Az ABB nagy teljesítményű töltőket telepít az Egyesült Államokba

forrás: Prím Online, 2018. május 3. 15:47

Az USA 10 éves, nagyszabású projektje keretében az ABB nagy teljesítményű Terra HP elektromosjármű-töltőit telepítik az amerikai autópályák mentén.

Az Electrify America döntése alapján az ABB Terra HP töltőállomásokat szállíthat az Egyesült Államok ez idáig legnagyobb e-járművek töltését biztosító infrastruktúra-fejlesztési projektjének keretében.  

 

Az ABB töltőit, amelyek a legnagyobb kapacitású akkumulátorokat is kevesebb mint 15 perc alatt képesek feltölteni, az Electrify America választotta ki a projekt megvalósításához. Az Electrify America azt tervezi, hogy töltőállomások százait telepíti 17 nagyvárosba, azok agglomerációs övezetébe, illetve számos, az USA-t átszelő közlekedési folyosó mentén.    

 

Az USA-ban az elektromos járművek széleskörű elterjedését segítő egyik döntő tényezőnek a benzinkúthálózattal egyenértékű alternatívát kínáló országos töltőállomás-hálózat kiépítését tekintik.  

 

„Az Electrify America abból az alapkoncepcióból indult ki, hogy tapasztalt partnerek bevonásával olyan nagy teljesítményű töltési technológiákat telepít, amelyek egyformán képesek kiszolgálni napjaink akkumulátorról üzemelő járműveit éppúgy, mint a nagy kapacitású akkumulátorok következő generációjával felszerelt járműveket. Ezen elvárásainknak az ABB berendezései teljes mértékben megfeleltek, így nagy örömmel köszöntjük az ABB-t a kiemelt beszállítóink sorában,” – nyilatkozta Seth Cutler, az Electrify America főmérnöke. „Ezek az új töltési megoldások, a kialakításuknak köszönhetően, optimális vezetési élményt képesek garantálni, azaz minden autós számára – ahol és amikor szükséges – gyors, kényelmes és megbízható kiszolgálást nyújtanak.”     

 

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy bennünket választottak ki arra a megtisztelő feladatra, hogy beszállítóként támogathatjuk annak a grandiózus projektnek a megvalósítást, amelynek keretében az USA-t behálózó, világszínvonalú EV-töltési hálózat kerül kiépítésre,” –nyilatkozta Greg Scheu, az ABB Amerika régiójának vezetője. „A Terra HP típusú rendszereink biztosítják majd, hogy a fenntartható közlekedés térnyerését iparágvezető, nagy teljesítményű töltési technológia támogassa, és ez a kedvező folyamat a jövőben is folytatódjon.”  

 

A nagyszabású projekt a következő években bizonyára felgyorsítja majd az elektromos járművek (EV-k) elterjedését.  2017-ben közel 200 000 EV-t értékesítettek az USA-ban. Azonban a töltési infrastruktúra eddig nem tartott lépést az e-járművek számának bővülésével, így szinte gátjává vált az EV-k további, gyors térnyerésének. Néhány leendő ügyfél számára a hatótávval kapcsolatos aggály – azaz, hogy az utazás során találnak-e majd töltőpontot, mielőtt lemerül a jármű akkumulátora – továbbra is olyan tényezőnek számít, ami miatt gyakran elállnak az elektromos autó megvásárlásától. 

 

Az ABB Terra HP eloszlatja ezeket az aggályokat. A maximum 350 kW teljesítményű Terra HP egy benzines jármű tankolásához szükséges idő alatt annyira fel tudja tölteni egy EV akkumulátorát, ami közel 320 kilométeres hatótávot biztosít a jármű részére.   

 

Az Electrify America azt tervezi, hogy az autópályák mentén legalább 120 mérföldenként (195 kilométerenként) telepít majd töltőket, így az e-járművek vezetői biztosak lehetnek benne, hogy mindig elérik majd a kitűzött úti céljukat. 

 

Az ABB Terra HP töltők egyaránt kompatibilisek a CCS és a CHAdeMO DC töltési szabványokkal is, aminek köszönhetően az elektromos autó mellett döntő autósok bátran választhatják bármelyik nekik tetsző modellt, mivel biztosak lehetnek benne, hogy az új jármű akkumulátorát az Electrify America minden töltőállomásán fel tudják majd tölteni. 

 

Vezető szerep az E-mobilitás terén  

A fenntartható elektromos mobilitást szolgáló termékek és megoldások egyik kiemelkedő fejlesztőjének és szállítójának számító ABB kiválasztása az Electrify America projektjében való részvételre – amelynek köszönhetően az ABB nagy teljesítményű töltőinek eddigi legnagyobb méretű telepítésére kerül sor –, megalapozott, logikus döntésnek tekinthető. 

