Nem babona! – Fekete macskákat és kutyákat fogadtak örökbe az első eMAG Black Cat Day eseményen

forrás: Prím Online, 2016. december 1. 07:55

Az idei sikeres eMAG Black Friday akciót követő szombaton az eMAG és a NOÉ Állatotthon megszervezte a fekete állatok örökbefogadó napját, az első eMAG Black Cat Day-t. 

Az esemény előtt a Facebookon elindított adománygyűjtő kampány is rendkívül népszerű volt, így a közösségi oldal felhasználóinak segítségével az eMAG 500.000 forintot adományozott az állatotthonnak.

 

Az eMAG Black Cat Day eseménnyel a szervezők célja volt felhívni a figyelmet a fekete állatokra, amelyek az előítéletek és babonák miatt világosabb színű társaikhoz képest nehezebben találnak otthonra. November 26-án fekete kutyákat és macskák egyaránt örökbe adtak az akciónak köszönhetően, az örökbefogadókat pedig a NOÉ Állatotthon szakértői a helyes állattartással kapcsolatos tanácsokkal is ellátták.

 

Az eMAG Black Cat Day-t megelőzően az online áruház az eMAG Magyarország Facebook oldalon figyelemfelhívó adománygyűjtő kampányt is indított az állatotthon javára, amely során a Facebook felhasználók a Dante nevű kölyökmacska fotójának megosztásával és/vagy lájkolásával segíthettek. Ennek eredményeként, a célként kitűzött 5000 lájk és/vagy megosztás közel egy nap alatt összegyűlt, egy hét alatt pedig megduplázódott, ezért az eMAG 500 ezer forintot adományozott a NOÉ Állatotthonnak. Az összegből a szervezet egy új épületet biztosít az idős, beteg kutyák számára, ahol megfelelő körülmények között gondoskodhatnak róluk a téli időszakban is.

 

 

Az adományt az eMAG nevében Sára-Lukács Csilla, PR és kommunikációs menedzser adta át, aki elmondta: „Az eMAG Black Friday logójának fő motívuma, a fekete macska adta az ötletet, hogy az év legnagyobb kereskedelmi akciójával összekössük a NOÉ Állatotthonban élő fekete állatok megsegítésére irányuló kampányt. Ahogy a Black Friday napján vásárolt termékek otthonra találnak, szeretnénk arra ösztönözni az embereket, hogy segítsenek az állatmenhelyen élő állatoknak is otthont találni, főként a fekete állatoknak, hiszen őket kevesebben fogadják örökbe a tévhitek miatt.”

 

„Az eMAG adománya lehetővé teszi, hogy egy új, fűtött épületben helyet biztosítsunk az idős és beteg állatoknak, különösen a kutyáknak. Ez nagy segítség a hideg időszakban, hiszen a NOÉ Állatotthonnak télen is 1200 állatról kell gondoskodnia” – tette hozzá Schneider Kinga, a NOÉ Állatotthon Alapítvány szóvivője. 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50