Azure-ra optimalizált Apache Spark, új mesterséges intelligencia megoldások, IoT és gépi tanulás a fejlesztők szolgálatában

forrás: Prím Online, 2017. november 16. 15:28

A Microsoft új, a fejlesztői munka hatékonyságát növelő, egyszerűsítő, intelligens felhőmegoldásokra és perifériákra épülő, hardver-, platform- és adatplatform semleges eszközöket jelentett be a Connect fejlesztői konferencián.

Új adatplatform technológiákat és platformsemleges fejlesztői megoldásokat mutatott be a Microsoft éves fejlesztői konferenciáján, a Connect-en. A cég ügyvezető alelnöke, Scott Guthrie vázolta fel a Microsoft terveit ezekről, továbbá az applikációkat érintő legújabb fejlesztésekről, az ezekbe beépíthető, mesterséges intelligenciára épülő megoldásokról, a Microsoftnak az innovációhoz és az intelligens applikációk bevezetéséhez nyújtott szakmai támogatásáról, valamint a fejlesztőknek szánt nyílt forráskódú technológiák széleskörű alkalmazásáról.

 

„Az intelligens felhőmegoldások, az új technológiák – mint amilyen a mesterséges intelligencia – jó eséllyel teljesen megváltoztatják a kommunikációnkat, a környező világhoz való viszonyunkat” – mondta Guthrie. „A fejlesztőknek különösen nagy a felelőssége abban, hogy ezt az esélyt valóra váltsák. Ma olyan új eszközöket és szolgáltatásokat jelentünk be, amelyekkel már a mesterséges intelligenciára alapuló jövő számára íródhatnak alkalmazások, és jelenhetnek meg új szolgáltatások. Ezek létrehozásához a fejlesztők bármilyen, általuk már megszokott és kedvelt platformot, programozói nyelvet és kollaborációs eszközöket felhasználhatnak.”

 

Eszköztől, alkalmazástól, adatformától és platformtól függetlenül

A Microsoft továbbra is elkötelezett a nyílt forráskódú technológiák és a nyílt forráskódot használó közösségekkel való együttműködés mellett. Az új eszközök és partnerségek célja az, hogy a cég ilyen módon is támogathassa a fejlesztőket intelligens, az üzleti célokat támogató, skálázódó alkalmazások fejlesztésében – függetlenül attól, hogy épp milyen platformon dolgoznak. A Microsoft mindezeken túl, az Azure-ban, a szerződésbe foglalt szolgáltatási szint (SLA) szerint biztosít beépített adat- és vírusvédelmet, nagy teljesítményű, az üzleti elvárásoknak megfelelő felhőmegoldásokat és szakértői támogatást a fejlesztőknek.

 

Azure Databricks előzetes

Az Apache Spark alapítóival együtt fejlesztette a Microsoft az Azure Databricks-et, amely egy gyors, könnyen kezelhető, a csapatmunkát is támogató, Apache Spark-ra alapuló adatelemző platform. Az Azure Databricks néhány kattintással beállítható és gyors, hatékony munkafolyamatokkal, interaktív munkaterülettel szolgálja ki a fejlesztőket. Az Azure SQL Data Warehouse-szal, az Azure Storage-al, az Azure Cosmos DB-vel, az Azure Active Directory-val és a Power BI-al való natív integrációja leegyszerűsíti a modern adattárházak létrehozását, így a szervezetek képesek lehetnek az összes adatról önkiszolgáló analitikát készíteni, vállalati szintű teljesítmény és ellenőrzés mellett.

 

Azure Cosmos DB-t támogató Cassandra API előzetes

Ez az Azure Cosmos DB multi-model képességeit használja ki, így a Cassandra a világon bárhol elérhető, kulcsrakész SaaS megoldásokat kínál, több konzisztencia szintet és iparágvezető SLA-kat.

 

A Git virtuális fájlrendszer (GVFS) bevezetése

A GitHub hamarosan bejelenti a GVSF integrációját és ennek pontos ütemtervét. A GVSF ennek révén az üzleti szintű Git tárolók területén a nyílt forráskódú fájlrendszerek iparági sztenderdjévé válik.

 

A Microsoft csatlakozik a MariaDB Alapítványhoz

A Microsoft platina tagként csatlakozik a MariaDB Alapítványhoz és bejelenti az Azure Database for MariaDB következő előzetesét, amely a MariaDB felhőszolgáltatások teljeskörű menedzselését elvégzi majd.

