A MiR új szolgáltatása azonnali megtérüléssel jár!

forrás: Prím Online, 2019. június 19. 10:00

Egy új lehetőség még tovább csökkenti az autonóm mobil robotokba (AMR-ek) való befektetés pénzügyi akadályait – azonnali megtérüléssel jár és a mobil robotok akár 3,58 eurós (kb. 1150 forint) óradíjjal is elérhetőek.

Az autonóm mobil robotok (AMR-ek) úttörője és piacvezetője, a Mobile Industrial Robots a mai nap egy új lízingprogramot léptetett életbe. A csak „Robot, mint szolgáltatás” (RMSZ, azaz „Robots as a Service”- RaaS) néven emlegetett lízing a start-up cégektől kezdve a multinacionális vállalatokig bármekkora méretű vállalkozás számára lehetővé teszi, hogy mobil robot szolgáltatást vegyen igénybe csekély - vagy semmilyen - előzetes költséggel, alacsony havidíjjal. Így tovább csökkennek az AMR-ekbe való befeketetés pénzügyi akadályai, és szinte azonnali megtérülést biztosít a vásárlóknak.

 

„Noha a mobil robotjaink eladási számai folyamatosan növekednek, számos vállalat még mindig inkább a bérlésben gondolkozik amikor logisztikai felszerelésről van szó, ahelyett hogy egy kezdeti tőkebefektetést hajtana végre” – mondja Thomas Visti, a MiR vezérigazgatója. „A robotok lízingelése így működési költséggé válik, melynek köszönhetően vásárlóink rendkívül gyorsan elkezdhetik kiélvezni az AMR-ek által nyújtott előnyöket, miközben automatizálják a monoton, ismétlődő és gyakran balesetveszélyes manuális anyagmozgatást igénylő feladatokat.”

 

A MiR Finance lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy a „teljes csomagot” béreljék ki, mely magukat a robotokat, az integrációt, és a robotokra szerelt fedélzeti modulokat is tartalmazza. A szolgáltatás havidíja a robot típusától, és a bérleti időszak hosszától függ, de egy egyszerű kalkulációval kiszámítható, hogy egy MiR100 robot lízingelésének óradíja 3,58 euró (kb. 1150 forint) lenne (vagy 575 euró havonta – kb. 185 ezer forint), amennyiben az egy egyműszakos (160 levezetett órás) feladatkörben dolgozik. Így tehát a MiR Finance egy igazán vonzó lehetőséget nyújt a mobil robotokba való befektetésre, valamint az intralogisztika optimalizálásának megkezdésére.

 

 

Rugalmas feltételek, támogatás és karbartás a csomagban 

A MiR forgalmazói hálózata egy harmadik féllel fog együttműködni, hogy a lízingprogramot eljuttassa a vásárlókhoz. A bérleti feltételek rugalmasak, a legnépszerűbb opció 48 hónapot foglal magába. Továbbra is a MiR forgalmazói vállalják az elsőszintű támogatást, valamint a szervizelést és a karbantartási munkálatokat. Így nem sok minden változik a MiR vásárlók számára, mindössze annyi, hogy előttük most egy új fizetési lehetőség is megnyílik. A MiR globális jelenlétéből és regionális kitelepüléseiből fakadó előnyökkel járó szokásos feltételek ebben a megoldásban is fennmaradnak.

 

 

Az RMSZ-piac növekszik

Az ABI Research piaci előrejelzéseket készítő tanácsadócég, amely stratégiai iránymutatással szolgál a legütőképesebbnek tartott technológiák esetében. Tavaly azt prognosztizálta, hogy az RMSZ (RaaS) opcióval telepített egységek száma 4442-ről 1,3 millióra fog növekedni 2016 és 2026 között. Az RMSZ szolgáltatók éves bevétele a várakozások szerint a 2016-os 217 millió dollárról 2026-ra, csaknem 34 milliárdra fog nőni.

 

„Az autonóm mobil robotok a „Robot, mint szolgáltatás (RMSZ azaz „Robots as a Service”- RaaS)” modellel való telepítése hozzásegíti a robotok általi automatizálást abban, hogy olyan új piacokra is eljuthasson, amelyek amúgy nem engedhetnék meg az ebbe a technológiába való befektetést” – mondja John Santagate, az IDC kereskedelmi szolgáltató robotika részlegének kutatási igazgatója. „Ez a modell lehetővé teszi a vásárlók számára azt, hogy csökkentsék a robotikai telepítéssel járó kockázatokat, mivel a kereskedők így nem a robotokat, hanem a robotok használatát és a végeredményt árulják. Úgy látjuk, hogy ez a modell kulcsfontosságú eleme a jelenlegi és folyamatos piaci növekedésnek, mivel ezt a technológiát olyan vásárlókhoz és piacokhoz is eljuttatja, ahol egyébként nem fektetnének be a robotikába.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már Magyarországon is elérhető az eMAG Genius hűségprogram

Az eMAG elindította Magyarországon a Genius nevű előfizetéses hűségprogramját, amelyen keresztül többek között ingyenes szállítást és heti dedikált kedvezménykampányokat kínál. Az eMAG Genius előfizetői több mint hatmillió – Genius jelvénnyel ellátott – termékre vonatkozóan vehetik igénybe az előfizetést, amelyek az eMAG, és a Marketplace platformon működő partnerkereskedők kínálatában érhetők el.

2024. május 27. 19:05

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

Exkluzív budapesti esemény keretében mutatták be a hazai szakmai közönségnek május 23-án, az Everguest Intelligence-t. A mesterséges intelligencia a szemünk előtt alakítja át és forgatja fel a turizmus és a vendéglátás mindennapjait. Az Everguest legújabb fejlesztése pedig már a piaci bevezetése előtt jelentős figyelmet kapott, mostanra pedig már több mint 250 szálláshely iratkozott fel a várólistára. Azóta a szoftvert már nemzetközi környezetben, Bécsben, Barcelonában és Amszterdamban is bemutatták, mindenhol kitörő sikert aratva. Az eseményen szó esett az AI emberi vonatkozásairól is.

2024. május 27. 17:30

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Eredményes évet zárt a CETIN Hungary

A CETIN Hungary Zrt. sikerrel zárta harmadik teljes üzleti évét. A független, integrált távközlési infrastruktúraszolgáltató beruházásait, árbevételét és nyereségét is jelentősen növelte. A vállalat idén közel 23 milliárd forintot tervez hálózatfejlesztési beruházásokra fordítani.

2024. május 27. 14:28

Sebészeti robot segíti a Széchenyi-egyetem kutatásait és a győri kórház gyógyító munkáját

Az egészségügyi kutatás-fejlesztéseket és közvetlenül a betegeket szolgálja a győri Széchenyi István Egyetem által a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházzal stratégiai együttműködésben vásárolt, hivatalosan május 25-én bemutatott sebészeti robot. A modern eszközzel már csaknem száz műtétet végeztek a kórház orvosai, s az eddigi tapasztalatok szerint csökkent a páciensek beavatkozások utáni fájdalma, felépülésük pedig gyorsabbá vált.

2024. május 27. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17