Epson Roadshow és új termékek bemutatója

forrás: Prím Online, 2018. október 18. 12:18

Számos új eszköz debütált hazánkban az Epson három helyszínes roadshowján, melynek utolsó állomása a budapesti Öbölház volt. Az eseményen sajtótájékoztatót tartott a vállalat hazai vezetése, illetve az IDC elemzőcég nyomtatóipari kitekintését is meghallgathatták a jelenlévők.

Szombathely és Debrecen után Budapestre is megérkezett az Epson Magyarország roadshowja, mely alapvetően az üzleti partnereknek szóló konferenciasorozat, azonban a budapesti állomáson a szélesebb közönség számára is tartogatott meglepetéseket a gyártó. A sajtótájékoztatón Fábián Miklós, az Epson Magyarország kereskedelmi vezetője elmondta: „Az Epson töretlen sikerének kulcsa az, hogy a vásárlói igényekre reflektálva, minőségi, megbízható eszközöket gyárt, melyek megkönnyítik a felhasználók életét. A vállalat napi 1,5 millió dollárt költ kutatás-fejelsztésre, ez azt jelenti, hogy éves szinten a K+F-re fordított összeg eléri a bevétel 5 százalékát.” Az Epson az elmúlt évben Magyarországon több tízezer projektort értékesített, ennek jelentős része Európai Uniós támogatással az oktatási szektort segíti.

 

 

Ezermilliárd oldalt nyomtatunk

Az Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régióban egy év alatt egybillió (ezermilliár) oldalt nyomtatunk évente, köszönhetően a megnövekedett információáradatnak. A monokróm nyomtatás aránya csökken, a színesé pedig egyre nő. Az EMEA régióban az üzleti tintasugaras nyomtatók aránya jelenleg 30 százalék, a várakozások szerint ez a szám 2021-re elérheti a 41 százalékot. Hogy ez a cél elérhető legyen, az Epson megháromszorozta a régióban az értékesítők létszámát. Fábián Miklós arról is beszélt, hogy „a vállalati döntéshozók egyre nagyobb számban ismerik fel, hogy a lézeres nyomtatók ideje lejárt. A tintasugaras nyomtatók 99 százalékkal kevesebb hulladékot termelnek a lézeres megoldásoknál, egyáltalán nem bocsátanak ki ózont, az energiafelhasználásuk pedig akár 96 százalékkal is alacsonyabb lehet, mint a lézeres megoldásoknak. A CO2 kibocsátás akár 92 százalékkal lehet alacsonyabb, mint a lézertechnológiás gépeké, míg ma már kaphatók olyan tintasugaras nyomtatók, melyek kategóriájukban 3,5x gyorsabbak a lézeres nyomtatóknál.”

 

Az Epson kereskedelmi igazgatója után Krizer Zoltán, a vállalat nagy formátumú nyomtatókért felelős termékmenedzsere tartott előadást a legújabb SureColor T-szériás modellekről, melyekből kettőt (Az SC-T3100 és SC-T5400) a helyszínen, működés közben is megtekinthettek a jelenlévők. A T-széria sajátja a műszaki nyomtatások támogatása, éppen ezért mérnököknek, építészeknek, várostervezőknek vagy térinformatikusoknak egyaránt professzionális, gyors, pontos és megbízható társ lehet. Emellett a fénymásolóüzletekben, oktatási intézményekben, hivatalokban is használják, sőt a bevásárlóközpontok is előszeretettel alkalmazzák helyi promóciós anyagok készítéséhez. Az SC-T3100 belépőszintű, kiemelkedően alacsony teljes életútköltséggel rendelkező nyomtató akár 24 hüvelykes nyomtatok készítéséhez, míg az SC-T5400 akár 36 hüvelykes produktum előállítására is képes.

 

A két új, belépőszintű gép mellett a kiállítási területen megtekinthető volt még a csúcsmodellnek számító, Epson SureColor SC-T7200D-MFP, amely kéttárcsás papíradagolóval, nagy formátumú szkennerrel, merevlemezzel is felszerelt, komplex megoldást nyújt.

 

 

Robotban is erős

Azt az emberek többsége tudja, hogy az Epson piacvezető a projektorok piacán, azt azonban kevesebben, hogy a robotika területén is komoly tapasztalattal rendelkezik, sőt a SCARA robotok esetében szintén piacvezetőnek számít. Az Epson többféle ipari robotot gyárt, a SCARA mellett hattengelyes egységeket, illetve már kétkarú egységek is segítik a gyártókat. Az EMEA régióban különösen dinamikusan nő az igény az ipari robotokra, Kína után ez a második leggyorsabban bővülő régió, éves szinten 20 százalékkal nő az alkalmazásuk. 2019-re 2,6 millióra becsülik az ipari robotok számát a szakértők.

 

„A jövő kezébe adjuk a technológiát, elsősorban oktatási és kutatási intézmények számára kiírt versenyünk révén” – mondta el Fábián Miklós az Epson régiós versenyével kapcsolatban, melynek lényege, hogy innovatív, az oktatás, a képességfejlesztés, illetve a robotok egyedi felhasználására irányuló pályamunkák szülessenek. A szeptemberben indult verseny első fordulója december közepéig tart, a továbbjutók pedig a bírák előtt, élőben is prezentálhatják ötleteiket.

 

Nyomtatóipari kitekintés

Az IDC piacelemző cég képviseletében Tálas Ferenc beszélt Közép-Kelet Európa (CEE) régió nyomtatási helyzetéről, amit a magyarországi adatokkal vetett össze. Kiemelte, hogy a régióban tapasztalható egyfajta visszaesés a nyomtatóeladások terén, de ezt az oroszországi és ukrajnai változások indokolják, amit a többi piac nem volt képes kompenzálni, de csökkenés a régió többi országában nem tapasztalható. A tintasugaras gépek piaci részesedése 2017 végén 57,1 százalék volt hazánkban darabszám szerint, és növekvő tendenciát mutat.

