Babanapló alkalmazás kismamáknak

forrás: Prím Online, 2017. április 11. 13:35

„9 hónap biztosan elég lesz, hogy felkészüljek a kicsi érkezésére” – gondolják sokan, majd az egyre gömbölyödő pocak láttán a magabiztosságot felváltják a kételyek, a felgyülemlett kérdésekre pedig nem érkeznek megbízható válaszok. Ezentúl okkal kaphatja majd elő mobiltelefonját a segítségért kutatva, ugyanis az ingyenesen letölthető Babanapló alkalmazás lesz az elkövetkező hónapokban az egyik leghűségesebb tanácsadója.

Az applikációt szakorvosok tesztelték. Kiegészítő tájékoztatónkban olyan megbízható orvosok szakvéleményét olvashatja a Babanapló mobil-applikációról, mint Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos és Dr. Novák Hunor.

 

Gyermeke születése minden bizonnyal élete egyik legfontosabb és leginkább várt eseménye. A felhőtlen öröm mellé azonban a legtöbb esetben bizonytalanság és félelem is társul, ugyanis kevés olyan terület van a mindennapokban, ahol annyi tévhit keringene, mint a gyermeknevelésben.

 

Sok szülő a mindennél jobban várt apróság megérkezése után tanácstalannak érezheti magát a rá nehezedő felelősség és az ismeretlen helyzetek átláthatatlan útvesztői miatt. Gyakran előfordul, hogy ezen a kétségekkel teli helyzeten a családtagok, barátok és ismerősök – akaratukon kívül ugyan, de – még tovább rontanak ellentmondásos tanácsaikkal és eltérő gyermeknevelési elveikkel. Szeretne tisztán látni? Csak egy dologra kell ezentúl odafigyelnie: legyen feltöltve a mobiltelefonja!

 

A Babanapló alkalmazás éjjel-nappal asszisztál majd Önnek!

Az ingyenes applikáció lehetővé teszi, hogy egy speciális módszerrel kövesse nyomon kisbabája fejlődését. Segítségével digitálisan naplózhatóak az olyan hétköznapi események, mint a legutóbbi pelenkacsere vagy etetés időpontja, gyermeke alvási ciklusa. Mindemellett, olyan fontos mérföldköveket is elraktározhat digitális babanaplójába, mint a fontosabb mozgásfejlődési állomások, vagy a kötelező védőoltások beadásának időpontja.

 

 

A Babanapló mobil-alkalmazás számos előnnyel jár:

  • Egyszerre több gyermek adatait is naplózhatja.
  • Hónapról hónapra hasznos információkat olvashat gyermeke fejlődéséről, melyek hitelességéről szakorvosaink gondoskodtak.
  • Egy helyen vezethet naplót többek közt az etetésről, a fejésről, az alvásról, a pelenkacseréről és a védőoltásokról.
  • Rögzítheti gyermeke fejlődési mérföldköveit.
  • Tájékozódhat arról, hogy gyermekének milyen kötelező és válaszható védőoltásokra van szüksége az adott életkorban.
  • Beállíthat személyes emlékeztetőket, hogy semmiről se feledkezzen meg.
  • Az üzletkeresőben babakellék-lelőhelyekre bukkanhat.
  • E-mailben elküldheti magának a babanaplóját, sőt, akár ki is nyomtathatja, hogy valóban maradandó emlék maradhasson.

 

Szakemberek ajánlásával! 

„A régi katonás rend szemléletet, hogy hány hónaposan kell, hogy kússzon, járjon, hány óránként mennyit kell szopnia egy babának, felváltotta az orvoslásban a modern, egyénre szabott, természetes látásmód. Azaz minden gyerek más és más, a fejlődésben jelentős különbségek lehetnek, ami még nem számít kórosnak. Azért jó egy helyen naplózni a baba fejlődését, mert mindig kézben van, az adatok nem vesznek el - a mobilé a jövő.”

 

„A kezdeti lelkesedés, hogy szülőként majd minden apró paramétert felírunk, megjegyzünk, amelyek a kisbaba fejlődését mérföldkövezik, sok esetben igen hamar alábbhagy. Többek közt azért is, mert bizonyos dolgokat egyik, bizonyos dolgokat egy másik helyre kell felírni. A súly- és hossznövekedésre vonatkozó adatok például a gyermek kiskönyvébe kerülnek, az első mosolyról, átfordulásról szóló feljegyzések pedig egy külön erre a célra nyitott, másik mappába, és akkor az aranyos babakönyvekről még nem is beszéltünk. Egy bizonyos idő – és bizonyos számú gyermek – után ember legyen a talpán, akinek van ideje és türelme ezeket pontosan, precízen naplózni. Viszont, ha mindezt akár egy helyre, mobiltelefonunk segítségével is megtehetjük, akkor akár szoptatás, akár altatás közben pár perc alatt megtehetjük. A kényelem ezekben az embert (nőket) próbáló időkben bizony hatalmas kincs.”

 

A hitelesség mindenekelőtt!

Az applikáció célja, hogy szakmailag hiteles forrásként szolgáljon a laikus felhasználók számára. A mobilalkalmazás tartalmait szakorvosok írták és lektorálták, ám a cikkek, információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi ellátást és tanácsadást!

 

Az alkalmazás letölthető iOS-re az AppStore-ban, Androidos készülékre a Google Play Áruházban.

Az alkalmazás főtámogatója a Johnson&Johnson és a Berlin Chemie Kft. Szakmai támogatója a WEBBeteg.hu és a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50