A Fujitsu felveszi a harcot a digitális csalás és kalózkodás ellen

forrás: Prím Online, 2019. augusztus 26. 13:59

A Fujitsu könnyen kezelhető DocumentFlow csalásellenes webalkalmazása blokklánc-technológiával ellenőrzi bármely digitális fájl vagy tartalom – dokumentum, video- vagy hangfájl, kép vagy szinte bármely alkalmazásból származó állomány – érvényességét. A DocumentFlow a Fujitsu szolgáltatásként nyújtott „Flow” blokklánc portfoliójának új tagja – a számlacsalás elleni védekezést segítő InvoiceFlow alkalmazással együtt.

Az üzleti működés intelligensebbé és összekapcsoltabbá válásával egyre nagyobb kihívást jelent a vállalatoknak a felhalmozódott óriási adattömeg kezelése és szabályozása. A digitalizált adatok által képviselt jelentős érték miatt ebben a környezetben egyre fontosabb tényező a bizalom. A Fujitsu a blokklánc-alapú digitális főkönyvi technológiával (DLT) segít a vállalatoknak megteremteni ezt a bizalmat. A DLT olyan tartós és megváltoztathatatlan nyilvántartást hoz létre, amelyet nem lehet módosítani, és amely minden résztvevő és felhasználó számára megfelelő bizonyítékot szolgáltat arra, hogy az adott tartalom bitek szintjén is eredeti.

 

Blokkláncalapú közjegyzői szolgáltatás minden digitális dokumentumra 

A Fujitsu DocumentFlow nagymértékben csökkenti a dokumentumokkal kapcsolatos csalás és kalózkodás előfordulását, mivel az alkalmazás képes észlelni, ha egy digitális fájlt manipulálnak, törvényellenesen lemásolnak, vagy egyszerűen ellenőrizni, hogy a tartalom megfelel-e a legújabb, jóváhagyott változatnak. A technológia minden digitális fájltípussal együttműködik, és egyértelmű auditútvonalat biztosít bármely dokumentum ellenőrzésére – legyen szó egyetemi diplomáról vagy műszaki tervrajzról. A DocumentFlow azonnal megjelöli és megcímkézi a változtatásokat, segít felgöngyölíteni a szerzői joggal védett vállalati és kormányzati anyagok továbbküldését és módosításait. A hivatalos ellenőrzéseket és auditokat is támogató, megváltoztathatatlan auditnaplóban rögzíti, hogy mi történt az adatokkal. A Fujitsu DocumentFlow blokklánc használatával közjegyzői szolgáltatást is nyújt a digitális tartalmakhoz, biztosítva ezzel az összes digitális adat vitathatatlan láthatóságát és követhetőségét. 

 

 

„A megváltoztathatatlan nyilvántartás és az automatikus követés kombinálásával azonnal értesülhetünk a digitális dokumentumok bármely módosításáról. Tájékoztatást kapunk, ha eltávolították egy szerzői jogvédett médiafájl DRM-védelmét, módosítanak egy adatot valamely táblázatban vagy ajánlatban, vagy jogosulatlan változtatást hajtanak végre mondjuk egy CAD-fájlon. E lépések mindegyike váratlan következményekkel járhat a későbbiekben. A vállalatok így tökéletesen megbízhatnak bármely digitális fájlban. A megoldás megelőzi a csalárd szándékú használatot, mivel könnyen látható, ha egy fájlt manipuláltak. Ahogy egy élelmiszerboltban a zárjegy is biztosítja a fogyasztót afelől, hogy a termék érintetlen, mi is hasonlóan tesszük megbízhatóvá a különböző típusú fájlokat a digitális világban. A Fujitsu segítségével az emberek jobban megbízhatnak a munkájuk során használt adatokban. A meglévő technológiai megoldásokat blokklánc-technológiák segítségével továbbfejlesztve és kiegészítve, megbízható digitális aláírással látjuk el a dokumentumokat” – nyilatkozta Frederik De Breuck, a Fujitsu brüsszeli blokklánc-innovációs központjának vezetője. 

 

Az idén év elején bemutatott Fujitsu InvoiceFlow szolgáltatással a nagyvállalatok és a kormányhivatalok elkerülhetik a véletlen adatfeldolgozási hibák jelentette nagyon is reális kockázatot, és megfékezhetik a számlacsalások súlyosbodó problémáját. A már kereskedelmi forgalomban is elérhető szolgáltatás, a számla létrehozásától egészen a fizetés engedélyezéséig, DLT-alapú technológiával ellenőrzi és validálja a számlázási folyamatot, és összepárosítja a számlázás és a megrendelés adatait.   

 

A Fujitsu InvoiceFlow és DocumentFlow helyben telepített és felhőplatformról szolgáltatásként nyújtott megoldásként egyaránt megvásárolható. A két új alkalmazás jól kiegészíti a Fujitsu skálázható, biztonságos, üzemkész blokklánc- és DLT-megoldások bevezetését támogató szolgáltatásait – a számítási felhőhöz, a szoftverekhez és a különálló megoldásokhoz nyújtott tanácsadást, fejlesztést, alkalmazásokat, infrastruktúrát és menedzselt szolgáltatásokat. 

 

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu InvoiceFlow és DocumentFlow helyben telepített és felhőplatformról szolgáltatásként nyújtott megoldásként egyaránt megvásárolható az EMEIA-régióban, felhasználónként 15 euró alapáron. Az ügyfelek a saját országukért felelős értékesítési kapcsolattartón vagy az emeia.blockchaincenter@ts.fujitsu.com címen kérhetnek ajánlatot az alkalmazásokra.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Két évtizede az okosotthonok szolgálatában

Húsz évvel ezelőtt mutatta be az Eaton az xComfort RF vezeték nélküli otthonautomatizálási rendszert, amelynek célja, hogy egyszerűbbé és energiahatékonyabbá tegye a világítás, fűtés és árnyékolás vezérlését. Az elmúlt két évtized során a vállalat továbbfejlesztette és bővítette a teljes termékcsaládot, és bevált partnerévé vált az okosotthonok telepítőinek.

2024. április 13. 12:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09