Augusztus 21-én debütál az HBO Nordic nagyszabású új sorozata

forrás: Prím Online, 2019. július 29. 18:58

Augusztus 21-én indul HBO GO-n a norvég HBO első saját gyártású sorozata, az Időbevándorlók (Beforeigners). A 6 részes első évad alkotója Anne Bjørnstad és Eilif Skodvin, a Lilyhammer szerzőpárosa. Nicolai Cleve Broch (Felmentő ítélet, Max Manus) és Krista Kosonen (Szárnyas fejvadász 2049) alakítja a két főhőst, Lars Haalandot és Alfhildrét.

A norvég sci-fi sorozatban különös jelenségekre figyelnek fel szerte a világon. Fényvillanásokat látnak az óceán fölött, majd ezt követően emberek tűnnek fel a múltból. A rejtélyes elődök három történelmi korból érkeznek: a kőkorszakból, a vikingek korából és a XIX. század végéről. Senki sem érti, hogyan lehetséges ez, és az utazók sem emlékeznek arra, mi történt. 

 

Néhány évvel később a vikingkorból érkezett Alfhildr a kiégett rendőrtisztet, Lars Haalandot kapja partneréül a rendőrség integrációs programja keretében. Miközben egy kőkorszaki tetoválásokat viselő nő meggyilkolása ügyében nyomoznak, Lars és Alfhildr váratlan felfedezésekre jutnak.

 

 

A sorozatot az elismert filmes, Jens Lien (Jonny Vang, A kiállhatatlan) rendezte, a gyártó a Rubicon TV, amely az Endemol Shine csoport tagja. Nicolai Cleve Broch és Krista Kosonen mellett látható a sorozatban Ágústa Eva Erlendsdottir (Bjarnfreðarson) mint Alfhildr barátja, Urd; Stig Amdam (Occupied, Felmentő ítélet) mint Harald Eriksen rendőrfőnök; Kyrre Haugen Sydness (Fejvadászok, Lilyhammer) mint Gregers, Lars ex-feleségének új párja;  Stig Henrik Hoff (A dolog, A fehér sivatagban) mint Tommy; Ragnhild Gudbrandsen (Occupied) mint Lars és Alfhildr kollégája, Wenche; Oddgeir Thune (Occupied) mint Navn; valamint Eili Harboe (Thelma) mint Ada.

 

 

A forgatás elsősorban oslói helyszíneken zajlott, emellett még Litvániában is vettek fel jeleneteket. A hat 45 perces részből álló sorozat augusztus 21-én kerül fel az HBO GO-ra.

 

Az HBO Europe részéről executive producerként működik közre Hanne Palmquist, Steve Matthews és Antony Root.

 

Magyar feliratos előzetes:  

Kulcsszavak: film HBO HBO GO HBO Nordic

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

„Mit lájkol a gyerek?” – A szülőket segíti az NMHH új kiadványa

A közösségi médiafelületek használata ma már a fiatalok mindennapjainak részévé vált, ezért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kiemelt figyelmet fordít az ezen felületek kínálta lehetőségekre és kockázatokra. 

2024. július 26. 16:32

Magasabb ponthatárok mellett több mint 4400 elsőéves jutott be a Széchenyi-egyetem minőségi képzéseire

Összesen 4409 elsőéves kezdheti meg tanulmányait a győri Széchenyi István Egyetemen szeptemberben. A ponthatárok a szakok jelentős részén emelkedtek a tavalyihoz képest, van olyan, amelyre 487 ponttal lehetett csak bejutni. Mindez azt mutatja, hogy felkészült hallgatók érkeznek az intézmény magas színvonalú képzéseire.

2024. július 26. 12:18

A HONOR 200 Pro és a mesteri fotózás: fejlődés a Studio Harcourt hagyatékával

Rengeteg ikonikus személyiség mögött ott rejlik egy olyan portré, amely nemcsak a személy lényegét ragadja meg, hanem az örökségét is megörökíti. A hírességektől a politikusokig a portrék alakították a történeteket és magáról az emberiségről alkotott képünket. 

2024. július 26. 10:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55