30 éve Magyarországon a Samsung

forrás: Prím Online, 2019. június 21. 10:05

Milyen lesz a technológiai fejlődés következő 30 éve? – ezt a kérdést járta körül a Samsung azon a jubileumi rendezvényen, amelyet a vállalat magyarországi piacra lépésének 30. évfordulója kapcsán rendeztek. Az eseményen elismert jövőkutatók és a Samsung képviselője elemezték az elkövetkező évtizedek technológiai irányait és azok várható hatásást a mindennapokra. 

A Samsung, a világ egyik vezető technológiai vállalata 30 éve van jelen Magyarországon. Az eltelt három évtizedben a vállalat a magyar gazdaság egyik meghatározó szereplőjévé vált. Modern és innovatív termékeinek honi gyártásával jelentős mértékben járul hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez. 

 

A vállalat elkötelezett aziránt, hogy a következő harminc évben is a felhasználók igényeit szem előtt tartva alkossa meg a jövő technológiai megoldásait. Ennek megfelelően az ünnepi évet többek között egy jövőkutató kerekasztal-beszélgetéssel kezdte meg a vállalat. 

 

A különleges kerekasztal-beszélgetésen olyan elismert szakemberek vettek részt, mint Kömlődi Ferenc, jövőkutató, író, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Hírmagazinjának és az első magyar 3D nyomtatással foglalkozó blognak (FreeDee) szerkesztője, Meskó Bertalan, orvosi jövőkutató, az orvosi jövőkutatás nemzetközi szinten elismert szakértője, Nemes Orsolya, generációkutató, TEDx előadó, a Generációs mítoszok c. könyv szerzője, valamint Kenyeres Tamás, a Samsung Magyarország mobil termékmenedzsment vezetője. A beszélgetést Wenzel Richárd, az IVSZ (Informatikai Vállalkozások Szövetsége) digitális nagykövete moderálta.

 

A kerekasztal-beszélgetés során a résztvevők többek között azt elemezték, hogyan befolyásolja majd a mesterséges intelligencia a mindennapokat, milyen új, digitalizációval kapcsolatos szakmák, munkakörök jelennek majd meg a jövőben, merre tart a robotizáció, és hogyan lehet a legjobban kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket.

 

 

Meskó Bertalan kiemelte, hogy „Fontos, hogy megbízzunk a mesterséges intelligenciák döntéseiben, és ne akarjunk mindig jobbak lenni az algoritmusnál. Természetesen a bizalom kiépítéséhez idő kell, de semmiképpen sem szabad félnünk a technológiától, hiszen vannak feladatok, amelyekben a gépek mindig jobbak lesznek nálunk. Ilyen például a vezetés, amelynél jóval egyszerűbb rábízni magunkat a mesterséges intelligenciára.”

 

Kenyeres Tamás az 5G technológia felhasználási területeinek kapcsán megemlítette, hogy „Elértük azt a pontot, ahol a technológia már mindenki számára hozzáférhető és az élet minden területén fel tudjuk használni. Az 5G hálózatok sebessége minden eszköz és alkalmazás működését segíti, hamarosan pedig olyan funkciókkal találkozhatunk, amelyek rengeteg mindennapi folyamatot lerövidíthetnek.” 

 

Ezt követően Nemes Orsolya, az új, digitalizációval kapcsolatos munkakörök megjelenése kapcsán kifejtette, hogy „Nagyon érdekes lesz látni, hogyan alakulnak át a munkaköreink a robotok és a mesterséges intelligencia térnyerésének hatására, és ez milyen hatással lesz az egyénekre, közösségeinkre és társadalmainkra. A legnagyobb kihívást az jelenti, hogy lépést tartsunk a változásokkal és ezek kezelésére felkészüljünk. Az idők kezdete óta azon igyekeztünk, hogy kiterjesszük a valóság határait, most pedig olyan változások előtt állunk, amelyek alapjaiban változtathatják meg az életünket és mindazt, amit eddig alapvetésnek hittünk.”

 

Az esemény zárásaként Kömlődi Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy „Bizonyos munkahelyek megszűnhetnek a technológiaváltás következményeként, ugyanakkor legalább annyi új munkahely is létrejön majd. A jövő az ember-gép együttműködéseké, amelyekben sokkal szélesebb körben és mélyebben használhatjuk a kreativitásunkat.”  

 

„A Samsung mára a vezető technológiai gyártók egyike. Büszkék vagyunk a szektorban elért eredményeinkre, amelyeket többek között a márkát jellemző megbízhatóságnak, az időtálló tervezésnek, valamint a körültekintő kivitelezésnek köszönhetünk. A Samsung innovatív megoldásai formálják a jövőt és a digitális trendeket. Ahogyan az elmúlt harminc évben, úgy az elkövetkező évtizedekben is arra törekszünk, hogy a felhasználók számára jövőbemutató, biztonságos és hosszú távú használatra tervezett eszközöket, megoldásokat nyújtsunk” – mondta el Samu Zsófia, a Samsung Electronics Magyar Zrt. kommunikációs vezetője.

 

A Samsung harminc éves magyarországi jelenlétét a kerekasztal-beszélgetés mellett prémium megoldásokat kínáló Samsung Experience Store Downtown üzlet megnyitójával és egy kivételes, egyedi technikával kivitelezett fényfestéssel ünnepelte. 

Kulcsszavak: +céginfo Samsung

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17