Már lehet jelentkezni a Vodafone Digitális Díjra

forrás: Prím Online, 2021. február 11. 14:57

Immár harmadik alkalommal hirdeti meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a nagy sikerű Vodafone Digitális Díjat, mellyel célja, hogy ösztönözze és elismerje azokat az innovátorokat, akik digitális megoldásukkal valamely társadalmi kihívásra kínálnak megoldást. A 15 millió forint összdíjazású pályázatra idén olyan projektekkel lehet nevezni, melyek az oktatás, az egészségügy vagy a környezetvédelem területén könnyíthetik meg mindennapjainkat. A Vodafone Digitális Díj részletei itt érhetők el.

Az idei pályázati témák reflektálnak a minket pillanatnyilag körülvevő legfontosabb kihívásokra. Az innovációs versenyen bárki részt vehet, aki a fenti témákra tud reagálni egy már működő, de fejlesztendő projekttel vagy egy éppen bevezetés előtt álló digitális megoldással.

•   A Digitális Oktatás kategóriában olyan pályamunkákkal lehet pályázni, amelyek a technológia segítségével könnyebbé, hatékonyabbá vagy élményszerűbbé teszik a tanulást illetve az oktatást a diákok, a pedagógusok vagy a szülők számára. 

•   A Digitális Egészségügy kategóriában olyan megoldásokat vár a Vodafone Alapítvány, melyek a technológia segítségével hozzájárulnak az egészségügyi ellátás hatékonyabbá tételéhez vagy támogatják a digitális eszközök használatának népszerűségét az egészségügyi szektorban. 

•   A Bolygónk és Fenntarthatóság kategóriában olyan innovatív, digitális megoldásokat várnak, amelyek hozzájárulnak a környezettudatosság széleskörű elterjesztéséhez és a környezet megóvásához.

 

 

„Az idei kategóriák meghatározásakor is figyelembe vettük társadalmunk már meglévő és újonnan fellépő kihívásait, köztük a környezetvédelem kérdéskörét, illetve a világjárvány révén felmerült nehézségeket, melyek az oktatás és az egészségügy területén keletkeznek. Az elmúlt időszak rávilágított, hogy hatékonyabban kell fellépnünk ezeken a területeken, és saját vállalati tevékenységünk mellett a magánszemélyeket és a vállalkozásokat is arra kell ösztönöznünk, hogy felkarolják ezeket a társadalmunk működése szempontjából alapvető fontosságú területeket.” – mondta el Dr. Orbán Anita, a Vodafone Magyaroszág Vállati Kapcsolatokért Felelős Vezérigazgató-helyettese, az Igazgatóság tagja.

 

A Vodafone Digitális Díjra idén is várják mind a magánszemélyek, mind a vállalkozások – nonprofit szervezetek és startupok – jelentkezését. A pályázat összdíjazása 15 millió forint, ami kiemelkedőnek számít ma Magyarországon a vállalatok által kiírt pályázatok között. 

 

„A világjárvány hatására a telekommunikáció, a technológia minden korábbinál fontosabb szerepet tölt be az életünkben, hiszen ezek segítségével tudjuk tartani a kapcsolatot szeretteinkkel, tanulhatunk, dolgozhatunk. Az életünk talán már sohasem lesz olyan, mint korábban, de ez a most zajló változás egyben lehetőség is arra, hogy közösen egy jobb, fenntarthatóbb digitális világot teremtsünk. Épp ezért óriási szerepük van most azoknak a nagyszerű innovátoroknak, akik digitális megoldásaikkal az oktatás és az egészségügy jobbá tételét, valamint a fenntarthatóság megteremtését szolgálják.” – mondta el Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország Vezérigazgatója.   

 

 

2021-ben a Vodafone Digitális Díj zsűrijéhez digitális oktatási, egészségügyi és fenntarthatósági szakértők is csatlakoztak. Így Dr. Solymár Károly Balázs (a zsűri elnöke; Digitalizációért Felelős Helyettes Államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium) és Dr. Orbán Anita (Vállalati Kapcsolatokért Felelős Vezérigazgató-helyettes, az Igazgatóság tagja, Vodafone Magyarország) mellett az idei évben Litkai Gergely, a Dumaszínház tulajdonosa és produkciós vezetője, Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezetője, Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója, Dr. Erdős Sándor, Digitális Kórházi Angyal, valamint Váczi Dorka, Digitális Oktatás Angyal fogja értékelni a beérkező pályázatokat. 

