Új vezetőkkel indul az újév az LG-nél

forrás: Prím Online, 2019. november 30. 12:43

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy Brian Kwon, az LG szórakoztató elektronikai és mobilüzletágainak jelenlegi vezetője december 1-től a vállalat ügyvezető igazgatójaként folytatja tevékenységét. A cég további változásokkal is készül 2020-ra: a szórakoztató elektronikai üzletágat januártól Park Hyoung-sei, a mobildivíziót pedig Morris Lee vezeti, az újonnan létrehozott stratégiai vezetői pozíciót William Cho kapta meg, míg a pénzügyi vezetői széket Bae Doo-yong foglalhatja el a jövő év elejétől.

Brian Kwon több mint 30 éves munkaviszonyával jelentős szerepet játszott az LG életében. Az 56 éves szakember 1987-ben csatlakozott az akkor még Goldstar nevet viselő céghez, azóta pedig számtalan pozíciót töltött be, többek között a wales-i LG központ üzleti tervezője és a monitor üzletág vezetője volt, 2014-ben pedig a szórakoztató elektronikai üzletág vezetőjévé lépett elő. A busani származású vezető a Szöuli Nemzeti Egyetemen szerezte diplomáját, MBA képzését pedig a finnországi Aalto Egyetemen végezte el.

 

A szórakoztató elektronikai divízió vezetését a korábbi ügyvezető alelnök, Park Hyoung-sei veszi át az üzletágnál töltött 25 év után, amely időszak alatt a televíziók, személyi számítógépek és monitorok terén szerzett jelentős tapasztalatot, elsősorban az Egyesült Államok piacára fókuszálva. Park a Michigani Egyetemen szerzett diplomája után mesterképzését az Indianai Egyetemen végezte el.

 

A szenior alelnöki pozíciót betöltő Morris Lee 1988-ban csatlakozott a Goldstarhoz és számos pozíciót töltött be az LG mobil, TV és IT üzletágainál, valamint alelnökként 5 évet töltött a cég anyavállalatánál, az LG Corporationnél. A szöuli származású Lee a Koreai Egyetemen, üzleti tanulmányok szakon szerezte diplomáját.

 

A jelenlegi ügyvezető alelnök, Bae Doo-yong a pénzügyi vezetőként folytatja tevékenységét az LG adó- és kereskedelmi divíziójának élén eltöltött hét év után. A 30 éves iparági tapasztalatával veteránnak számító Bae 2005-ben csatlakozott az LG-hez. A Szöuli Nemzeti Egyetemen végzett szakember az egyesült államokbeli George Washington Egyetemen is tanult.

 

Az új vezetőség a következő években az LG működésének digitális átalakítására fókuszál majd, hogy a vállalati folyamatok egyre inkább adatközpontúvá válhassanak. Ezt a célt szolgálja a visszaállított stratégiai vezetői pozíció is, amely a különféle üzletágak és az LG leányvállalatainak tevékenységét fogja össze stratégiai szinten. A pozíciót William Cho tölti be, aki az LG észak-amerikai működésének irányítása után tér vissza a vállalat koreai központjába.

 

Az LG a továbbiakban is a jövő kulcsfontosságú technológiai megoldásaira összpontosít egy új technológiai központ (Future Technology Center), létrehozásával, amely a vállalat saját, már meglévő mesterségesintelligencia- és robotikai laboratóriumát, valamint a technológiai vezető alá tartozó szoftveres projektmenedzsment-iroda (Software Business Project Management Office) tevékenységét segíti. A következő években az LG erősíteni kívánja jelenlétét olyan, a jövőben kiemelkedő lehetőségeket kínáló területeken, mint az okosotthon-megoldások, a tartalmi együttműködések vagy a szépségápolás. Annak érdekében, hogy a kritikus területeken felgyorsítsa döntéshozási folyamatait, az LG további szervezeti változásokat is kivitelez néhány kutatási és fejlesztési, gyártási, beszerzési és tervezési felelősségi kör átalakításával.

 

A kinevezések 2019. december 1-jével, míg az előléptetések 2020. január 1-jével lépnek életbe.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05