A Xerox és az NPS a 3D nyomtatás terén mélyíti együttműködését

forrás: Prím Online, 2021. február 8. 13:35

A Xerox és az NPS (Naval Postgraduate School – Haditengerészeti Posztgraduális Iskola) frissen bejelentett együttműködése keretében elsősorban a 3D nyomtatás terén szeretnék szorosabbra fűzni a kutatást, amelytől azt remélik, hogy alapjaiban változtathatja meg a terepen működő alakulatok ellátását.

Az együttműködésen alapuló kutatás-fejlesztési megállapodás részeként az NPS számára elsőként telepítették a Xerox ElemX folyékonyfém-nyomtatót az egyetemi campuson decemberben. A Xerox megoldása az NPS oktatóinak és hallgatóinak gyakorlati tapasztalatait is hasznosítja azon új technológiák felkutatásához, amelyekkel az igényekhez igazodva támogathatják a fém alkatrészek és berendezések 3D-s nyomtatását.

 

"A katonai ellátási lánc a világ legösszetettebbjei közé tartozik, és az NPS első kézből származó tapasztalatokkal bír a gyártói kihívások terén" – mondta Naresh Shanker, a Xerox technológiai igazgatója. "Ez az együttműködés támogatja az NPS-t, hogy ösztönözze a 3D nyomtatás bevezetését az Egyesült Államok haditengerészetében, és értékes információkat nyújt a Xerox számára, hogy segítsen az ellátási lánc rugalmassá tételében a jövőbeni ügyfelek számára."

 

A legfrissebb alkatrészgyártó eszközökhöz hozzáférve az NPS oktatói és hallgatói az ElemX nyomtatóval dolgoznak majd diplomamunka-kutatásaikon, hogy új képességeket fejlesszenek ki a haditengerészet és a tengerészgyalogság számára.

 

A Xerox ElemX nyomtató költséghatékony alumínium huzalt használ olyan végfelhasználói alkatrészek gyártásához, amelyek megfelelnek a legszigorúbb üzemeltetési igényeknek is. Ez a képesség, hogy megbízható pótalkatrészeket állítsanak elő igény szerint, csökkenti a telepített erők komplex globális ellátási láncoktól való függőségét és versenyre kel a hagyományos gyártás költségeivel is.

 

"A vitorlázás korától a nukleáris korszakig a matrózok a tengeren oldották meg a kihívásokat, hogy teljesíthessék a küldetést" – mondta Ann Rondeau, az NPS elnöke, nyugdíjas altengernagy. Hozzátette: „ez a partnerség a haditengerészet stratégiai képességéről szól, arról, hogy olyan hajókon szálljanak vízre a tengerészek, ahol a kreativitáson és technológián keresztül képesek kiteljesíteni a tengeri működésüket. Az együttműködés révén az NPS és a Xerox hozzájárul a 21. századi tengerészet felépítéséhez.”

 

"A globális ellátási láncok kiszolgáltatottá teszik a külső kockázatoktól az olyan iparágakat, mint a repülőgép- és az autóipar, a nehézgépgyártás, az olaj és a gáz üzletágak" – mondta Tali Rosman, a Xerox 3D nyomtatásért felelős alelnöke és vezérigazgatója. "Célunk a lokalizált 3D nyomtatás integrálása a működésükbe, és az NPS valós idejű visszajelzése hasznos adatokkal szolgál majd az ElemX folyamatos fejlesztésére."

 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

A Lufthansa Systems Hungária második alkalommal nyerte el a „Megbízható Munkaadó” díjat

A Lufthansa Systems Hungária sorozatban második alkalommal nyerte el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által, pályázat útján odaítélt „Megbízható Munkaadó” díjat. A kitüntető címmel azokat a cégeket ismerik el, amelyek kiemelkedő vállalati kultúrájuknak köszönhetően példamutató módon gondoskodnak kollégáik munka- és életkörülményeiről. A „Megbízható Munkaadó” díjat a szakmai zsűri az idei évtől 3 évre ítéli oda a sikeres pályázók részére.

2024. május 24. 14:37

Ipari hulladékáramból kulcsfontosságú ipari nyersanyag

A gumi-, a kerámia- , az üveg- és a kozmetikai iparban nélkülözhetetlen cink-oxid (ZnO) zöld előállításának arányát kívánja növelni az EIT InnoEnergy azzal, hogy befektet a forradalmian új technológiát kifejlesztő lettországi vállalatba, a Catalyco-ba.

2024. május 24. 11:36

A Dürer Park új irodáihoz a Siemens biztosítja az energiaelosztást

Budapest egyik legnagyobb lakóingatlan- és irodaház-fejlesztése zajlik a Városliget közvetlen szomszédságában. A Dürer Park projekt keretében a XIV. kerületi Ajtósi Dürer sor melletti 3,7 hektáros terület újul meg teljesen. 

2024. május 24. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17