Befektetéstámogató szolgáltatásokat indít a Getronics

forrás: Prím Online, 2018. november 19. 13:37

Investment Services Group (ISG) néven új befektetéstámogató üzletágat indít a globális ICT szolgáltatóként közismert Getronics, ezúttal kifejezetten magántőke alapok és befektetési bankok számára. 

Az ISG integrált ICT megoldásokkal támogatja a pénzügyi befektetésekkel foglalkozó szervezeteket az értékes és új befektetési célpontok megtalálásában és a tranzakciót követő operatív értékteremtésben. 

 

A Getronics új ISG üzletága egyablakos IT támogatást kínál a befektetők számára a befektetési tranzakciókat megelőző audittól kezdődően, a befektetést követő rendszerintegráción és folyamatátalakításon át, a menedzselt szolgáltatásokon keresztül, az IT outsourcingig. Mindennek hátterét a Getronics főtevékenységének IT platformja biztosítja.

  • A felvásárlás előtti szakaszban a Getronics kiterjedt szakmai tapasztalataival segíti a magántőke alapok által végzett átvilágításokat. Ennek során a Getronics ISG felülvizsgálja a kiválasztott vállalatok értékteremtő potenciálját. A Getronics digitális transzformációban szerzett jártassága nagyban segíti a befektetőket a megvásárolni kívánt vállalat IT státuszának és üzleti folyamatainak feltérképezésében, és annak megítélésében, hogy a digitalizációs trendek a jövőben hogyan fogják érinteni vállalatot.
  • A felvásárlást követő fázisban a Getronics ISG előkészíti a vállalat átalakítását, az értékteremtés négy kulcselemét szem előtt tartva: munkaerőállomány, tevékenység helyszínei, beszerzési folyamatok, teljesítmény. Ezek hatékony menedzseléséhez és javításához a Getronics ISG megoldásokat is kínál. Napjaink leggyorsabb növekedést mutató, befektetési alapok által tulajdonolt vállalatai a szoftverek, az adatelemzés, az IoT, a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia területén dolgoznak. A Getronics fő kompetenciaterületeit pontosan ezek az iparágak alkotják. 

 

A Getronics ISG, egyedülálló módon, kimeneti teljesítményhez és üzleti eredményekhez kötött, a befektetőkkel való kockázatközösségre alapuló szerződéskötést kínál a menedzselt szolgáltatások és IT outsourcing területén. Ez fokozott érdekeltséget és elkötelezettséget teremt a kézzelfogható üzleti eredmények elérésében. Az első 100 nap eredményeit dashboard technológiával, digitális analitikai modell segítségével követik, az eredmények megbízhatóságának ellenőrzéséhez az adatokat több különböző forrásból nyerik ki.

 

Mark Cook, a Getronics alelnöke és az új Befektetési Szolgáltatások Csoport (ISG) ügyvezetője így fogalmazott: „A befektetési alapok a pénzügyi siker érdekében a bevételek és költségek világos modelljét követik. Az ISG már a felvásárlás előtti szakaszban képes az átvilágítás elvégzésére az üzleti tervben foglalt pénzügyi célok elérhetősége szempontjából. Az ISG egyedülálló csomagot kínál a tranzakciót megelőzően a pénzügyi befektetői döntések, majd a felvásárlást követő operatív működtetés támogatására. Ajánlatunk átöleli a szolgáltatások széles körét a technológiai átalakítással, az ingatlanokkal, a beszerzési folyamatokkal kapcsolatos szolgáltatásoktól kezdve a digitális adatelemzésig és a humántőke menedzseléséig.”

 

Nana Baffour, a Getronics csoport elnök-vezérigazgatója kifejtette: „A Getronics vállalati átalakításokat támogató szolgáltatásai egytől egyig értéket növelnek és értéket teremtenek, bármilyen típusú szervezetről legyen is szó. Szolgáltatásaink azonban, üzleti modelljükből és tevékenységükből adódóan, különösen értékesek a magántőke alapok és a befektetési bankok számára. Digitális alapon működtetni egy vállalatot ma már nem csupán elfogadott, de szinte kötelező, különösen a magántőke alapok világában. Sikeres megvalósításához azonban komoly szakértelemre van szükség.”

 

A Getronics ISG részlege 2019 januárjában kezdi meg tevékenységét. A Getronics ügyfelei között ma is számos magántőke alap megtalálható, köztük az Advent International, a The Carlyle Group, a Fidelity Investments és a Terra Firma.

 

A Getronics büszke rá, hogy közvetlenül több mint 40 országban, szolgáltatásai révén pedig 185 országban jelen van, és mintegy 10 millió digitális munkahely erőforrásait menedzseli világszerte, iparágakon átívelően: a gyártás, a kiskereskedelem, az egészségügy, a szállítmányozás és a pénzügyek területén, valamint a kormányzati szférában.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09