A Viber legújabb funkciói szórakoztatóbbá teszik az új tanévet

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 15. 19:32

A Rakuten Viber kommunikációs alkalmazás különböző fejlesztéseket vezetett be annak érdekében, hogy támogassa a tanárokat, a szülőket és a diákokat az új tanévben. A japán tulajdonú kommunikációs platform nemrégiben feleletválasztós kvíz módot indított a szavazásoknál mind a csoportos beszélgetések, mind pedig a közösségek számára, ezzel segítve a tanárokat, hogy könnyebben ellenőrizhessék, hogy az osztályoknak az egyes tantárgyakból milyen fokú ismeretei vannak.

Így hozz létre kvízt a szavazásoknál:

  • Válassz ki egy Communityt vagy egy csoportos beszélgetést, és kattints a képernyő alján található szavazás ikonra!
  • Az előugró ablakban engedélyezd a kvíz módot, majd adj hozzá egy kérdést és a lehetséges válaszokat; ha szükséges, adj meg egy rövid magyarázatot is a helyes válasz ismertetésére!
  • Válaszd ki a helyes választ, majd kattints a Létrehozás gombra!

 

Miután a kvíz élesült mind a Communityk-ben, mind a csoportos csevegésekben, a többi felhasználó láthatja a válaszok megoszlását, de csak azután, hogy minden egyes személy részt vett és kitöltötte a tesztet. Ezt követően a felhasználók egy rövid magyarázattal kísérve nézhetik meg a helyes választ. A Community-kben kitöltendő kvíz résztvevőinek egyéni válaszai titkosak maradnak még a teszt készítői számára is, akik csak a válaszok kérdésenkénti megoszlását láthatják, míg a csoportos beszélgetéseknél a kvíz készítőjének lehetősége van arra is, hogy nyomon kövesse, mi volt az egyes válaszadók pontos szavazata.

 

 

Ez a funkció hasznos lehet mindenkinek, akit érdekel a közösség tagjainak tudásszintje ismeretei és véleménye, vagy egyszerűen szórakoztató vetélkedőket készítene különböző témákban.

 

„Az elmúlt tanév végén az oktatás digitalizálása egyik napról a másikra következett be, az országhatárok globális lezárásával egyidőben. Néhány nap alatt az egész oktatási folyamat helyszíne a diákok és a tanárok otthona lett az osztályterem helyett. Napjaink és az előző év azonos időszakának globális statisztikái alapján a Communityk-ben aktívan résztvevő felhasználók száma megduplázódott, ami azt mutatja, hogy ebben a kihívást jelentő időszakban a Viber fontos szövetségesként használható az új egyensúly megtalálásával kapcsolatban” – nyilatkozta Anna Znamenskaya, a Rakuten Viber növekedésért felelős igazgatója.

 

Az elmúlt hónapokban a Viber többször is bizonyította az oktatás iránti elkötelezettségét azzal, hogy számos, a tanárok, a diákok és a szülők számára egyaránt szórakoztató és praktikus funkciót vezetett be. Ezek közé tartozik a médiagaléria és a hamarosan érkező Emlékeztető funkció a Jegyzetekhez, amely segít a felhasználóknak észben tartani a különböző feladatok, projektek és találkozók határidejét. A GIF- és matricakészítő különösen hasznos azok számára, akik szeretnének osztálytársaikkal vagy épp a szülői közösségekben megosztani szórakoztató tartalmakat. Az azonnali hang- és videóüzenetek pedig mindig jó ötletnek bizonyulnak, amikor utazás közben rövid üzeneteket szeretnénk küldeni.

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59