A Xiaomi volt a leggyorsabban növekedő okostelefon márka 2020 utolsó negyedévében

forrás: Prím Online, 2021. január 30. 13:09

Az IDC, Canalys és Counterpoint piackutatók frissen kiadott elemzései szerint, a globális okostelefonok piacán 2020 negyedik negyedévében a Xiaomi mutatta a legerőteljesebb növekedést az előző év azonos időszakához képest az öt legnagyobb okostelefon márka közül, és ezzel megőrizte harmadik helyét a piacon.

Az IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker legfrissebb, negyedik negyedéves adatai szerint ezt a teljesítményt a Xiaomi 43,3 millió készülék leszállításával érte el, amely 11,2 százalékos piaci részesedést biztosított 2020 utolsó negyedévében. Az előbbi adat 32 százalékos volumen-, az utóbbi 25,8 százalékos piaci részesedés növekedésnek felel meg. 

 

A fenti adatok fényében, az öt legnagyobb globális okostelefon márka közül a Xiaomi növekedett a leggyorsabban mind a leszállított mennyiség, mind a piaci részesedés egy éven belüli növekedését tekintve, 2020 év végén.

 

 

A Xiaomi a Canalys Smartphone Market Pulse: Q4 2020 szerint is megőrizte harmadik helyét a globális okostelefonpiacon. Ők 43,4 milliónyi készülék leszállítása mellett 31 százalékos volumennövekedést mértek, amely 12 százalékos piaci részesedést biztosított a Xiaominak 2020 utolsó negyedévében. 

 

A Counterpoint legfrissebb jelentése (Market Monitor service of Q4 2020) azt mutatja, hogy a Xiaomi az előző év azonos időszakához képest 31 százalékkal több, összesen 43 millió készüléket szállított le partnereinek 2020 negyedik negyedévében, ezzel megőrizve a márka harmadik helyét az okostelefonok globális piacon. A kutatás kitér arra is, hogy Kínában a Xiaomi 12 millió készülék értékesítésével 46 százalékos volumennövekedést ért el egy év alatt, amely leginkább az országban megtartott Szinglik Napja körüli eladási csúcsnak köszönhető. A Xiaomi továbbra is rendkívül dinamikusan fejlődik, a legkeresettebb termékei a Redmi 9, a Redmi 9A és a Redmi 10X, amelyek különösen Kínán kívül, leginkább Európában népszerűek. 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette 2020-as fenntarthatósági jelentését a Raben Group

„Drive to Sustainability” címmel jelentette meg legújabb jelentését a Raben. Ez az eddigi legátfogóbb és legrészletesebb, a teljes cégcsoportot reprezentáló összefoglaló, amely számos mérőszám mellett több mint ezer érdekelt fél véleményét is tükrözi. A 2020-as jelentés a vállalatirányítási, környezeti, társadalmi és gazdasági hatásokra összpontosítva azt is bemutatja, hogy a cég miként járul hozzá az ENSZ globális céljaihoz.

2021. június 14. 16:55

Apák napja: négy extra hét az újdonsült apukáknak, ingyen beszélgetés és adat az ügyfeleknek

A törvényileg biztosított öt napon felül, további négy hét fizetett szabadságot biztosít a Telenor július 1-től azoknak a munkavállalóknak, akiknek partnere gyermekvállalás miatt szülési szabadságra megy. A bejelentés a vállalat azon családbarát intézkedéseinek következő állomása, amelyek a dolgozók jól-létét, a munka és a magánélet egyensúlyának megtartását célozzák. A Telenor az ügyfeleknek apák napja alkalmából ingyen beszélgetést, a magyar-francia EB-meccs idejére pedig korlátlan adatforgalmat kínál. – Videó üzenet a Telenor vezérigazgatójától.

2021. június 14. 15:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40