Kis és középvállalkozások is tudják segíteni a bajba jutott tanintézményeket

forrás: Prím Online, 2020. július 20. 14:33

A koronavírus-járvány okozta válság helyzet, nem csak a gazdasági élet szereplőit viselte meg, hanem az oktatási intézményeket is. Az ITware Kft. három szervert adományozott különböző iskoláknak, hogy ezzel segítse az iskolák könnyebb átállását az online oktatásra. 

Az oktatás rendszerszintű digitalizálását az IVSZ (Informatikai Vállalkozások Szövetsége) is kulcsterületnek tartja, hiszen a tanároknak éppolyan nehézséget okoz a távoktatáshoz használt rendszerek beüzemelése, használata, mint az otthon maradt szülőknek. A hazai KKV szektor szereplőinek együttes összefogása többféle módon is segíthet a pedagógusoknak. Egyrészt használaton kívüli számítástechnikai eszközök adományozásával, másrészről távoktatási eszközök használatának oktatásával.

 

Az ITware Kft. három pest megyei iskolának adományozott szervereket, amik nem csak a távoktatásban nyújtanak segítséget, hanem a vírus járvány után is erőforrást biztosítanak az informatikai tantermekben.  

 

A szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium tanulói búcsút inthetnek a szakadozó informatikai hálózatnak. Az iskola vezetője elmondta: "Sajnos, ha mindenki egyszerre lép be, sokszer nem látják a saját meghajtójukat a tanulók." Ezt fogja kiküszöbölni felajánlott szerver, melyet Dankó Sándor ügyvezető adott át. „Nagyon örülünk, hogy szerverünk segítségével sok gyerek szereti meg és akár választja későbbi hivatásának az informatika izgalmas területét."

 

 

A Galgagyörki Gárdonyi Géza Általános iskola technikai felszereltsége messze elmarad az elvárttól. Eddig minden iskolai anyagot a tanárok emailben küldtek egymásnak, ebben fog segíteni szerverünk, hogy legyen egy közös tárhelye a tanári kar minden dolgozójának. Ezzel felgyorsul a munka és nem vesznek el dokumentumok. 

 

 

A XXII. kerületi Budai Nagy Antal gimnáziumban eddig az iskola két szerverrel működtette az informatika órákat. Szerverünk segítségével nem fog akadozni a munka, és további tanteremben is dolgozhatnak a diákok.

 

 

"Cégünk kiemelten fontosnak tartja, hogy a jövő generációját segítse, hiszen az életminőséget és a foglalkoztathatóságot is javítja a fejlett digitális készségek. Az informatika piac régóta küzd a képzett munkaerő hiányával, így fontos, hogy már a közép és általános iskolában megtanulják az alapokat a diákok." – mondta Hajdu Károly az ITware egyik tulajdonosa.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

1 millió eurós befektetést kapott egy magyar fenntarthatósági startup

Jelentős összegű befektetést kapott a denxpert EHS&S software nevű magyar startup, amely környezet- és munkavédelmi, illetve fenntarthatósági adatok gyűjtésében, kezelésében és auditbiztos reportolásában segíti a vállalatokat. A régióban piacvezető cég skálázásra és nemzetközi terjeszkedésre használja majd az Óbuda Uni Venture Capital (ÓUVC) és a Sofia Angel Ventures (SAV) közös befektetését. 

2024. június 22. 12:10

Alelnököket választott a Magyar Marketing Szövetség

A szövetség a marketing szakmai, illetve társadalmi szerepének további mélyítését tűzte ki célul, ennek érdekében a közösségi munka szervezése, a nemzetközi kapcsolatok koordinálása, az edukációs projektek, valamint a vállalati és partnerségi kapcsolatok területén a jövőben három alelnök támogatja majd a szövetség tevékenységét.

2024. június 21. 18:25

Közel 60%-os árbevétel növekedést ért el tavaly az online fizetési megoldásokat kínáló Barion

Már több mint 15 országban szolgálja ki e-kereskedelmi partnereit az adatvezérelt fizetési megoldásokra specializálódott Barion. A magyar fintech cég 2023-ban összesen 6.8 millió eurós árbevételt ért el a bel- és külpiacokon, mely a jelenlegi makrogazdasági környezetben szinte ritkaságszámba megy a szektorban. 

2024. június 21. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02