Az Oracle bejelentette 2021-es pénzügyi évének harmadik negyedéves eredményeit

forrás: Prím Online, 2021. március 11. 14:55

Az Oracle bejelentette 2021-es pénzügyi évének harmadik negyedéves eredményeit. A teljes negyedéves árbevétel 3%-kal, 10,1 milliárd dollárra nőtt az előző év azonos időszakához képest. A felhőszolgáltatásokból és licenctámogatásból származó árbevétel 5%-kal 7,3 milliárd dollárra nőtt. A felhő és telepített licencek értékesítésének bevétele 4%-kal 1,3 milliárd dollárra nőtt.

A harmadik negyedévben a GAAP szerint számított működési eredmény 10%-kal 3,9 milliárd dollárra nőtt, a működési nyereséghányad pedig 38% volt.

 

"Óriási előnyünk a felhőalapú ERP piacon tovább növekedett, mivel a Fusion ERP értékesítése 30% -kal, a NetSuite ERP pedig 24% -kal nőtt a harmadik negyedévben" - mondta az Oracle vezérigazgatója, Safra Catz. "Az Oracle gyorsan növekvő, nyereséges, több milliárd dolláros felhőalapú ERP-üzletágai hozzájárultak ahhoz, hogy az előfizetésből származó bevételek 5% -kal, a működési eredmény pedig 10% -kal növekedjenek a negyedévben. Az előfizetési bevételek most az Oracle összes bevételének 72%-át teszik ki, és ez a jól kiszámítható, visszatérő bevétel a költségfegyelem mellett lehetővé teszi a nem GAAP-os részvényenkénti nyereség kétszámjegyű növekedését."

 

"A harmadik negyedévben az Oracle második generációs felhőinfrastruktúrája ismét növelte ügyfelei számát, és a bevétele 100%-ot meghaladó mértékben növekedett" - mondta az Oracle elnöke és technológiai igazgatója, Larry Ellison. "A lehető leggyorsabban nyitunk új felhőrégiókat, hogy támogassuk gyorsan növekvő, több milliárd dolláros infrastruktúra üzletágunkat. Az alkalmazások terén az elemzők továbbra is az Oracle felhő ERP megoldását rangsorolják egyértelműen az első helyre, és ebben a negyedévben az Oracle dollárszázmilliós összértékben írt alá szerződéseket nagyvállalatokkal, amelyek SAP ERP-ről váltottak Oracle Fusion ERP-re."

 

A pénzügyi jelentés teljes, angol nyelvű szövege megtalálható itt!

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Csúcson a Bridgestone magyarországi üzeme

Az üzemben eddig legyártott abroncsokból az összes magyar sofőr kétszer tudna gumit cseréltetni, sőt még mindig maradna plusz egy teljes szett minden budapesti autósra. A KSH adatai alapján erre lenne elég a 35 millió gumiabroncs. A Bridgestone Tatabánya megalapítása óta folyamatosan növeli kapacitását: mostanra képes akár évi 6,5 millió abroncsot kigördíteni az ipari parkból. 

2021. június 19. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40