Megérkezett a számítástechnikai képalkotás következő generációja

forrás: Prím Online, 2019. február 25. 11:08

A HMD Global, a Nokia telefonok otthona ma bejelentette a világ első ötkamerás rendszerével ellátott Nokia 9 PureView-t ZEISS Optikával, amivel a számítástechnikai képalkotás következő generációját adja a fotózás szerelmeseinek kezébe. 

Minden egyes Nokia 9 PureView-val készített fotó HDR, öt kamera dolgozik együtt azért, hogy a Nokia 9 PureView fotói kiemelkedő dinamikatartománnyal és a páratlan mélységélességgel váljanak egy 12 MP-es fényképpé. 

 

A világ első okostelefonja ötkamerás rendszerrel

A Nokia 9 PureView a világ első ZEISS Optikával ellátott öt kamerás rendszerét nyújtja. Két színes szenzora a pontos, élénk színű képekért, három monokróm szenzora pedig az élességért és a részletgazdagságért felel. Az öt kamera együttes működésével tízszeres mennyiségű fényt enged be, összehasonlítva egyetlen, ugyanolyan típusú szenzor kapacitásával. 

 

Minden egyes kép, melyhez a Nokia 9 mind az öt hátlapi kameráját használjuk, legalább 60 megapixelnyi adatot generál. A képek feldolgozásához és egyesítéséhez a Nokia 9 maximálisan kihasználja a Qualcomm Snapdragon mobil platform heterogén számítási architektúráját azáltal, hogy a feladatokat az ISP, a DSP, a GPU és a CPU között megosztva osztja ki. A dedikált képfeldolgozó segédprocessszor révén, amely minden kamera exponálási és fehéregyensúlyát külön-külön beállítja, a készülék bepillantást enged a jövő okostelefonos fényképezési technológiájába.

 

Juho Sarvikas, a HMD Global termékekért felelős igazgatója úgy fogalmazott: „A Nokia okostelefonok mindig is az innovatív képalkotás úttörőjének számítottak. Hűek maradunk ehhez az örökséghez, ezért most jelentős lépést teszünk előre az okostelefonok legfejlettebb, számítástechnikai képalkotó rendszerének, a Nokia 9 PureView bemutatásával. Elhivatott fotósok számára terveztük; a Nokia 9 PureView az egyetlen okostelefon, amely mind az öt lencséjével egyszerre fotóz, így képalkotó rendszerével olyan gazdag képek készíthetők, melyek az utólagos módosítások végtelen lehetőségét biztosítják. Ráadásul olyan képszerkesztő programokat teszünk elérhetővé, mint az Adobe Photoshop Lightroom, vagy a Google Photos mélység szerkesztője.” 

 

Kivételes részletesség és dinamikatartomány 

Minden egyes Nokia 9 PureView-al készített fotó HDR, akár 12,4 fokozattal és teljes, 12MP-es mélység térképpel. Ez azt jelenti, hogy minden egyes 12MP-es JPG kiemelkedő részletességgel bír a napfényes és a sötét területeken egyaránt.

 

Végtelen lehetőségek fotózás előtt, közben és után

A páratlan pontosságú 12MP-es mélység térképpel minden egyes JPG gyönyörű elmosást (Bokeh) kaphat, illetve ez a megoldást teremti meg a lehetőséget arra, hogy a felhasználó felfedezze a benne szunnyadó művészt a Google Fotók beépített mélységszerkesztőjének használatával. A kép készítése után is lehetőség van a fókusz megváltoztatására, beállítható az elmosás mértéke és a színtelítettség. 

 

A fotózás szerelmeseire gondolva a Nokia 9 PureView lehetővé teszi a veszteség- és tömörítésmentes RAW „DNG” formátumban történő mentést, a képeket pedig akár azonnal, a telefonon is szerkeszthetik a felhasználók az Adobe Lightroom együttműködésnek köszönhetően. Azt mondják, a fotózás művészetének 50%-a utómunka, a Nokia 9 PureView pedig megteremti a lehetőséget a ragyogásra. 

