A gyermeküket egyedül nevelő szülők felé nyit a Randivonal cégcsoport

forrás: Prím Online, 2021. január 5. 09:43

A legnagyobb hazai társkereső oldalakat üzemeltető Dating Central Europe Zrt. a The Cook Kft. 100%-os tulajdonrészének megvásárlásával tovább erősíti online társkereső portfólióját.

Az idén 11. születésnapját ünneplő Csajok és Pasik társkereső szolgáltatást még az iWiW-en, majd később a Facebookon ismerhették meg az egyedülálló társkeresők. Az akkor egy év alatt 600 ezer felhasználót gyűjtő szolgáltatás később önálló, a közösségi portáloktól független társkereső oldallá vált, és a fiatalabb felhasználók körében az egyik legnépszerűbb magyar nyelvű társkeresővé - és párkapcsolati bloggá - nőtte ki magát.

 

A The Cook Kft. 2015-ben a Lovebox 50%-os tulajdonosa is lett, 2017-ben pedig elindította kifejezetten egyedülálló szülőknek szánt szolgáltatását, a Padaam-ot. Utóbbi máig több, mint 70.000 regisztrálót vonzott.

 

„Úgy gondoljuk, hogy jelenleg a magyar társkereső piacon a Padaam az egyik leghiánypótlóbb szolgáltatás, hiszen ez a társkereső platform a gyermeküket egyedül nevelő szülők találkozóhelye, szinte kizárólagos ismerkedési lehetőség számukra napjainkban. Az oldal exponenciálisan növekszik, és nagyon büszkék vagyunk, hogy egy társadalmilag fontos projektbe kapcsolódunk bele. A gyerekeiket egyedül nevelő szülők nagyon nehéz helyzetben vannak, az ismerkedési lehetőségeik szűkösebbek, és a COVID ideje alatt véleményünk szerint ők azok, akik még több támogatást érdemelnek. Úgy gondoljuk, hogy a Padaam komoly támasz, hogy hasonló élethelyzetű emberek online megtalálják a szerelmet” – árulta el Weiler Péter, a Dating Central Europe Zrt. vezérigazgatója.

 

 

„Úgy látjuk, hogy a cég kiváló kezekben lesz a Dating Central Europe-nál, és szolgáltatásai jól illeszkednek majd a vevő széles társkereső portfóliójába. A Dating Central Europe több, mint 20 éves tapasztalatával és szakértelmével új szintre emelheti a szolgáltatások működését és ügyesen használhatja az egyes szolgáltatásai közötti szinergiákat” – nyilatkozta László Gergely, a The Cook Kft. leköszönő ügyvezető igazgatója. A cégből most kiszálló alapítók (Bagi Péter vezető fejlesztő, László Gergely ügyvezető és Lipovszky Lél Keve kreatív vezető) rendkívül hálásak annak a csapatnak, amely velük együtt építette az elmúlt években a Cook termékeit.

 

„A felvásárolt társkereső oldalak segítségével úgy gondoljuk, hogy még jobban ki tudjuk szolgálni a nekünk bizalmat szavazó társkeresők igényeit. A hazai vezető társkereső oldalt, a Randivonal.hu-t kiválóan kiegészíti majd az egyedülálló szülőknek szóló Padaam, a fiatalabbakat megcélzó Csajok és Pasik és az ország egyik legpatinásabb társkereső oldala, a Lovebox.hu” – tette hozzá Weiler Péter.

 

A Dating Central Europe Zrt. többségi tulajdonosa az osztrák Russmedia Equity Partners. A vételárat a felek nem hozták nyilvánosságra.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A járvány felgyorsította az 5G és Wi-Fi 6 fejlesztéseket

A járvány hatására globális szinten nőttek a fejlett vezeték nélküli szolgáltatásokba történő befektetések, a vállalatok világszerte az 5G és a Wi-Fi 6 felé fordították figyelmüket, felgyorsítva ezzel az innovációt és digitális átalakulást – áll a Deloitte legutóbbi felmérésében.

2021. május 12. 13:56

Dübörög a barkácspiac – és vele együtt a logisztika

A 2020-as év az internetes kiskereskedelem valaha volt legnagyobb mértékű éves növekedését hozta. A webáruházak térhódítása az eladókat, valamint az őket a vevőikkel összekapcsoló logisztikai szolgáltatókat is új feladatok elé állítja. A virtuális térben újonnan megjelenő vállalkozások mellett a szektor régebbi szereplőinek is új megoldásokra van szükségük, különösen akkor, ha a termékeik jó részét nem hagyományos csomagként kézbesítik.

2021. május 12. 12:35

A járvány első hulláma alatt is jól teljesített a digitális infrastruktúra

A hazai cégvezetők szerint 2020 tavaszán a mobil- és vezetékes internetes hálózatok lényegében tökéletesen működtek, átlagosan négyötödös osztályzatot adtak nekik – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) megbízásából készített reprezentatív felmérésből. A kutatás ugyanakkor arra is kitér: a megkérdezett cégek majdnem negyven százalékánál panaszkodtak arra, hogy nincs elég szolgáltató a telephelyükön a választáshoz.

2021. május 12. 11:18

Sikeres tehetséggondozó verseny a műszaki középiskolákban

Idén, az elmúlt évek után, már kilencedik alkalommal rendezték meg a középiskolák számára kiírt országos Solid Edge és EDGECAM versenyt, amely a számítógép által támogatott tervezést és gyártást tanuló diákok tehetségfelmérője. Idén is több tucat pályaművel neveztek a diákok, hogy a legjobbak bekerüljenek az országos döntőbe.

2021. május 12. 09:57

A Magyar Telekom 2021. első negyedéves eredményei

A Magyar Telekom ma közzétette 2021. első negyedévre vonatkozó, EU által befogadott Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. A negyedéves pénzügyi jelentés nem auditált értékeket tartalmaz az összes pénzügyi időszakra. 

2021. május 11. 19:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35