Tízből nyolc kategóriában első az Ericsson a mikrohullámú hálózati szolgáltatók körében végzett felmérésben

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 3. 09:57

Kiváló eredménnyel szerepelt az Ericsson az egyik vezető független technológiai piackutató, az IHS Technology által közzétett mikrohullámú hálózati stratégiákról és vezető beszállítókról szóló „Globális szolgáltatói felmérésben”.

A jelentés a szolgáltatók megkérdezésével értékeli a mikrohullámú berendezések szállítóit. A szolgáltatók körében reprezentatív felmérés szerint az Ericsson tovább tudta növelni előnyét a legfőbb kiválasztási kritériumok terén, és immár tízből nyolc kategóriában vezet. 

 

Idén a válaszadók 67 százaléka vélte úgy, hogy az Ericsson a legjobb mikrohullámú gyártó; a cég tíz ponttal szerzett többet a következő versenytárs előtt a kategóriában. A válaszadók 62 százaléka válaszolta, hogy valamilyen Ericsson által szállított mikrohullámú berendezést telepített a hálózatába. A szolgáltatók 90 százaléka jól ismerte az Ericsson mikrohullámú termékeit, többen, mint bármely más beszállítóét. 

 

A felmérés során a válaszadók meghatározták a mikrohullámú gyártók kiválasztásánál alkalmazott tíz legfőbb kritériumot és azok sorrendjét. 

 

Ezek a kritériumok fontossági sorrendben: termék-megbízhatóság, ár/teljesítmény arány, szerviz és támogatás, árak, product roadmap (termékterv), megoldás elterjedtsége, biztonság, menedzsment megoldások, technológiai innováció és pénzügyi stabilitás.

 

Az Ericsson a tíz kategóriából nyolcban vezet: termék-megbízhatóság, ár/teljesítmény arány, szerviz és támogatás, product roadmap, megoldás elterjedtsége, biztonság, menedzsment megoldások és technológiai innováció.

 

Nishant Batra, az Ericsson területi hálózati infrastruktúrákért felelős vezetője elmondta: „A mikrohullámú rendszerek egyre fontosabb szerepet játszanak az LTE és a jövőbeli 5G hálózatok gyorsabb elterjedésében, és úgy becsüljük, hogy 2021-re az összes rádiós telephely 65%-ának összekapcsolását fogják végezni. A mobil átvitel és mikrohullám kifejezetten fontos területek a számunkra, a célunk, melyet ez a jelentés is jól tükröz, hogy mi legyünk a vezető mikrohullámú szolgáltató.”

 

Ahogy az ipar halad az 5G felé, a mikrohullámú technológia kulcsszerepet fog játszani, biztosítva a mobil szélessávú felhordó kapacitást. A mikrohullám egy nagyon rugalmas technológia, és már ma 10 Gbps-os adatátviteli sebességeket és alacsony látenciát biztosít. A felhordó kapacitás és sebesség növelésének egyik legjobb megoldását kínálja a mikrohullámú spektrum, valamint a magas frekvenciájú termékek, így nő az iparban az érdeklődés a E-sávú termékek iránt, amelyek a 70-80 GHz-es tartományban üzemelnek.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50