Dyntell: Debrecenből a világhírbe

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 12. 09:41

A 42. helyet megszerezve került a leggyorsabban fejlődő európai, afrikai és közel-keleti technológiai cégeket listázó Deloitte Technology Fast 500 EMEA rangsorába az integrált vállalatirányítási és üzleti intelligencia rendszereket fejlesztő Dyntell Magyarország Kft. A

Magyarország és Románia után már az Egyesült Államokban is aktív debreceni vállalkozás páratlan fejlődését jelzi, hogy árbevétele 2016 és 2019 között a 25-szörösére emelkedett, és tavaly már meghaladta az 1,2 milliárd forintot. Az egyedi és innovatív ERP- és BI-megoldásokat fejlesztő és értékesítő, 80 embert foglalkoztató vállalat célja, hogy 5 éven belül Közép-Európa egyik meghatározó IT-integrátorává, 10 éven belül pedig globális üzleti IT-platform-szolgáltatóvá váljon.

 

A mesterséges intelligenciával (MI) foglalkozó, magyar családi tulajdonban lévő Dyntell Magyarország a legmagasabbra rangsorolt hazai vállalkozásként a 42. helyezést érte el a Deloitte Technology Fast 500TM EMEA rangsorában. A Dyntell nemcsak az egyetlen hazai cég a lista felső tizedében, de az Európát, a Közel-Keletet és Afrikát magában foglaló EMEA-régió leggyorsabban fejlődő magyar technológiai vállalata is. A komplex vállalatirányítási és üzleti intelligencia rendszerek fejlesztésével és értékesítésével foglalkozó cég árbevétele a dinamikus piacbővítésnek, valamint a világviszonylatban is innovatív és professzionális termékeknek köszönhetően 2016 és 2019 között a 25-szörösére emelkedett.

 

„Klasszikus garázscégként indultunk, a növekedés és fejlődés lehetőségét céltudatos csapatmunkával a feleségemmel együtt teremtettük meg. A céltudatosság és a csapatmunka maradt, de ma már az a célunk, hogy – globális szoftverszállítóvá válva – egy évtizeden belül ügyfeleink minden szükséges üzleti szoftvertámogatást tőlünk szerezzenek be” – fogalmazott Salga Péter, a Dyntell Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Az ügyvezető elmondta, 21 évvel ezelőtt, első lakásukban, egyetemi állásuk mellett írták meg a rendszer első verzióját. “Mivel csak egy számítógépünk volt, felváltva kódoltunk: nappal a feleségem, éjjel én. Az első fejlesztésünk, egy személyforgalmi rendszer értékesítése után vettünk egy notebookot, amellyel már tárgyalásokon is be tudtuk mutatni a megoldásunkat. A következő ügyfelünk egy sütőüzem volt, ekkor már egyetemi kollégáink a Debreceni Egyetem Informatika Karáról és az Agrártudományi Centrumból is csatlakoztak a fejlesztéshez” – idézte fel az első lépéseket Salga Péter. 

 

Hozzátette, ekkor alapozták meg a rendszer egyik fontos erősségét, a gyártáslogisztikai és könyvelés-pénzügyi fókuszt, ami a gyakori számviteli változásokkal szemben is kiállta az idő próbáját. 

 

 

Döntéstámogatás 360°

Ipar 4.0 automatizáció, komplex ügyviteli folyamatok, vezetői kontrollingrendszer és mesterséges intelligenciával támogatott adatelemzés – a Dyntell integrált döntéstámogató platformja ma már ezeket a szolgáltatásokat kínálja elsősorban gyártó és agrárvállalkozásoknak, valamint nagykereskedelmi cégeknek.

 

„A legnagyobb hozzáadott értéket a kis szériás, valamint az egyedi gyártótechnológiát alkalmazó cégeknél tudjuk biztosítani, a nagykereskedelemben pedig jellemzően azok a vállalkozások választják ERP- és BI-megoldásainkat, amelyek a komplex működést még automatizáltabban szeretnék támogatni. Agrárügyfeleink számára jelentős versenyelőny, hogy teljes termelési, ügyviteli és pénzügyi folyamataikra integrált megoldást kínálunk” – hangsúlyozta Salga Péter, a Dyntell ügyvezető igazgatója.

 

A Dyntell vállalatirányítási rendszerét (ERP) Magyarországon már több mint 250 cég, üzleti intelligencia (BI) szoftvereit pedig mintegy 100 vállalati ügyfél választotta. A cég Romániában 2008-ban alapított leányvállalatának már mintegy 100 ERP-ügyfele van, illetve további 40 román vállalkozás használja a kft. üzleti intelligencia-megoldásait.

 

A Dyntell 2012 óta az amerikai piacon is aktív, denveri leányvállalatánál jelenleg is több pilotprojektet futtatnak. A következő években pedig a cég fokozottan fókuszál a tengerentúli piacokra.

 

Az üzleti döntéseket a testreszabott, rugalmas és professzionális adatelemzéssel segítő, a cég által kifejlesztett Dyntell BI üzleti intelligencia rendszer a vezetői döntés támogatásának új technológiája: az adatelemzést nem elkülönülő folyamatként kezeli, hanem a vállalatirányítási rendszerébe építi. A belső üzleti folyamatok optimalizálásával növeli a működési hatékonyságot, új bevételi forrásokat tesz elérhetővé, és ezzel piaci versenyelőnyt nyújt. Az üzleti stratégia kialakításától a napi működés támogatásáig számos területen segíti a vállalatvezetők munkáját. A cég múltbeli, illetve jelenlegi működésének elemzése alapján pedig egyre pontosabb előrejelzések készítését teszi lehetővé.

 

„Az ügyfélre szabott, MI-alapú professzionális adatelemzés előnyeit a cégvezetők gyorsan felismerték, az adatvezérelt cégvezetési módszerek ugyanis szinte azonnal kézzelfogható eredményeket hoznak a vállalat termelékenységi és eredményességi mutatóiban. Azt is mondhatjuk, hogy megoldásainknak köszönhetően az ösztönös döntések helyett nagyobb teret kaphat az adat- és információ-alapú cégvezetés” – tette hozzá Salga Péter.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Eredményes évet zárt a CETIN Hungary

A CETIN Hungary Zrt. sikerrel zárta harmadik teljes üzleti évét. A független, integrált távközlési infrastruktúraszolgáltató beruházásait, árbevételét és nyereségét is jelentősen növelte. A vállalat idén közel 23 milliárd forintot tervez hálózatfejlesztési beruházásokra fordítani.

2024. május 27. 14:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52