 

„Soha nem látott mértékűre nőtt az igény azokra a digitalizáció területén dolgozó szakemberekre, akik ezt az összetett rendszert különböző szemszögből átlátják, és olyan megoldásokat alakítanak ki, amelyekkel az életünk jobbá, hatékonyabbá válik” – mondta dr. Solymár Károly Balázs. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára hozzátette: „Kulcsfontosságú feladatunk, hogy Magyarország az elsők között legyen az infokommunikációs, 5G-n alapuló szolgáltatások kialakításában és használatában egyaránt, ehhez pedig magasan képzett szakemberekre van szükségünk. A jövőt az olyan fiatal informatikusok alakítják, akik rugalmasak, innovatívak, és képesek ötleteiket folyamatosan továbbfejleszteni. Azt gondolom, hogy jó úton járunk, hiszen ezen célok elérését olyan kezdeményezések szolgálják, mint például a Vodafone Digitális Díj.”

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is meghirdette fenntarthatósági versenyét a Schneider Electric

Már lehet nevezni a Schneider Electric fenntarthatósági versenyére, a pályázatokat október 15-ig várják. A „Sustainability Impact Awards” kezdeményezés célja a fenntarthatósági törekvések támogatásában és megvalósításában élen járó partnerek, ügyfelek és beszállítók erőfeszítéseinek elismerése. 

2024. július 12. 18:50

AZ EIT Health megújítja InnoStars Awards pályázatát

Az Európai Unió intézményeként működő Európai Innovációs és Technológiai Intézet egészségügyre fókuszáló szervezete, az EIT Health tanulmányt készíttetett arról, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézniük az egészségügyi startupoknak, és hogy hogyan járulnak hozzá ezek leküzdéséhez a szervezet vállalkozásfejlesztési programjai az InnoStars régióban, vagyis Dél-, Közép- és Kelet-Európában. Ezek a programok – például a régóta futó InnoStars Awards – képzések, finanszírozási lehetőségek, mentorálás és bootcampek révén kézzel fogható segítséggel támogatják a vállalkozókat, de a tanulmány további, eddig ismeretlen előnyöket is feltárt a résztvevők szemszögéből. 

2024. július 9. 17:17

Itt a lány, aki megoldotta az egyik legnagyobb vegyipari cég kihívásait

Egy innovatív takarító robot nyerte el idén az év ötletéért járó elismerést a Magyar Ipari Célgép Nagydíj átadó ünnepségén. Az immár negyedik alkalommal megrendezett Gépész Szalon június végi díjátadóján a szakma legjobbjai gyűltek össze a Millennium Házában. Összesen nyolc kategóriában tüntették ki az elmúlt év legkiemelkedőbb pályamunkáit és három különdíjat osztott ki a zsűri, köztük volt Csikós Irén, aki egy vegyiüzem poros szállítópályáinak tisztítási problémájára tervezett egy innovatív takarító robotot, és a BBM csapata, akik kiemelkedő ipari célgéppel nyertek, a pályázatot mesterséges intelligencia segítségével szerkesztett zenével adták be.

2024. július 8. 18:03

Megvannak a Magyar Ipari Célgép Nagydíj idei nyertesei

Június 28-án, a városligeti Millennium Házában rendezték meg az ország legnagyobb gépipari szakmai eseményét a Gépész Szalont, a Magyar Ipari Célgép Nagydíj immár negyedik díjátadóját, a Chemplex Kft és a Gépipari Tudományos Egyesület (GTE) közös szervezésében. Az Év Célgépe díjra a tavalyi jelentkezéseket is felülmúlva az idén 121 pályamű érkezett, 8 kategóriában osztották ki az elismeréseket, emellett díjazták az év ötletét, az év öko-célgépét és az év tervezőjét is.

2024. június 30. 16:51

Új lehetőség nyílik meg a magyar egészségügyi innovátorok előtt

Vezető európai gyógyszeripari vállalatokkal, a Chiesi Grouppal és a SYNLAB Italy-val karöltve indította útjára az InnoStars Connect programot az EIT Health, az Európai Unió intézményeként működő Európai Innovációs és Technológiai Intézet egészségügyre fókuszáló egysége. 

2024. június 11. 18:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55