 

Az IDC Wstern European Hardcopy Survey 2017-re hivatkozva Tálas Ferenc bemutatta a leggyakoribb indokokat, melyek miatt a nagyvállalatok nem kívánnak tintasugaras eszközöket vásárolni. A legtöbben még mindig azt gondolják, hogy a lézeres eszközöket egyszerűbb használni, olcsóbbak a kellékanyag árak, illetve gyorsabbak. Mindhárom állítás téves, ezzel meg kell küzdenie az Epsonnak és a többi gyártónak, el kell oszlatni a tévhiteket, ha fejlődni akarnak – véli az IDC elemzője. A tintatartályos modellekkel kapcsolatban Tálas elmondta, „Magyarországon a piac 90 százalékát Epson készülékek alkotják, az Európai Unióban a tintatartályos gépek 60-70 százaléka származik a japán vállalattól.”

 

 

Új eszközök bemutatója

Az Öbölházban kialakított, munkakörnyezeteke köré felépített szigeteken számos új készülék debütált, így az otthoni- és kisvállalati EcoTank széria legújabb tagjaitól a nagyvállalati nyomtatókig a nagyformátumú printereken át képviseltette magát a legújabb technológia. A kilátogatók egyik nagy kedvence a 20 000 lumen fényerejű WUXGA felbontással bíró 3LCD fix telepítésű projektor volt, az Epson EB-L20000U, melynek képét percekig csodálták – köszönhetően a 2500:1 kontrasztaránynak és a HDR támogatásnak, illetve a cserélhető objektívnek.

 

Sokan hitetlenkedve állták körbe az Epson WorkForce Enterprise nyomtatóját, mely akár 100 lap nyomtatására is képes percenként, még kétoldalas nyomtatás esetén is. Az elképesztő, színenként 8676 fúvókával rendelkező eszköz igazi nagyvállalati csúcsragadozó, melynek legnagyobb előnye, hogy újratöltés nélkül akár 50 000 színes oldal nyomtatható vele, kialakításának köszönhetően pedig gyakorlatilag gondozásmentes, így kifejezetten azokra a munkahelyekre ideális, ahol a leállásnak nincs helye.

 

Az otthoni és kisvállalati tintatartályos nyomtatók standján négy új gép mutatkozott be: a belépőszintű Epson EcoTank L3110 és Wi-Fi-s testvére, az EcoTank L3150, melyek lenyűgözően kompakt és elegáns dizájnnal hívják fel magukra a figyelmet, illetve az Epson EcoTank L7160 (A4) és L7180 (A3), melyek  rendkívül alacsony költségű fotónyomtatást tesznek lehetővé kiemelkedő minőségben, köszönhetően az extra, fényképekhez használt fekete pigmenttintának.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egész Európából érkeztek szakértői javaslatok az európai egészségügyi adattér megvalósításához

Tudatos elkötelezettség, széles körű ismertség és szoros együttműködés szükséges ahhoz, hogy a kontinens országai teljes mértékben kiaknázhassák európai egészségügyi adattérben (EHDS) rejlő lehetőségeket – vélik azok az európai szakértők, akik ajánlásokat fogalmaztak meg a kezdeményezés sikere érdekében. Az EHDS célja a polgárok egészségügyi adatainak uniós szintű rendszerben való kezelése és ezáltal a határokon átnyúló egészégügyi ellátás javítása. Az Európai Bizottság reményei szerint a rendszer a kutatási lehetőségeket is bővíteni fogja, mivel a kutatók és a piaci vállalatok számára lehetőséget nyit nagy mennyiségű egészségügyi adat elemzésére.

2024. május 29. 19:01

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kényelmet és biztonságot nyújtanak a Continental innovációi az új Mercedes-Benz E-osztályban

A Continental fontos alkatrészeket és termékeket szállít az új Mercedes-Benz E-osztályhoz. A cég intelligens eszközalapú hozzáférési megoldásával (röviden CoSmA) a technológiai vállalat olyan rendszert kínál, amely az okostelefonokat vagy az okosórákat autókulcsokká alakítja. A technológia a digitális kornak megfelelő kényelmes felhasználói élményt tesz lehetővé. A Continental most először kínál olyan teljeskörű rendszert, amely átfogó kapcsolatot biztosít a jármű digitális ökoszisztémája, az okoseszközök és a felhő között.

2024. május 29. 14:28

Együtt a korszerű oktatásért

Megújult a SIÓ-Eckes iskolásokat támogató pályázata: a 2024-től „Köszi, SIÓ!” néven futó programban a vállalat az iskolák digitális oktatásának támogatását tűzte ki célul, hogy a gyerekek és a pedagógusok még több korszerű eszközhöz juthassanak. A sikeresen pályázó intézmények összesen 150 tablettel lehetnek gazdagabbak, sőt a modernizáció mellett elfogadásra motiváló mesével és óratervvel is segíti a tanárok munkáját a vállalat. A pályázatok online leadására 2024. július 14-éig van lehetőség.

2024. május 29. 09:57

"Pénz, de honnan? 2024."

Beindultak és egész évben kitartanak az előnyös pályázati kiírások kkv-knak, és sorra hirdetik meg a KAP, az agrárium idei pályázati kiírásait. A "Pénz, de honnan? 2024" roadshow utolsó, budapesti állomásán június 20-án is sok új kedvezményes, támogatott forrást hoznak az előadók Közép-Magyarország kkv-döntéshozóinak és az agrárium szereplőinek.

2024. május 28. 20:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52