 

A fejlesztők még többre lesznek képesek

A Microsoft olyan új eszközök megjelenését jelentette be, amelyek a fejlesztők, fejlesztői csapatok, adatelemzők és az üzleti döntéshozók együttműködését hivatottak elősegíteni annak érdekében, hogy az alkalmazások fejlesztése, bevezetése és működtetése még hatékonyabbá váljon. Az eszközök és funkciók továbbfejlesztésével leegyszerűsödik az alapfeladatok végrehajtása, így a fejlesztők több energiát fordíthatnak az alkalmazások piaci bevezetésére, bármilyen platformon és bármilyen szcenárióval – legyen szó felhőmegoldásról, adatelemzésről vagy a mesterséges intelligencia alkalmazásáról.

 

Visual Studio App Center GA 

A Visual Studio App Center GA egy olyan új, a fejlesztőknek szánt felhőszolgáltatás, amellyel sűrűbben tudnak kimagasló minőségű alkalmazásokat kihelyezni. Az Objective-C, Swift, Android Java, Xamarin és React Native nyelvet használó fejlesztők arra használhatják az App Centert, hogy még tovább növeljék a hatékonyságukat és felgyorsítsák az applikációk fejlesztési szakaszát, így több idejük marad az új funkciókra és a felhasználói élmény javítására.

 

Visual Studio Live Share

A Visual Studio Live Share egy új és egyedülálló funkció, amely egyszerű és biztonságos együttműködést tesz lehetővé a fejlesztők között a teljes projekt környezet megosztásával. Ezeket a projekteket a fejlesztők megoszthatják a saját csapattársaikkal vagy más fejlesztőkkel. Szerkesztési jogosultságot, a kódokhoz való hozzáférést adhatnak nekik a saját fejlesztői környezetükben vagy az IDE-ben.

 

Azure DevOps Projects

Az Azure DevOps Projects-nek köszönhetően a fejlesztők a teljes DevOps folyamatot konfigurálhatják és összeköthetik az Azure szolgáltatásokkal kevesebb mint 5 perc alatt. Ez felgyorsítja az applikáció fejlesztést és bevezetést. Csupán néhány kattintással az Azure portálon, a fejlesztők beállíthatják a Git-tárolókat, teljesen automatizált build&release folyamatokat hozhatnak létre anélkül, hogy előzetesen ismerniük kellene a háttérmechanizmusokat.

 

A vállalkozások átalakítása az adatelemzés és a mesterséges intelligencia segítségével

A mesterséges intelligencia és gépi tanulás terén elért eredmények már most elérhető közelségbe hoztak olyan dolgokat, amelyeket korábban lehetetlennek gondoltunk. A Microsoft új eszközei és az API-k úgy készülnek, hogy segítsék a fejlesztőket a felhős adatelemzést és a hálózati perifériákon található adatokat is igénybe vevő alkalmazások megalkotásában – ezzel adva új eszközöket az üzletj oldal kezébe.

 

Azure IoT Edge

A mesterséges intelligenciát, továbbfejlesztett adatelemzési funkciókat és az IoT perifériák gépi tanulását kihasználó Azure IoT Edge előzetese már elérhető.

 

Visual Studio Tools for AI

A fejlesztők és adatelemzők a Visual Studio hatékonyságát kihasználva már képesek lehetnek mesterséges intelligenciára épülő modellek megalkotására bármilyen keretrendszeren belül és bármilyen nyelven. Az .NET-hez kiadott frissítések megkönnyítik a .NET-ben fejlesztőknek az ilyen modellek felhasználását.

 

Azure SQL Database, gépi tanulás szolgáltatások előzetese

Az R modellek támogatása az SQL adatbázison belül az új modellek kifejlesztésében és tesztelésében, továbbá ezeknek a modelleknek az Azure SQL Database-be való közvetlen bevezetésében segíti az adatelemzőket Azure Machine Learning-ben. Az előrejelzések így villámgyorsan kinyerhetők.

 

Az elkövetkező két napban, a Microsoft több mint 36 tréninget fog élőben közvetíteni, amelyeket mérnökök vezetnek majd. Ezek során a fejlesztők első kézből szerezhetnek tapasztalatot az előadók által ismertetett új eszközökről és technológiákról.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50