BBB+ hitelminősítést kapott a Magyar Telekom

forrás: Prím Online, 2020. október 28. 10:55

A Magyar Telekom bejelenti, hogy a Scope Ratings GmbH első alkalommal minősítette a Társaság kibocsátói hitelkockázati besorolását BBB+ szintre, amelyhez stabil kilátás tartozik. 

A hitelminősítő besorolását támogatta a Társaság nem ciklikus, válságálló üzleti modellje, a magyar mobil és vezetékes piacon elfoglalt vezető pozíciója, a széles és diverzifikált ügyfélköre, valamint a megfelelő likviditási profilja. A Scope Ratings GmbH BBB+ minősítést adott a Társaságnak és a Társaság által a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjának („NKP”) keretében kibocsátani tervezett kötvényeknek egyaránt.

 

A Társaság korábban bejelentette, hogy kezdeti lépéseket tett az NKP keretei között történő kötvénykibocsátás előkészítésére. Jelenleg a Társaság az NKP keretében fedezetlen, fix kamatozású vállalati kötvények kibocsátását mérlegeli legfeljebb 70 milliárd forint összértékben, amelynek futamideje várhatóan 7 év, azzal, hogy a kötvények futamideje hatodik évének a végén visszafizetésre kerülne a kötvények névértékének 50%-a. A Társaság a kötvénykibocsátásból származó forrást befektetései megvalósításához, a vezetékes és mobil hálózat fejlesztésére és modernizációjára (beleértve a frekvenciasávok vásárlását) tervezi felhasználni. A kötvények várhatóan bevezetésre kerülnek a Budapesti Értéktőzsde Xbond platformjára a kibocsátást követő 90 napon belül.

 

A jelentés, a hitelminősítési módszertan, valamint a hitelminősítő által alkalmazott minősítési kategóriák a hitelminősítő társaság alábbi linkjén érhető el: www.scoperatings.com

 

Darja Dodonova, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese elmondta: „Nagy örömömre szolgál, hogy a Magyar Telekom befektetésre ajánlott hitelminősítési besorolást kapott a mai napon, amely hűen tükrözi a társaság erősségét, a külső körülmények változásaival szemben ellenálló üzleti profilját. Biztos vagyok benne, hogy ez az erős hitelminősítési besorolás lehetővé teszi számunkra, hogy versenyképes finanszírozási feltételeket érjünk el a tervezett befektetéseink finanszírozásához. A továbbiakban változatlanul elkötelezettek maradunk hálózatfejlesztési terveink megvalósítása mellett, melyek célja, hogy a jelenleg több mint 2,2 millió végpontot elérő gigabites, vezetékes hálózatunk bővítésével, valamint az 5G hálózatunk lefedettségének további növelésével hozzájáruljunk Magyarország digitalizációjához.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09