Karas Monikát a BEREC alelnökévé választották 2020-ra

forrás: Prím Online, 2019. október 3. 19:05

A magyar hírközlésszakmai munka eredményeként Karas Monikát, az NMHH elnökét az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete (BEREC) egyik alelnökévé választották ma a szervezet Krétán zajló plenáris ülésén.

Karas Mónika - nmhh.hu

A BEREC mai tisztújító ülésén Görögországban a tagországok szavaztak az új vezető tisztségviselőkről. A testület 2021-es elnökévé Michel Van Bellinghent választották meg, a belga hírközlési hatóság elnökét, aki jövőre a szervezet egyik alelnöke is lesz. Alelnöki pozíciót tölthet be 2020-ban Karas Monika, az NMHH elnöke, Tonko Obuljen, a horvát hírközlési hatóság vezetője, valamint a leköszönő jelenlegi BEREC-elnök, az ír Jeremy Godfrey is. A testületet jövőre a svéd Dan Sjöblom irányítja majd. A megbízatások ideje egy évre szól, a mindenkori elnök a hivatalba lépése előtti és a rákövetkező évben alelnökként is segíti a munkát.

 

A BEREC idén először nem az év utolsó, decemberi plenáris ülésén, hanem az őszi találkozóján döntött a jelöltekről, ezzel is elősegítve a munkaterv fejlesztési folyamatát, és több időt hagyva a felkészülésre, az érintettek bevonására és a tervezésre.

 

Mi a BEREC?

A BEREC (Body of European Regulators for Electronic Communications, azaz Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete) egy szabályozói testület, amely a 28 európai nemzeti szabályozó hatóság vezetőiből áll. A BEREC tanácsokkal segíti az Európai Bizottságot és a BEREC tagságát képező nemzeti szabályozó hatóságokat, valamint segítséget nyújt az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak az elektronikus hírközlés uniós szabályozási keretrendszerének alkalmazásával kapcsolatos kérdésekben. A BEREC célja az, hogy az európai fogyasztók érdekében biztosítsa a tisztességes versenyt és a szabályozás egységességét az elektronikus hírközlés belső piacán.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI már a konyhaajtón kopogtat

Az újgenerációs Samsung háztartási eszközök többek közt a konyha fogalmát is újraértelmezhetik a mesterséges intelligencia segítségével. Az AI lehetőségeknek és SmartThings funkcióknak köszönhetően számos konyhai készülékünk még hatékonyabban végezheti feladatait. 

2024. június 15. 18:17

Az AS5402T elnyerte a PCMAG „Editor’s Choice” díját

Az ASUSTOR AS5402T modelljét a PCMAG ismét „Editor’s Choice” kitüntetéssel díjazta. Az ASUSTOR idén számos nagyra értékelt zászlóshajó NAS-modellt dobott piacra, beleértve – de nem kizárólagosan – az AS5402T is. 

2024. június 15. 13:24

Több minőségi időre vágynak az apák a gyerekeikkel

Hétköznapokon az apák több mint kétharmada átlagosan kevesebb mint két órát, hétvégenként több mint öt órát tölt a gyerekeivel. A gyerekekkel rendelkezésre álló minőségi idő az apák többsége szerint nem elegendő – így gondolják a Yettel apák napja kapcsán készült felmérésében részt vevő válaszadók. A megállapításokat nemzetközi tapasztalatok is alátámasztják: az apaszabadság az apa, az édesanya és a gyermek számára is hasznos, és még a munkáltatónak is előnyökkel jár.

2024. június 15. 11:48

Hogyan spóroljunk pénzt a labdarúgó-Eb-n?

Sokan utaznak Magyarországról Németországba, hogy a helyszínen szurkolhassanak a nemzeti válogatottnak, vagy hogy a többi izgalmas mérkőzés valamelyikét megnézzék. Minden utazáskor érdemes szem előtt tartanunk néhány gyakorlati tippet a költéseink kapcsán, például hogyan spórolhatunk a legtöbbet euró-övezetben, amikor kártyával fizetünk. Érdemes átgondolni azt is, hogyan és hol tartsuk a pénztárcánkat, illetve, hogy milyen fizetési módokat használjunk, hogy biztonságban tudjuk pénzünket.

2024. június 15. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30