 

A Nokia 9 PureView a népszerű Pro Kamera mód továbbfejlesztett verzióját kapta, melyben még több beállítási lehetőség szerepel, mint korábban. Az izgalmas time-lapse képekhez akár 10 másodperces expó-idők is társulhatnak, emellett az új Pro Kamera móddal az expó-értékek 1/3-os lépcsőkben állíthatók, ezáltal minden eddiginél nagyobb kontrollt ad a felhasználó kezébe.

 

 

Csúcskategóriás élmények hibátlan kivitelezéssel

A Nokia 9 számos fejlett technológiával bír: a heterogén számítástechnika felhasználásával a Qualcomm Snapdragon 845 mobilplatform intelligensen osztja meg a képfeldolgozás feladatait a különböző technológiai magok között. Ezen túl a Nokia 9 PureView nagy fényerejű, 5,99 hüvelykes 2K pOLED PureDisplay kijelzőt kapott és nem maradt ki a vezeték nélküli Qi-töltés sem. A PureDisplay kijelző HDR10 támogatású, ezáltal minden részlet jól látható, kiváló kontraszttal rendelkezik és színekben gazdag képeket kínál. A Nokia 9 PureView kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasója a továbbfejlesztett arcfelismeréssel együtt biztonságos használatot garantál.

 

A kiváló minőség és a részletekre való odafigyelés jegyében a Nokia 9 PureView hibátlan kivitelezése átgoldoltságot sugároz, melyet a rajongók minden Nokia okostelefontól elvárnak. Az öt hátlapi kamera belesimul a 8 mm vastag telefonba, nincs tehát a telefonházból kiemelkedő kameradudor.  A Nokia 9 PureView a 6000-es szériájú alumínium házzal könnyedén átvészeli a mindennapi használat során előforduló ütéseket és kisebb baleseteket, a HMD Global védjegyének számító kétszeres gyémántvágással és a Corning Gorilla Glass 5 üveggel az elő-, és a hátlapon.

Vegytiszta, biztonságos és naprakész: Android 9 Pie rendszerrel az Android One család tagjaként

A Nokia 9 PureView Android 9 Pie rendszerrel érkezik. A készülék csatlakozik a Nokia okostelefonok Android One termékcsaládjához, ami azt jelenti, hogy elérhetővé válnak a legújabb Androidos újítások és szoftverek. A Nokia okostelefonok Android One családja nagy tárhelyet és hosszú akkumulátor élettartamot, három éven át havi biztonsági frissítéseket és két jelentős rendszerfrissítést biztosít. 

 

Az Android 9 Pie olyan AI támogatott funkciókat tartalmaz, amelyekkel a készülék okosabbá, gyorsabbá válik és alkalmazkodik a használati szokásokhoz, így a felhasználói élmény minden használattal egyre jobb lesz. Az adaptív akkumulátor funkció a ritkán használt alkalmazások esetében korlátozza az akkumulátor fogyasztását, és az App Actions funkció előre megjósolja, hogy a felhasználó mit fog csinálni, ezzel meggyorsítva meg a következő műveletet. Ezek a funkciók tovább javítják a készülék használhatóságát és a teljes Android élményt. 

 

Az Android One program garantálja, hogy a Nokia 9 PureView három éven át megkapja a biztonsági frissítéseket és két jelentős rendszerfrissítést. A Google Play Protect naponta 50 milliárd alkalmazás ellenőrzésével tartja távol a káros alkalmazásokat, ezzel a funkcióval a Nokia 9 PureView az egyik legbiztonságosabb telefon a piacon. Emellett gyorsan és könnyedén elérhetőek a Google innovatív szolgáltatások, mint a Google Asszisztens, mely megkönnyíti a mindennapi feladatok elvégzését, vagy a Google Fotók alkalmazás, amely korlátlan számban teszi lehetővé a magas minőségű fotók tárolását. 

 

Ár és megjelenés

A Nokia 9 PureView hamarosan éjkék színben érhető el, 229.990 forintos fogyasztói áron. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30