 

 

 

Az ABB termékportfóliója elektromos autók, buszok és teherautók töltési technológiáit, illetve hajók, vasúti járművek és drótkötélpályák elektromos hajtási megoldásait tartalmazza. A világ 60 országában kiépített több mint 6 500 DC villámtöltő állomásával az ABB világszinten is vezető szerepet játszik a web-re csatlakozó DC villámtöltési technológia terén.      

 

Az ABB e-mobilitásban kivívott vezető szerepét jelzi a Formula-E-vel, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által szabályozott, teljesen elektromos hajtású autók számára rendezett versenysorozattal kötött partneri együttműködése is. Az ABB FIA Formula-E bajnokság versenysorozata kiváló terepet biztosít ahhoz, hogy az e-mobilitás céljait szolgáló elektromos és digitalizálási technológiákat az autóversenyzés világában leteszteljék.  Az együttműködésnek köszönhetően az ABB és a Formula-E ideális helyzetben van ahhoz, hogy kitolják az e-mobilitás határait.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

GKID-Mastercard eTOPLISTA 2023 – a legnagyobb és legismertebb webáruházak rangsora

A GKID 2015 óta készít nyilvános rangsorokat a magyar piacon működő, és ott a legnagyobb forgalmat generáló online kereskedőkről. Az e-kereskedelmi kutató- és tanácsadócég a Mastercard közreműködésével idén négy tematikus forgalmi rangsort állított össze. A TOP15 legnagyobb forgalmú e-kereskedő mellett ismét elkészült az élelmiszerek és háztartási cikkek online értékesítésével foglalkozó kereskedőket tömörítő TOP10-es FMCG lista, valamint a legalább bruttó 5 milliárdos online kiskereskedelmi forgalmat elérő, 100%-ban magyar tulajdonú kereskedőkről is rangsor készült. Ebbe a mezőnybe idén is 13 magyar webáruház került be. 

2024. május 30. 17:19

A vállalkozások online jelentlétét tuningolja a Telekom

A Telekom megbízásából készült friss, reprezentatív kutatásból kiderült: a legtöbb vásárló számára nemcsak, hogy bizalmat építő, de vásárlást befolyásoló szempont az, hogy egy vállalkozásnak legyen saját honlapja. A Magyar Telekom legújabb szolgáltatása, az Instant Honlap segíti a gyors és hatékony online jelenlét kialakítását.

2024. május 30. 15:38

Antimikrobiális üvegport fejlesztett ki az LG

Az LG Electronics (LG) fejlett anyagokkal foglalkozó üzletága PuroTec néven egy új antimikrobiális üvegport vezetett be. Az innovatív anyagot a termékhigiénia megőrzésének céljából tervezték, és felhasználása igen sokrétű.

2024. május 30. 12:44

Naperőművel és energiatárolóval bővül a Ganz tápiószelei gyártelepe

Készen állnak a bekötésre a napelemek a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. tápiószelei gyártelepén felépített 2 MVA névleges teljesítményű naperőműparkban. A 4040 darab szolár panel telepítését a budaörsi Forest-Vill Kft. végezte el, amely a fejlesztés következő ütemében egy, az erőműhöz tartozó energiatárolót fog a helyszínen telepíteni. A beruházás várhatóan 2024 végéig fejeződik be, melynek köszönhetően a tápiószelei gyáregység energiaszükségletének jelentős részét megújuló energiaforrásból előállított áram szolgáltatja majd.

2024. május 30. 11:20

Egész Európából érkeztek szakértői javaslatok az európai egészségügyi adattér megvalósításához

Tudatos elkötelezettség, széles körű ismertség és szoros együttműködés szükséges ahhoz, hogy a kontinens országai teljes mértékben kiaknázhassák európai egészségügyi adattérben (EHDS) rejlő lehetőségeket – vélik azok az európai szakértők, akik ajánlásokat fogalmaztak meg a kezdeményezés sikere érdekében. Az EHDS célja a polgárok egészségügyi adatainak uniós szintű rendszerben való kezelése és ezáltal a határokon átnyúló egészégügyi ellátás javítása. Az Európai Bizottság reményei szerint a rendszer a kutatási lehetőségeket is bővíteni fogja, mivel a kutatók és a piaci vállalatok számára lehetőséget nyit nagy mennyiségű egészségügyi adat elemzésére.

2024. május 29. 19:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52