Az LG a 2020-as IFA-n mutatta be legújabb, otthonokba szánt innovációit

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 7. 10:58

Az LG Electronics (LG) a 2020-as IFA-n egy, a korábbi kiállításokon soha nem látott felhasználói élménnyel jelentkezett. Az LG technológiai vezetője, Dr. I.P. Park hologram formában lépett a színpadra, hogy az LG “Otthon lenni jó” (Life’s Good from Home) névre keresztelt jövőképéről beszéljen. Az LG víziója a legtöbbet hozza ki az otthonléthez kapcsolódó három alapértékből, a törődésből, a kényelemből és a szórakozásból.

„A jelenlegi rendkívüli idők bizonytalanabbá tettek minket a jövővel kapcsolatban” — jegyezte meg Dr. Park. „Az LG-nél azonban úgy gondoljuk, ez egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy valódi változásokat idézzünk elő azzal, hogy új értelmet adunk az otthon töltött időnek. A világ egyik vezető gyártójaként most még elkötelezettebbek vagyunk az olyan új termékek és szolgáltatások kifejlesztése, valamint a korábbi megoldásaink továbbfejlesztése mellett, amelyek valóban javítják a vásárlók életminőségét.”

 

 

 

Az LG mesterséges intelligencia-platformja, az LG ThinQ folyamatosan fejlődik és megújul, hogy új szolgáltatásokkal, megoldásokkal és üzleti modellekkel élen járjon ebben a változásban. „Az LG ThinQ a motorja a mindennapi életet gazdagító megoldásainknak” — mondta Dr. Park, miközben bemutatta, hogyan kínál a megújult LG ThinQ alkalmazás egy, a terméktámogatásról egészen a napi bevásárlásig terjedő, felhasználóközpontú élményt. Az alkalmazás használatával az AI-alapú Proactive Customer Care (PCC) ügyfélszolgálati megoldás folyamatosan figyeli a készülékek üzemállapotát, és szükség esetén karbantartási tippeket vagy javítási tanácsokat ad a felhasználónak.

 

Az LG élen jár az otthon falain túlmutató innovációk terén, és számos olyan technológiába invesztál, amelynek célja a mindennapi életminőség javítása. Az LG CLOi robotkínálata a távolságtartást segítve biztonságos lehetőséget kínál a szolgáltatásnyújtásra az éttermekben és kórházakban — 2020. júliusa óta az LG CLOi kiszolgálóróbotjai (ServeBots) Dél-Korea néhány közösségi helyszínén már munkába is álltak. A robotika terén úttörő vállalatként az LG a CLOi platformra építve, az automatizált vezetésre, a helyzetanalízisre és a mozgásszabályozásra fókuszálva kívánja bővíteni robot-ökoszisztémáját, és célként fogalmazta meg, hogy a piac növekedését szolgáló élvonalbeli termékek kifejlesztéséhez szükséges időt is lecsökkenti. Dr. Park beszédében azt is kifejtette, hogy a nyílt forráskódú Robot Operációs Rendszer (Robot Operating System, ROS) 2-vel kompatibilis CLOi 2.0 az emberi interakció hatékony helyettesítője lehet.

 

Az LG digitális transzformációs erőfeszítéseinek részeként egy távoli hozzáférésű egészségügyi menedzsmentmegoldást is fejleszt. „A mesterséges intelligencián keresztül könnyen és sokkal precízebben, napi 24 órában felügyelhetjük a páciensek egészségi állapotát.” — mondta Dr. Park. „Nemrégiben Koreában sikeresen lebonyolítottunk egy kísérleti projektet a Szöuli Nemzeti Egyetemmel, amely során mesterséges intelligencia alkalmazásával javítottuk a krónikus betegségben szenvedő betegek monitorozását és ellátását.”

 

 

Dr. Parkot Dr. Kim Kyung-ho, az LG üzleti megoldások divíziójának európai ügyvezető alelnöke követte a színpadon, aki az LG ThinQ Home nevű projektet mutatta be. A koreai Szilícium-völgyként ismert dél-koreai Pangyo városában a ThinQ Home egy tényleges élettérben kialakított teljeskörű otthoni megoldás, amely jól demonstrálja az LG „Otthon lenni jó” (Life’s Good from Home) nevű vízióját a jövő ideális lakásáról, amely biztonságosabb és kényelmesebb életmódot kínál a vállalat legújabb készülékeinek és informatikai technológiáinak segítségével.

 

Koreában Dr. Park személyesen vezette végig az IFA közönségét az LG ThinQ Home installáción, és bemutatta a Home Concierge nevű elektronikus lakájt: egy olyan okostükröt, amelyen keresztül kényelmesen és teljeskörűen vezérelhetők és felügyelhetők az otthoni eszközök, valamint a háztartás energiafelhasználása egy korszerű energia panel segítségével. A lakás elektromos autó töltőállomásához csatlakoztatva a csúcstechnológiás panel segítségével a tulajdonosok távolról tölthetik és felügyelhetik elektromos autójukat.

 

A holografikus médiaesemény mellett az LG videói is jól illusztrálják a gyártó otthoni innovációkra vonatkozó elképzeléseit. Az egyik videón különleges vendégszereplőként a K-pop sztár Henry Lau vezeti körbe az érdeklődőket az LG ThinQ Home installáción. A videók az LG Global YouTube-csatornán (www.youtube.com/GlobalLG) tekinthetők meg, melyek mellett az LG virtuális kiállítása (http://Exhibition.LG.com) kínál valósághű betekintést az LG 2020-as IFA-n bemutatott innovatív termékeinek és szolgáltatásainak világába.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50