Új nemzetközi rektorhelyettes a Budapesti Metropolitan Egyetemen

forrás: Prím Online, 2020. február 12. 09:27

Új, a Nemzetközi Akadémiai Kapcsolatokért felelős rektorhelyettest nevezett ki a Budapesti Metropolitan Egyetem Kovács István Vilmos személyében. A felsőoktatás-fejlesztésben több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező szakértő feladata elsősorban az intézmény nemzetközi kapcsolatainak bővítése és az intézményben zajló fejlesztési tevékenységek nemzetközi szintre emelése lesz.

Február 1-től új rektorhelyettes felel a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) nemzetközi stratégiájának megvalósításáért. Kovács István Vilmos a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi és innovációs igazgatói székéből érkezett a METU-hoz, jelenleg is tagja az HEInnovate program nemzetközi szakértői csoportjának, társelnöke a Magyar Rektori Konferencia Nemzetközi Bizottságának, valamint a Tempus Közalapítvány nemzetköziesedést értékelő eljárásának szakértője.  

 

Kovács István Vilmos 2016-ig az ELTE Felsőoktatás- és Innovációkutató Csoportjának helyettes vezetőjeként felsőoktatás-pedagógia szakirányos hallgatók számára oktatott intézmény-menedzsment tantárgyakat. 2009-től felsőoktatási szakértőként számos hazai és nemzetközi felsőoktatási projekt részese volt. 2009-ig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökhelyetteseként a fejlesztéspolitikai tervezésért felelt, ezen belül a felsőoktatás fejlesztését szolgáló kiemelt projektek előkészítésén dolgozott, valamint az OECD és az Európai Unió több szakbizottságában képviselte Magyarországot. Az EU-s csatlakozást megelőző hét évben az Oktatási Minisztérium Európai Integrációs Főosztályának vezetőjeként az ágazat csatlakozási felkészülését irányította, és koordinációjával készültek a 2004-2006-os operatív programok oktatási fejezetei. Pályáját a zuglói Szent István Gimnázium fizikatanáraként kezdte.

 

A Nemzetközi Kapcsolatokért felelős rektorhelyettesi pozícióban Kovács István Vilmos a Budapesti Metropolitan Egyetem nemzetköziesedési céljait, valamint az oktatás terén szerzett tapasztalataira és kapcsolati hálójára építve az intézmény szakmai tevékenységének nemzetközi szintre emelését támogatja.

 

„Kovács István Vilmos személyében olyan felsőoktatási szakember csatlakozik a METU-hoz, aki elkötelezett az oktatás és az egyetemen zajló kutatási tevékenység nemzetköziesítése mellett” – mondta Bachmann Bálint, a Budapesti Metropolitan Egyetem rektora. „Fejlesztési projektekben szerzett tapasztalataira nagyban építhetünk majd myBRAND oktatási programunk kibővítése és az intézmény nemzetközi kapcsolatainak kiterjesztése terén.” 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59