Következő generációs Dell EMC konvergens infrastruktúra

forrás: Prím Online, 2018. február 23. 08:45

A Dell EMC bejelentette, hogy piacvezető konvergensinfrastruktúra (CI)-rendszerét a következő generációs Dell EMC VxBlock System 1000-rel bővíti. Az új rendszer túllép a hagyományos CI fizikai határain, így még egyszerűbb és rugalmasabb megoldást kínál a vállalatok számára a digitális átalakulás folyamatának felgyorsítására.

A VxBlock 1000 minden terheléstípust támogat, emellett a világszínvonalú tárolók, adatvédelem és számítástechnika területén is jóval szélesebb választék jellemzi, mint az előző generációs VxBlock rendszereket. Ez az új all-in-one, többféle technológiát ötvöző rendszer az informatikai infrastruktúra még egyszerűbb életciklus-menedzsmentjével és kiterjedt előzetes ellenőrzéssel magasabb szintre emeli a CI megoldásokat. Ennek köszönhetően az informatikai személyzet felszabadul az időigényes adminisztratív feladatok terhe alól, és helyette értékesebb projektekre koncentrálhat.

 

„Az ügyfelek valódi célja a CI kiépítésekor az, hogy olyan technológiai megoldásba fektessenek, amellyel csökkenthetők az adatközpont költségei, miközben javulnak az eredmények. Olyan innovatív CI-megoldást nyújtunk, amely megfelelő arányban és kapacitással ötvözi a fejlesztés alatt álló alkalmazásokhoz szükséges informatikai erőforrásokat és adatszolgáltatásokat. Mindezt pedig készletbe foglalt erőforrásokkal biztosítja azért, hogy az adatközpont akkor is hatékony legyen, ha a terhelési követelmények változnak. Célunk, hogy csökkenjen az adminisztratív teher az informatikai csapatokon, akikre folyamatos nyomás nehezedik, hogy kevesebb erőforrással jobb teljesítményt érjenek el” – mondta Jeff Boudreau, a Dell EMC tárolási megoldásokért felelős elnöke.

 

 

Egyszerűbb adatközponti működés, új tárolási és számítási lehetőségek

A VxBlock 1000 a Dell EMC konvergens infrastruktúrák területén szerzett vezető szerepére épít, és számos új funkcióval rendelkezik, amelyek segítségével a vállalatok minden korábbinál nagyobb előnyre tehetnek szert, a korábban támogatott technológiákhoz képest szélesebb körben. Mindehhez hozzáadódnak a CI nyújtotta hagyományos előnyök: az alacsonyabb működtetési költség és az, hogy a technológiába befektetett összeg öt éven belül akár 640 százalékosan is megtérülhet. Az előző generációs rendszerekhez képest a VxBlock 1000 a következő területeken jelent fejlődést:

 

  • Üzleti dinamizmus, a fejlesztés alatt álló alkalmazásokhoz szükséges informatikai erőforrások és adatszolgáltatások megfelelő arányú és kapacitású ötvözésének köszönhetően. Ez az első alkalom, hogy az ügyfelek egyszerre négyféle tárolót (Dell EMC Unity, VMAX, XtremIO és Isilon), a Cisco UCS B-Series blade szerverek mellett mostantól Cisco UCS C-Series rackszervereket, illetve számos különféle Dell EMC adatvédelmi terméket is használhatnak egyetlen rendszerben. Az előző generációkhoz képest a VxBlock 1000 56 százalékkal növeli a szerverek méretezhetőségét (512 helyett 800 szerver), és mostantól akár tíz tárolótömböt (storage-eszközt) is képes támogatni.
  • Az adatközpontok hatékonysága az erőforrások összevonásával, a rendszer maximális kihasználásával és a kihasználatlan kapacitás megelőzésével is növelhető, így jobb lesz a befektetés megtérülése, valamint 60 százalékkal csökken a fizikai helyigény is. A különféle erőforrások egyetlen készletbe vonásával az ügyfelek a számítástechnikai, tárolási és adatvédelmi erőforrásokat újra és újra hozzárendelhetik az adott alkalmazásokhoz a terhelési követelmények változásakor ahelyett, hogy több különálló rendszeren kellene dolgozniuk.
  • Egyszerűbb üzemeltetés a kulcsrakész és életciklus-biztosítással ellátott rendszernek köszönhetően. A VxBlock 1000 natív módon támogatja a különféle technológiákat, így egyszerűbb fizikai infrastruktúrát, adminisztrációt és életciklus-menedzsmentet tesz lehetővé az adatközpont fizikai helyigényének csökkentésével – kevesebb szekrény, LAN- és SAN-switch, tápellátás, illetve rendszerfelügyeleti hardver és szoftver. Azon túl, hogy kevesebb összetevő felügyeletét és támogatását igényli napi szinten, az új rendszer akár 75 százalékkal csökkentheti a felügyeletre fordított teljes időt.

 

Elérhetőség

A Dell EMC VxBlock 1000 globálisan elérhető a Dell EMC-n és értékesítési partnerein keresztül.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50