Nagy teljesítményű, négymagos Wyse 5060 vékony kliens a nagyobb igényű felhasználóknak

Henger Attila, 2016. december 1. 11:30

A Dell bejelentette új, nagy teljesítményű, rendkívül hatékony Wyse 5060 vékony kliensét, amely könnyedén telepíthető és felügyelhető, hatékonyabb biztonsági megoldásokat nyújt, valamint a Citrix, Microsoft és VMware rendszerekkel teljesen kompatibilis virtuális munkakörnyezetet biztosít. 

A nagyobb igényű dolgozók nagymértékben támaszkodnak a virtuális munkaállomások teljesítményére, illetve fontosak számukra az egységes kommunikációs megoldások (például a Skype for Business). A Wyse 5060 vékony kliens egyaránt biztosítja a felhőalapú környezetekhez szükséges rugalmasságot, hatékonyságot és biztonságot, valamint az alkalmazottak igényeinek megfelelő, nagyszerű felhasználói élményt.

 

A Dell több mint 430 bejegyzett szabadalommal rendelkezik az innovatív felhőalapú kliensmegoldások, a vékonykliens-tervezés, a felügyelet és a biztonság területén, így a vállalat a kliens oldali virtualizáció első számú szakértője. A virtualizált környezetekkel hatékonyan támogatja ügyfeleit a digitális áttérésben, legyen szó privát, nyilvános vagy hibrid felhőről. A Dell egyszerűbbé teszi a munkaállomások virtualizációját és csökkenti a költségeket, miközben jobb teljesítményt és olyan megoldásokat kínál, amelyekkel a VDI tervezése, üzembe helyezése és működtetése minden korábbinál egyszerűbb. A vállalati szintű vékony kliens könnyedén telepíthető akár több tízezeres nagyságrendben, és mivel az informatikai munkatársaknak kevesebb időt kell tölteniük a felügyelettel és karbantartással, a teljes birtoklási költség (TCO) is alacsonyabb lesz.

 

„Napjainkban a szellemi munkához rendkívül hatékony, nagy teljesítményű rendszerekre és eszközökre van szükség, amelyek biztonságos környezetben teszik lehetővé az innovációt, az együttműködést és az információk megosztását. Az új Wyse 5060 négymagos vékony kliens nem csupán a virtualizált munkaállomásokhoz szükséges teljesítményt és képességeket biztosítja, hanem egyúttal alacsony beszerzési költségeket és az informatikusok életét megkönnyítő egyszerű felügyeletet is kínál” – nyilatkozta Steve Lalla, a Dell kereskedelmi ügyfélszoftverekért és megoldásokért felelős alelnöke. 

 

A Wyse 5060 vékony kliens 2,4 GHz-es, négymagos AMD processzorral rendelkezik, amely akár 8 GB RAM és 64 GB flash tárhely használatát is támogatja, így akár 30%-kal nagyobb teljesítményt nyújt az előző generációs termékekhez képest. További jellemzői:

  • Széles körű operációsrendszer-támogatás: A Wyse 5060 vékony klienshez számos operációs rendszer választható, így azt az ügyfelek a saját igényeiknek megfelelően konfigurálhatják. Megjelenésekor az 5060 a Dell saját Wyse ThinOS szoftverével vagy a Windows Embedded Standard (WES) 7p verziójával érhető el. 2017 elején a WES-t használó ügyfelek Windows 10 IoT rendszerre frissíthetnek, illetve Wyse ThinLinux operációs rendszerrel is elérhetővé válik az 5060. 
  • Innovatív biztonság: A Dell több biztonsági réteget is biztosít a Wyse 5060 vékony klienshez. Maga az eszköz tartalmaz egy beágyazott Trusted Platform Module (TPM, megbízható platformmodul) lapkakészletet, amely képes felismerni, ha sérül a rendszer integritása, és közben gondoskodik a titkosítási kulcsok, tanúsítványok és jelszavak biztonságos tárolásáról. A Wyse ThinOS kimagaslóan biztonságos, közzé nem tett API-kkal rendelkező operációs rendszer, amely csökkenti a vírusfertőzések kockázatát. A Windows-alapú vékony klienst használó vállalatok számára a Dell Data Protection | Threat Defense egy további védelmi szintet biztosít, fejlett védelmet nyújtva a legújabb  végrehajtható kártevők 99%-a ellen.
  • Kiemelkedő csatlakoztathatóság: A szellemi munka során nélkülözhetetlen zökkenőmentes használat és hatékonyság érdekében a vékony klienshez két 4K (3840 x 2160) monitor is csatlakoztatható. Emellett hat USB-port (amelyek közül kettő a nagy sebességű perifériaeszközökhöz tartozó USB 3.0), két DisplayPort csatlakozó, vezetékes hálózati és vezeték nélküli 802.11 a/b/g/n/ac portok biztosítanak számos csatlakoztatási lehetőséget. 
  • Egyszerű felügyelet: A Dell a helyszíni, külső és automatizált felügyeleti szoftverek teljes választékával biztosít robusztus, vállalati szintű felügyeletet, amely akár több tízezer eszközig is skálázható. A Wyse Device Managerrel egyetlen intuitív konzolról végezhető el a távoli konfiguráció és házirendkezelés a vállalati és személyes ügyféleszközökön – beleértve a vékony és zéróklienseket, az iOS, valamint az Android rendszerű eszközöket is. 

 

A Wyse 5060 vékony kliens az összes fő virtualizációs szoftvermegoldás brókerével kompatibilis, többek között a Citrix XenDesktop, a Microsoft RDS és a VMware Horizon rendszerekkel. A WES és a ThinLinux-alapú verziókon a VMware Blast Extreme távoli protokoll is támogatott. 

 

A ThinOS 8.3.1 nagyobb választási lehetőséget biztosít  Citrix zérókliensek esetén

A Dell felhőalapú kliensmegoldásokat használó ügyfelei eldönthetik, hogy a vékonykliens-megoldásokat hogyan és pontosan hol szeretnék üzembe helyezni a Citrix környezeten belül. A ThinOS 8.3.1 Wyse vékony kliensek zérókliensként is használhatók a Citrix környezetben. Ma már a Dell számos ügyfele használ Citrix környezetében Wyse Xenith klienst, ami lehetővé teszi, hogy a következő generációs ThinOS-alapú vékony klienseket zökkenőmentesen helyezzék üzembe a meglévő Xenith infrastruktúrában, megőrizve a Citrix zérókliensek tulajdonságait, illetve képességeit. 

 

Elérhetőség

A Wyse 5060 vékony kliens Magyarországon 2016. december 13-tól érhető el a Dell partnerein keresztül.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális Agrártájoló: rekordszámú kiállító várta a jelen és a jövő agrárszakembereit

A győri Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán rendezték az idei Digitális Agrártájolót, a térség egyik legfontosabb agráreseményét. A kiállítók között a szektor legjelentősebb piaci szereplői, valamint az egyetem kutatási és oktatási egységei is megtalálhatók voltak. A program célja, hogy a jövő fiatal agrárgenerációja megismerje és alkalmazni tudja a digitalizációra és a precíziós gazdálkodásra épülő megoldásokat az élelmiszer-előállítás teljes folyamatában.

2024. április 14. 13:51

Mit tehet a vasút a fenntarthatóbb turizmusért?

A MÁV-START szervezésében rendezték meg az Európai Vasúti és Pályahálózat-működtetők Közössége (CER) CEO Coalition idei rendezvényt, amely a tagvállalati vezetők közös munkájának legfőbb eseménye. 

2024. április 14. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09