Új vezetőkkel indul az újév az LG-nél

forrás: Prím Online, 2019. november 30. 12:43

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy Brian Kwon, az LG szórakoztató elektronikai és mobilüzletágainak jelenlegi vezetője december 1-től a vállalat ügyvezető igazgatójaként folytatja tevékenységét. A cég további változásokkal is készül 2020-ra: a szórakoztató elektronikai üzletágat januártól Park Hyoung-sei, a mobildivíziót pedig Morris Lee vezeti, az újonnan létrehozott stratégiai vezetői pozíciót William Cho kapta meg, míg a pénzügyi vezetői széket Bae Doo-yong foglalhatja el a jövő év elejétől.

Brian Kwon több mint 30 éves munkaviszonyával jelentős szerepet játszott az LG életében. Az 56 éves szakember 1987-ben csatlakozott az akkor még Goldstar nevet viselő céghez, azóta pedig számtalan pozíciót töltött be, többek között a wales-i LG központ üzleti tervezője és a monitor üzletág vezetője volt, 2014-ben pedig a szórakoztató elektronikai üzletág vezetőjévé lépett elő. A busani származású vezető a Szöuli Nemzeti Egyetemen szerezte diplomáját, MBA képzését pedig a finnországi Aalto Egyetemen végezte el.

 

A szórakoztató elektronikai divízió vezetését a korábbi ügyvezető alelnök, Park Hyoung-sei veszi át az üzletágnál töltött 25 év után, amely időszak alatt a televíziók, személyi számítógépek és monitorok terén szerzett jelentős tapasztalatot, elsősorban az Egyesült Államok piacára fókuszálva. Park a Michigani Egyetemen szerzett diplomája után mesterképzését az Indianai Egyetemen végezte el.

 

A szenior alelnöki pozíciót betöltő Morris Lee 1988-ban csatlakozott a Goldstarhoz és számos pozíciót töltött be az LG mobil, TV és IT üzletágainál, valamint alelnökként 5 évet töltött a cég anyavállalatánál, az LG Corporationnél. A szöuli származású Lee a Koreai Egyetemen, üzleti tanulmányok szakon szerezte diplomáját.

 

A jelenlegi ügyvezető alelnök, Bae Doo-yong a pénzügyi vezetőként folytatja tevékenységét az LG adó- és kereskedelmi divíziójának élén eltöltött hét év után. A 30 éves iparági tapasztalatával veteránnak számító Bae 2005-ben csatlakozott az LG-hez. A Szöuli Nemzeti Egyetemen végzett szakember az egyesült államokbeli George Washington Egyetemen is tanult.

 

Az új vezetőség a következő években az LG működésének digitális átalakítására fókuszál majd, hogy a vállalati folyamatok egyre inkább adatközpontúvá válhassanak. Ezt a célt szolgálja a visszaállított stratégiai vezetői pozíció is, amely a különféle üzletágak és az LG leányvállalatainak tevékenységét fogja össze stratégiai szinten. A pozíciót William Cho tölti be, aki az LG észak-amerikai működésének irányítása után tér vissza a vállalat koreai központjába.

 

Az LG a továbbiakban is a jövő kulcsfontosságú technológiai megoldásaira összpontosít egy új technológiai központ (Future Technology Center), létrehozásával, amely a vállalat saját, már meglévő mesterségesintelligencia- és robotikai laboratóriumát, valamint a technológiai vezető alá tartozó szoftveres projektmenedzsment-iroda (Software Business Project Management Office) tevékenységét segíti. A következő években az LG erősíteni kívánja jelenlétét olyan, a jövőben kiemelkedő lehetőségeket kínáló területeken, mint az okosotthon-megoldások, a tartalmi együttműködések vagy a szépségápolás. Annak érdekében, hogy a kritikus területeken felgyorsítsa döntéshozási folyamatait, az LG további szervezeti változásokat is kivitelez néhány kutatási és fejlesztési, gyártási, beszerzési és tervezési felelősségi kör átalakításával.

 

A kinevezések 2019. december 1-jével, míg az előléptetések 2020. január 1-jével lépnek életbe.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17