Tíz megoldás, amellyel a Dell Technologies korszerűsíti az informatikát

forrás: Prím Online, 2020. november 3. 16:40

Az elmúlt évtizedben a különböző méretű szervezetek elősegítették a digitális társadalom kialakulását. Napjainkban egy ennél is drasztikusabb változás zajlik: a munkavégzés és a tanulás is teljesen átalakult, és az otthonok irodává és osztályteremmé váltak. A Dell Technologies innovációi segítenek megvalósítani egy összekapcsolt, még nagyobb adatmennyiséget használó, elosztottabb jövőt.

„Egy vállalat digitális átalakulási stratégiája manapság fontosabb, mint valaha. Azt tapasztaljuk, hogy a technológia átalakítja a vállalatokat, a társadalmat és a közösségeket. Épp ezért a cégeknek nagy mértékben automatizált, intelligens, biztonságos és rugalmas informatikai megoldásokra van szükségük” – mondta Jeff Clarke, a Dell Technologies ügyvezető igazgatója és alelnöke. 

 

A digitális átalakulást segítő megoldások

A Dell Technologies segíti az ügyfeleit, hogy rugalmasabbak legyenek és felkészüljenek a jövőre. A vállalat az elmúlt öt évben több mint 18milliárd dollárt fektetett kutatásba és fejlesztésbe, és 2019-ben a 16. volt a legtöbb szabadalmat bejegyeztető egyesült államokbeli vállalatok listáján. Miközben munkavállalóinak 90 százaléka átállt a távoli munkavégzésre, a Dell idén számos újítást mutatott be, és a második negyedévben 30 százalékos éves növekedést ért el a szolgáltatásként kínált (as-a-Service) és rugalmas fogyasztáshoz kapcsolódó megoldások bevételeit tekintve. 

 

Az idei év tíz legfontosabb újítása:

1. A Dell bemutatta a Dell EMC PowerStore tárolórendszert, amely egyedi módon ötvözi az automatizálást és a következő generációs tárolóeszközöket egy új szoftverarchitektúrával. A PowerStore ügyfeleinek száma folyamatosan nő, a felhasználók 20 százaléka pedig eddig nem alkalmazta a Dell Technologies tárolási megoldásait. 

2. A Dell bevezette a Dell EMC PowerScale-t, a tárolórendszerek új családját. Ez a termékcsalád új iparági sztenderdet állít fel a strukturálatlan adatok rögzítésében és kezelésében. Emellett megjelent a Dell EMC PowerFlex szoftver alapú tárolási megoldás is, amely nagyvállalati szintű teljesítményt és megbízhatóságot biztosít az ügyfelek kritikus fontosságú alkalmazásaihoz.

3. A Dell Technologies Cloud hibrid felhő fejlesztései a kiváló sebesség, egységes használat, skálázás, biztonság és megtakarítások biztosításával segítik a vállalatokat a nyilvános, a magán- és a peremhálózati felhőkörnyezeteik kezelésében.

4. A Dell tovább bővítette a felhőajánlatait a Dell Technologies Cloud PowerScale for Google Cloud szolgáltatással, amely a Dell PowerScale hálózati tárolóját és a Google Cloud elemzési és számítási szolgáltatásait ötvözi, és segít a nagy kihívást jelentő terhelések kezelésében.

 

channelpostmea.com

 

5. A Dell támogatja a modern alkalmazásfejlesztést, és a Dell EMC VxRailen futó VMware Tanzuval egyszerű módszert kínál a Kubernetes bevezetéséhez. A Dell EMC VxRail az egyetlen hiperkonvergens infrastruktúra, amely teljes mértékben integrált a Tanzu portfólióval.*  A Dell azt is lehetővé tette az ügyfelek számára, hogy a Dell Technologies Cloud Platformmal nagy léptékben futtassák a  Kubernetest , valamint a PowerProtect Data Managerrel teljes körű adatkezelést és védelmet biztosít a Kubernetes-terhelésekhez.

6. A Dell bemutatta az Enterprise SONiC Distribution by Dell Technologiest, a teljes mértékben támogatott, nyílt forráskódú hálózatkezelési megoldást, amelyet felhőszintű, nagy méretű adatközponti környezetekhez fejlesztett ki.

7. A Dell bővítette kapcsolatait a technológiai és más szolgáltatók globális hálózatával, hogy az ügyfeleknek még nagyobb előnyük származzon a peremhálózatokból. A Dell emellett bemutatta azt az új Dell EMC VxRail rendszert, amelyet arra terveztek, hogy ellenálljon az extrém hőmérsékletnek és erőhatásoknak, valamint bevezette a kompakt és strapabíró Dell EMC PowerEdge XE2420 szervert, amely kiváló teljesítményt és biztonságot kínál a peremhálózati elemzési alkalmazások számára.

8. A Dell EMC Ready Solutions megoldásai önkiszolgáló hozzáférést biztosítanak a GPU-khoz, ezzel leegyszerűsítik és skálázzák az MI-terheléseket, így az ügyfelek „bárhol elérhető mesterséges intelligenciát” használhatnak. 

9. A VMware Carbon Black Cloud Audit and Remediation szolgáltatáshoz tartozó Dell SafeBIOS Off-Host Verification segítségével az informatikai és biztonsági csapatok az alkalmazottak tartózkodási helyétől függetlenül áttekinthetik a Dell számítógépeik BIOS-ának állapotát, illetve hozzáféréssel is rendelkezhetnek.

