Meghosszabbították a jelentkezési határidőt a Vodafone Digitális Díjra

forrás: Prím Online, 2019. február 14. 11:59

Továbbra is várja a jobbnál jobb digitális innovációkat a Vodafone Alapítvány a 15 millió forintos összdíjazású technológiai pályázatára. A Vodafone Digitális Díjra március 5-ig van lehetőség pályázni, így még nem késő nevezni azoknak, akiknek van egy olyan kész digitális újításuk, eszközük, amely megoldást kínál a gyermekeket, családokat és a nonprofit szervezeteket érintő mindennapi kihívásokra, problémákra.

A Vodafone Digitális Díj célja, hogy támogassa azokat az innovátorokat, akik digitális fejlesztésükkel a társadalmi jót szolgálják, hozzáadnak a közösség mindennapjaihoz és kész megoldásaik megvalósításával elősegítik a három kiemelt célcsoport technikai integrációját és fejlődését. A díj azoknak szeretne segíteni a rendelkezésre álló 15 millió forintos összedíjazással, akik maguk is segíteni szeretnének.  

 

„Számunkra nagyon fontos, hogy a társadalmunk alapegységei, a család, a jövőnk letéteményesei, a gyermekeink, illetve a társadalmi felelősségvállalást, társadalmat elősegítő nonprofit szervezetek körében is minél inkább elterjedhessen a digitalizáció, segítse az ő mindennapjaikat is” – mondta el Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért feleső vezérigazgató-helyettese.

 

Ennek szellemében hozta létre a Vodafone Alapítvány idén a Digitális Díjat, amelyre cégek, nonprofit szervezetek és magánszemélyek egyaránt jelentkezhetnek. „A Digitális Díj zsűrizése kapcsán, legalábbis nálam, a legfőbb szempont az lesz, hogy az új, innovatív megoldás mennyire használja a digitalizációt, a mobiltechnológiát, az újat. Hogy egy példával világítsunk rá, a gyermekek tekintetében lehet olyan fejlesztés, ami elősegíti a játékot, a tanulást, vagy akár a gyermekek biztonságát is” – tette hozzá Dr. Budai J. Gergő.  

 

A díjra december óta lehet pályázni, és már sok értékes kész megoldás érkezett az Alapítványhoz, de a pályázati időszaknak még koránt sincs vége. A kuratórium döntése alapján március 5-ig meghosszabbították a jelentkezési határidőt, így még mindig jelentkezhetnek azok, akiknek kész megoldása továbbfejlesztésre vár, vagy szeretné azt megismertetni a nagyközönséggel, de tőke hiányában erre még nem került sor. A pályázati felhívás részletei a Vodafone Digitális Díj weboldalon olvashatók.   

 

 

Vodafone Digitális Díj kategóriái és zsűritagjai:

A Vodafone Digitális Díjjal kapcsolatos információk és a jelentkezési lap a Vodafone Digitális Díj weboldalon érhetők el. 

Kategóriák: 

– Digitális Gyerekek

– Digitális Családok

– Digitális Non-profit Szervezetek

 

Pályázati határidő: 2019. március 5.

 

Zsűritagok:

– Dr. Solymár Károly Balázs, Infokommunikációért Felelős Helyettes Államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium

– Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Vállalati Kapcsolatok Vezérigazgató-helyettese, 

– Mártha Imre, a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának elnöke, 

– Kisgergely Kornél, a Hiventures vezérigazgatója, 

– Csányi Gabriella, a Like Locals applikáció társalapítója, 

– Puskás András, a Budapest Bank kockázatvállalásáért és működtetéséért felelős vezérigazgató-helyettese,

– Fábián Sára, a Vodafone Magyarország Alapítvány Digitális Kórházi Angyala. 

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is meghirdette fenntarthatósági versenyét a Schneider Electric

Már lehet nevezni a Schneider Electric fenntarthatósági versenyére, a pályázatokat október 15-ig várják. A „Sustainability Impact Awards” kezdeményezés célja a fenntarthatósági törekvések támogatásában és megvalósításában élen járó partnerek, ügyfelek és beszállítók erőfeszítéseinek elismerése. 

2024. július 12. 18:50

AZ EIT Health megújítja InnoStars Awards pályázatát

Az Európai Unió intézményeként működő Európai Innovációs és Technológiai Intézet egészségügyre fókuszáló szervezete, az EIT Health tanulmányt készíttetett arról, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézniük az egészségügyi startupoknak, és hogy hogyan járulnak hozzá ezek leküzdéséhez a szervezet vállalkozásfejlesztési programjai az InnoStars régióban, vagyis Dél-, Közép- és Kelet-Európában. Ezek a programok – például a régóta futó InnoStars Awards – képzések, finanszírozási lehetőségek, mentorálás és bootcampek révén kézzel fogható segítséggel támogatják a vállalkozókat, de a tanulmány további, eddig ismeretlen előnyöket is feltárt a résztvevők szemszögéből. 

2024. július 9. 17:17

Itt a lány, aki megoldotta az egyik legnagyobb vegyipari cég kihívásait

Egy innovatív takarító robot nyerte el idén az év ötletéért járó elismerést a Magyar Ipari Célgép Nagydíj átadó ünnepségén. Az immár negyedik alkalommal megrendezett Gépész Szalon június végi díjátadóján a szakma legjobbjai gyűltek össze a Millennium Házában. Összesen nyolc kategóriában tüntették ki az elmúlt év legkiemelkedőbb pályamunkáit és három különdíjat osztott ki a zsűri, köztük volt Csikós Irén, aki egy vegyiüzem poros szállítópályáinak tisztítási problémájára tervezett egy innovatív takarító robotot, és a BBM csapata, akik kiemelkedő ipari célgéppel nyertek, a pályázatot mesterséges intelligencia segítségével szerkesztett zenével adták be.

2024. július 8. 18:03

Megvannak a Magyar Ipari Célgép Nagydíj idei nyertesei

Június 28-án, a városligeti Millennium Házában rendezték meg az ország legnagyobb gépipari szakmai eseményét a Gépész Szalont, a Magyar Ipari Célgép Nagydíj immár negyedik díjátadóját, a Chemplex Kft és a Gépipari Tudományos Egyesület (GTE) közös szervezésében. Az Év Célgépe díjra a tavalyi jelentkezéseket is felülmúlva az idén 121 pályamű érkezett, 8 kategóriában osztották ki az elismeréseket, emellett díjazták az év ötletét, az év öko-célgépét és az év tervezőjét is.

2024. június 30. 16:51

Új lehetőség nyílik meg a magyar egészségügyi innovátorok előtt

Vezető európai gyógyszeripari vállalatokkal, a Chiesi Grouppal és a SYNLAB Italy-val karöltve indította útjára az InnoStars Connect programot az EIT Health, az Európai Unió intézményeként működő Európai Innovációs és Technológiai Intézet egészségügyre fókuszáló egysége. 

2024. június 11. 18:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55