendszert, amelynek célja, hogy egyszerűbbé és energiahatékonyabbá tegye a világítás, fűtés és árnyékolás vezérlését. Az elmúlt két évtized során a vállalat továbbfejlesztette és bővítette a teljes termékcsaládot, és bevált partnerévé vált az okosotthonok telepítőinek.

2024. április 13. 12:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09