10. A Dell kibővítette személyi számítógépeinek portfólióját az iparág legintelligensebb, legbiztonságosabb** és leginkább fenntartható*** üzleti termékcsaládjával, valamint az iparág első 5G-kompatibilis**** Intel processzorral rendelkező üzleti számítógépével, amely ultragyors 5G-s sebességet és megbízható kapcsolatot biztosít a mobil munkaerőnek.  

 

A digitális jövő formálása

A Dell Technologies ügyfelei a vállalat technológiáinak és szolgáltatásainak segítségével fejlesztik a működésüket és teszik jobbá a társadalmat.

 

A Pisai Egyetem élen jár a nagy teljesítményű számítástechnika területén. Az intézmény Dell EMC PowerStore megoldásokat és PowerScale tárhelyet használ. A COVID-19 okozta válság olaszországi tetőpontján a Dell Technologies kibővítette az egyetem teljesen flashalapú képességeit. Ezzel lehetővé tette, hogy az egyetem a közeli Santa Chiara kórház COVID-19 kutatásaival párhuzamosan támogasson egy MI-alapú kémiai kutatási projektet, valamint a toszkán közigazgatási szervezetek, kórházak és városok többfelhős, megosztott szolgáltatását is.

 

A Medacist újító megoldásokat kínál az elemzésekben, hogy a gyógyszerek ne kerüljenek illetéktelen kezekbe. A cég nemrégiben indította el a szolgáltatásként kínált (SaaS) Genesist. Ez egy MI-alapú platform, amely az egészségügyi adatszolgáltató rendszerek adatait fogadja, elemzi, és azonosítja a rendellenességeket – így észleli, ha a gyógyszerek illetéktelen kezekbe kerülnek. A Dell EMC PowerEdge-szerverek, a PowerScale tárhely, a CloudIQ tármonitorozó szolgáltatás és a PowerProtect DD használatával a Medacist 24 óráról öt percre csökkentette az adatok kiszámítási idejét. 

 

„A világ nehéz és bizonytalan évet tudhat maga mögött. Egyértelművé vált, hogy a technológia még sosem volt ilyen fontos és még sosem volt nagyobb hatása. 2020-ban láthattuk, hogy a szervezetek fokozottabban alkalmazzák a következő évtizedet formáló technológiákat” – mondta Clarke.

 

___________________

* A TKGI megoldást használó referenciaarchitektúra és a vSphere with Tanzu platformmal integrált fürtalapú és felhőalapú megoldások alapján. 

** A Dell 2020 januárjában elvégzett elemzése alapján. További információt a https://www.dellemc.com/endpointsecurity oldalon talál. 

*** A kialakítás, a gyártási technológia, a csomagolás, a termékek életciklusa során szükséges karbantartások és az ökocímkék száma alapján, beleértve a Dell Precision-, a Latitude- és az OptiPlex-portfóliók EPEAT Gold minősítését a 2020. májusi adatok szerint.

**** Az üzleti számítógépek 2020. augusztusi Dell elemzése alapján. Az 5G modul választható, vásárlásnál külön kell megrendelni. Visszamenőlegesen kompatibilis a 4G-vel és a 3G-vel. A tényleges sebesség a szolgáltató hálózatától, a felhasználók számától, a helyi adottságoktól és egyéb tényezőktől függően eltérő lehet.  Függ az adott szolgáltató által nyújtott előfizetéstől és lefedettségi területtől. További költségek is felmerülhetnek. A részletekért forduljon szolgáltatójához.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Eredményes évet zárt a CETIN Hungary

A CETIN Hungary Zrt. sikerrel zárta harmadik teljes üzleti évét. A független, integrált távközlési infrastruktúraszolgáltató beruházásait, árbevételét és nyereségét is jelentősen növelte. A vállalat idén közel 23 milliárd forintot tervez hálózatfejlesztési beruházásokra fordítani.

2024. május 27. 14:28

Sebészeti robot segíti a Széchenyi-egyetem kutatásait és a győri kórház gyógyító munkáját

Az egészségügyi kutatás-fejlesztéseket és közvetlenül a betegeket szolgálja a győri Széchenyi István Egyetem által a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházzal stratégiai együttműködésben vásárolt, hivatalosan május 25-én bemutatott sebészeti robot. A modern eszközzel már csaknem száz műtétet végeztek a kórház orvosai, s az eddigi tapasztalatok szerint csökkent a páciensek beavatkozások utáni fájdalma, felépülésük pedig gyorsabbá vált.

2024. május 27. 12:59

Az ABB bemutatja „Kőbe zárt zene” sorozatának legújabb részét

Az észak-európai faházakról elsőre egy fjord partján álló színes halászkunyhó vagy egy tóra néző erdei faház juthat az ember eszébe. A svédországi Skellefteå-ban épült Sara Kulturális Központ egy hipermodern technológiával felszerelt, 20 emeletes felhőkarcoló, amely új fenntarthatósági szinteket megcélzó, innovatív megoldásokra épít, ugyanakkor alapjaiban egy faszerkezetes toronyház.

2024. május 27. 11:27

Világhírű szakértők a budapesti Nemzetközi Lean Konferencián

A világ leghatékonyabb gyártóvállalatait, az edzőcipőktől a bányagépekig, egy közös vonás köti össze: mindannyian a lean módszertant alkalmazzák. A Toyota módszerként is ismert üzleti filozófia legfrissebb újdonságai és trendjei kerülnek bemutatásra a június 6-án Budapesten megrendezésre kerülő XI. Nemzetközi Lean Konferencián. Az előadók között olyan sztárszakértők szerepelnek, mint Katie Anderson, világhírű üzleti bestseller író, Erasto Meneses, a Cambridge Egyetem professzora és az ex-toyotás lean sensei Cevdet Özdogan.

2024. május 27. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17